16 Nisan 2009 Perşembe

26. Hafta Sendromu


Ligin ilk yarısı Beşiktaş'ın kötü gittiği dönemde herkes Mustafa Denizli ile bu işin olmayacağını söylüyordu. Bunlara bende dahilim. Galatasaray'ın 6, Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde bir takımı vardı. Kağıt üzerinde şampiyonluk iddası çok azdı. Yalnız Mustafa Denizli'nin sürekli söylediği bir şey vardı 26. hafta. 26. haftada Beşiktaş'ı izleyin diyordu 26. haftayı geçtik ve Beşiktaş şampiyonluğun en büyük iki adayı arasında. Liderin sadece bir puan gerisinde bulunuyor.

İki yönden bu olayı incelemek lazım. Birincisi Mustafa Denizli çok büyük bir hoca mı? Kadrosunun 26. haftada bu noktaya geleceğini tahmin etti mi, ona göre mi hazırladı. Yapılacak Ernst transferi aklında mıydı da bu kadar iddalı söylemlerde bulundu. 

İkincisi Yıldırım Demirören Galatasaray'a 4-2 yenildikleri maçın ardından hakemlerin art niyetli olduğunu, federasyonun Türkiye'de 2 büyük yaratmaya çalıştığını ve diğer takımları bu yüzden bitirmek istediğini söylüyordu. Şimdi geldiğimiz tabloya bakıyoruz Galatasaray'ın 6 puan gerisindeki takım 7 puan önünde bulunuyor. İkinci yarıda yapılanlara bakılıncada Galatasaray ve Fenerbahçe katledilmeye çalışılıyor. Mustafa Denizli 26. hafta derken bunları mı düşünmüştü. Olacakları biliyor muydu yoksa.

Bu kadar iddalı açıklama yapılırsa elbette bunlar sorgulanacaktır. Çünkü kimse kahin değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir