30 Haziran 2009 Salı

Ankaragücü'nden 100. Yıl Hamlesi

Gelecek sezon 100. yılını kutlayacak olan Ankaragücü, büyük bir transfere imza atmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'de forma giyen Darius Vassell'i Türkiye'ye getirdi. Öğlen saatlerinde menajeriyle birlikte Atatürk Havalimanı'na gelen 29 yaşındaki İngiliz golcü, Ankara'ya geçerek Ankaragücü yönetimiyle görüşecek. Manchester City ile sözleşmesi sona eren Vassell, başkent ekibinin ilk yaptığı teklifi prensipte kabul etmişti. 2005-2006 sezonunda Aston Villa'dan Manchester City'ye transfer olan 29 yaşındaki Darius Vassell, geçen sezon 12 maçta forma giydi ve hiç gol atamadı. İngiltere Milli Takımı ile çıktığı 22 maçta 6 gol atan Vassel'in, Türkiye'ye karşı da bir golü bulunuyor.

Ankaragücü 100. yılında büyük oynayacağının sözünü vermişti ve Vassell ile büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Darius Vassell uzun yıllar İngiltere Ligi'nde forma giyiyordu ve gösterdiği performansla da İngiltere Milli Takım'ın da uzun süre forma giydi ve Manchester City'e 2005 yılında transferini sağlamıştı. Özellikle Aston Villa'da ki günleri unutulmaz. Ama Manchester City'i Araplar satın aldıktan sonra forvet bölgesine yapılan transferler sonucunda geçtiğimiz sezon sadece 12 maçta forma giyebildi ve hiç gol atamadı. Bu bakımdan bakarsak ligimizde Ümit Karan'ın yaşadığı gibi düşüş yaşadığını görebiliriz. 29 yaşında ve ülkemizde önemli işler yapabilecek güçte. Onun bu düşüşünü Denilson'un düşüş gibi görmek istemiyorum veya Rivaldo'nun yaşı gelince Özbekistan'a gidişi gibi de değil. Türkiye Avrupa'nın önemli futbol ülkelerinden ve 4 büyükler dışında diğer takımlarımızın da böylesine büyük transferler yapması ligimize ayrı heyecan katıyor.

Vassell sürati ve tekniğiyle Ankaragücü'nün futboluna önemli artılar katacaktır. Özellikle Ankara şehrine farklı heyecan getirecektir. Ama sadece Vassell'le yukarı sıralara oynamak imkansız bu yüzden Ankaragücü zirve yarışına girmek istiyorsa bunun gibi seri transferler yapmak zorunda. Ankaraspor ile birleşme olsaydı arkalarına belediye desteğini de alacakları için daha büyük transferler yapabilirlerdi. Bu yüzden Vassell'le idare etmek zorundalar. Kendisi Ankara'ya geldi umarım anlaşma sağlanabilir. Vassell büyük ihtimalle yüksek ücret isteyecek Ankaragücü'de bunu karşılayabilecek mi bilmiyorum. Bunları göze almasa transferi düşünmezdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir