11 Mayıs 2009 Pazartesi

Berlin'e Doğru Türk Atletler Isınıyor


Milli atlet Nevin Yanıt, Ağustos ayında Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'nda final koşmak istediğini söyledi. Yanıt kamp yaptığı Adana'da yaptığı açıklamada, bayanlar 100 metre engellide Türkiye rekortmeni olduğunu belirterek, aynı zamanda 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonuluğu bulunduğunu ve son olarak da 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bayanlar 100 metre engellide yarı finalde yarışarak Türkiye'de bir ilki başardığını ifade etti.

Atletizm konusunda son zamanlarda çok iyi sporcular yetiştiriyoruz. Süreyya Ayhan ile başlayan bu süreçte Eşref Apak, Halil Akkaş, Selahattin Çobanoğlu, Merve Aydın, Aslı Çakır, Ercüment Olgundeniz gibi iddalı sporcular çıkardık. Bunun yanında Elvan gibi Selim Bayrak gibi Almitu Bekele gibi devşirme sporcularımızda büyük başarılar kazandılar. Uzun mesafe yarışlarında bu sporcularımız çıkmasına rağmen kısa mesafelerde pek sporcumuz var. Sadece Nevin Yanıt bu konuda birşeyler yapmaya çalışıyor. Nevin'i 2008 Pekin Olimpiyatlarından hatırlarsınız. Yarı final koşarak büyük başarı kazanmıştı. Yarı finalde ise tecrübesizlik ve heyecandan final şansını kaçırmıştı. Yoksa final için şansı yüksekti ve bu kapasitesi var. 110 engelli büyük tecrübe gerektiren bir dal. Baskıyı kaldırmak çok önemli. Birçok finalde dünyaca ünlü atletlerin engele takılıp düştüğünü biliyoruz. Nevin gözünü Berlin'de yapılacak Dünya Şampiyonasına dikmiş durumda. Bu şampiyonaya elinden geldiğince hazırlanıyor va iddalı. Final koşmak ilk hedefim diyorki bu çok doğru. Hedefleri kademe kademe yükseltmek gerekiyor. Şimdi Nevin'in önünde Akdeniz Oyunları, Avrupa Milletler Kupası yarışları ve Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları var. Bu yarışmalarda Dünya Şampiyonası için hazırlanacaktır. Sporcular ne kadar çok yarışırsa o kadar kendini geliştirirler ve gerekli tecrübeyi kazanırlar. 

Nevin 23 yaşında genç bir sporcu. 2007 yılında yapılan Dünya Üniversite oyunlarında 2. oldu. 2007 Dünya Atletizm şampiyonasında yarı final koştu ve son olarak Pekin Olimpiyatlarında da yarı final koştu. Ayrıca 100 metre ve 100 metre engelli Türkiye rekorları elinde bulunuyor. Nüfusunda TC batandaşı olan ve kendini Türk hisseden herkes Türktür lafım yok ama ülkemizden böyle sporcular çıkmasıda bizlere ayrı gurur veriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir