23 Haziran 2009 Salı

Tobol'da Ne Ola ki {Galatasaray'ın İlk Rakibi}

Dün Avrupa Liginde 2. öneleme turu kuraları çekildi. Türkiye'den Galatasaray ligi 5. bitirmesinin ardından yeni Uefa Kupası olan Europa Cup (Avrupa Kupası)'a katılma şansını ele geçirdi. Rakip ise pek uzaktan değil yakından bir rakip oldu aslında. Kazakistan'ın futbol ligini 2. sırada tamamlayan Tobol çıktı şansımıza. Ben hep derim aslında bu önelemelerde tanımadığımız güçsüz bir ekip yerine tanıdık bildik ve sağlam bir ekip çıksa daha rahat olur Galatasaray için. Çünkü Galatasaray sağolsun tuhaf bir takım. Gider Real'i, Arsenal'i yener sonra gelir Tromsö gibi bir takıma yenilir kupanın dışında kalır. Zora gelmeyince oynayamıyor mu ne oluyor anlayamadık gitti.

Neyse Galatasaray'ı tanıyoruz biz rakibe eğilelim biraz. Kimdir bu Tobol, necidir biraz bakalım. Takımın tam adı; Football Club Tobol Kostanay. Renkleri sarı-siyah ve yeşil. Tobol 1967 yılında kurulmuş. Deminki cümlelerde de dediğim gibi 1992'de kurulan Kazakistan futbol ligi Premier Ligini 2. sırada tamamlayarak Avrupa Kupasında 2. öneleme oynamaya hak kazanmış. Maçlarını Kostanay'daki 8323 kişilik Central Stadium'da oynuyor. Takımın başkanlığını Nikolai Panin, teknik direktörlüğünü ise Kazak çalıştırıcı Dmitriy Ogai yapıyor. Tobol 2007'de katıldığı Intertoto Kupası'nda Polonia Warszawa ve St. Truiden'i eleyerek Kazak futbolunun Avrupa'daki ilk başarılarına imza atmış. Daha önce 3 defa Uefa'ya katılmış önelemeden üçünde de elenmiş.

2008'de oynadığı bir maçta tanıdık bir ekiple karşılaşmış. Austuria Wien ile hani Galatasaray 19 Aralık 2007'de karşılaşmıştı 0-0 berabere kalındı fakat Bordeaux'nun yardımlarıyla üst tura yükselmişti. Ha işte o Austuria Wien ile bir maç yapmış yeni rakibimiz ve Wien'e deplasmanda 2-0 yenilmiş. O maçın görüntülerini buldum.




Kağıt üstünde mutlak favori durumdayız. Ama çimlerin üstünde ne olur bilinmez. Takımım diye söylemiyorum ama tuhaf takımdır Galatasaray. Kimi yenip kime mağlup olacağı bilinmeyen bir takımdır. Fakat ben yinede turu geçeceğimize inanıyorum. Rijkaard'ın takıma getireceği disiplin, takımın artık Avrupa'da gerçek bir başarı beklentisinin olması, rakibin çok kuvvetli olmaması falan bunda etkili olacaktır mutlaka. Maçların ilki 16 Temmuz'da Central Stadium'da Kazakistan'da oynanacak. İkinci maç ise hemen ertesi hafta 23 Temmuz'da Ali Samiyen'de oynanacak. Maçlara tam 1 ay kaldı yani. Sportif Cümleler olarak biz tam kadro Galatasaray'lıyız. Takımımıza canı gönülden başarılar dileriz. Biz bu turu geçeceğiz inancımız tam. İnşallah Samiyen'in açılış maçı şöyle güzel bir fark ile olur. Başarılar Galatasaray'ım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir