20 Mayıs 2009 Çarşamba

Bolt 2009'da Kıracağı Yeni Rekorların İlk Sinyalini Verdi

Pekin 2008 Olimpiyatı'nda dünya rekorlarıyla altın madalyalar kazanan Jamaikalı sprinter Usain Bolt, 2009'daki ilk rekoruna İngiltere'de imza attı. Bolt, Manchester'ı ikiye ayıran caddedeki 150 metrelik koşuda 14.35 saniyelik derece ile İtalyan Pietro Mennea'nın 1983'te elde ettiği 14.8 saniyelik rekoru eline geçirdi. Geçen ay otomobil kazasından hafif sıyrıklarla kurtulan Bolt, "Performansımın yüzde 70'ini geçemediğimi düşünüyorum. Berlin'deki Dünya Şampiyonası'na yüzde 100 hazır olacağım" dedi.

Bu sokak yarışında koşması sonrada Manchester United ile çok fazla görülmesi bazı yerlerde tepkiyle karşılaşsada Bolt yarışmadan asla kaçmayan yapıya sahip. 22 yaşında bunları yapması 30'lu yaşların olgunluğunu göstermesi çok önemli. Bazı atletleri biliyoruz şampiyonadan şampiyonaya koşarlar Golden Legue'lerle uğraşmazlar bile. Yada bu tip yarışlarla. Aslında önemli olan çok fazla yarışmak, yarıştıkça büyük tecrübeler kazanmak. Bolt bu yaşta inanılmaz işler yapıyor ve yapacak. Atletizmi tam olgunluğa ulaştığı an bu kırılması güç görülen rekorlarınıda kıracak elbette. Bu arada çok şanslıki o kazadan yara almadı. Çok kötü şeylerde olabilirdi. Bir bakımada atletlerin kendine pür dikkat etmesi lazım ama kaza nereden geleceği belli olmuyor.

Atletizm sezonu yeni açılıyor önce bu tip yarışlar yazın ise Golden Legue var. Bolt orada da bol bol koşacaktır. Belki altınlara bile aday olabilir. Diğer rakiplerinin aksine kendini sakınmıyor. Powell, Tyson Gay iddalı rakipleri. Pekin'de epey gözleri korktu ama daha güçlü gelmeye çalışacaklar. Ayrıca Dwain Chambers'da atletizme geri döndü bizleri inanılmaz 100 metre finali bekliyor. Berlin'de ki Dünya Şampiyonasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bolt 100 ve 200 metre rekortmeni bu senede 400 metrede koşmaya başladı. Daha hazır değil ama böyle bir sprinterin birkaç dalda koşması M.Johnson'dan beri görülmemiş birşey. 

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, dünya rekortmeni Jamaikalı sprinter Usain Bolt'un 150 metre sokak yarışında kırdığı rekora gönderme yaparak, “Atletizm sokakta değil, pistte yapılır” dedi. Bu yapılan açıklamada çok ilginç 100 metrede giden heyecanı geri getirmeye mi çalışıyorlar acaba. Bu açıklamalar Bolt'u daha da hırslandırır. Bence böyle faliyetlerde bulunması, çoğu yerde gözükmesi Bolt'un avantajı. Tabiki reklamını yapacak, tanıtım yapacak, para kazanacak spor biraz zevk işi ama sonuçta profesyonelsen bu olaylara girmek zorundasın. Büyük bir star falan değil denmiş bence atletizmin bütün heyecanını ona katlayan isim oldu. Atletizm yeri gelir sokaktada yapılır sonuçta bu insanlar pistlerde koşarak bu işlere başlamıyorlar. Özellikle Jameika'daki durum biliniyor. Millet kumsalda falan koşarak başlıyor bu işlere. Çocuklar sokaklarda koşuyorlar. Her sporda böyle bu. Pistlerde veya stadlarda değil sokaklarda bu iş. Dediğim gibi bu açıklamalar Bolt'u hırslandırır sadece. Bu da rakiplerinin aleyhine bir durum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir