18 Haziran 2009 Perşembe

Trabzonspor'un Teknik Direktör Sorunsalı

Sadri Şener'in başkan olmasıyla birlikte Trabzonspor'un vizyonu oldukça gelişmişti. Artık yerinde sayan takım olmak yerine eski günlere dönüp şampiyonluğa oynayan takım yaratıldı. Birçok transferle yeni takım kuruldu ve ileriye dönük birçok hamle yapıldı. Çok tartıştık bu yapılanmanın başındaki isim Ersun Yanal mı olmalıydı diye ama alışkanlık bozulmadı Ersun Yanal iyi başladığı bir sezonu daha istediği gibi bitiremedi. Sadri Şener'in açıklamaları takımın ilk senesinde Avrupa'ya kalabilmesi başarıdır yönündeydi ama Ersun Yanal'ı göndermek içinde ellerinden geleni yaptılar. Sonrasında Ahmet Özen'le sezon bitirildi ve ligde 3. oldular. Ahmet Özen beklenenden daha önemli işler yapmasına rağmen Trabzonspor yeni teknik direktör arayışlarına başladı.

Şenol Güneş'le anlaşmalarına ve peşinden çok koşmalarına rağmen Kore ekibi Şenol Güneş'i bırakmadı. 6 aylık daha sözleşmesi kaldığından Trabzonspor bu süreyi geçiştirmek için Samet Aybaba ile anlaştı. Bundan sonra zaten olanlar oldu. Büyük tepkiler geldi, taraftarlar ayağa kalktı sonra bu süreç olağanüstü kongre kararı almaya kadar gitti. Samet Aybaba ülkenin önemli teknik direktörlerinden olabilir ama hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş Trabzonspor'a yakışmazdı, Sadri Şener'in futbol vizyonu bu değil. Bu yüzden de Şenol Güneş planı tutmamış oldu. Zaten 6 aylığına birini getirip sonra göndermekte Trabzonspor'a yakışmazdı. Sadri Şener hırs yapmış olacakki kongreye kadar Avrupa'da tanınmış teknik direktörlere yöneldi. Önce Souness dendi. Souness'i hepimiz tanıyoruz özellikle Galatasaray'lılar için ayrı yeri vardır. Türkiye'yi bilen, tanıyan teknik direktördü ama anlaşamadılar. Eriksson ile anlaşma zemini arandı ama o da Trabzonspor'a gelmek istemedi. Luis Fernandes'e gidildi o da Trabzonspor'a gelmek istemedi. Şimdilerde ise Halilhodzic isimi geçmeye başladı. Sadri Şener mutlaka Avrupa'dan bir teknik direktör getirecek ama zamanı daralmaya başladı. Transfer piyasası hareketleniyor daha Trabzonspor'dan ses seda yok. Yeni hoca gelecek, buraya alışacak, transferleri belirleyecek falan birçok zaman alacaktır. Ayrıca düşünülen teknik direktör adaylarının da kalitesi giderek düşüyor.

Trabzon taraftarına Mourinho'yu getirsen farketmez çünkü hiçbir zaman yetinmeyi bilmezler. Başarıya aç oldukları için gelen teknik direktörleride rahat bırakmıyorlar. Yani Trabzon'a gelen 3 kere düşünmeli. Orada vezir de olursun rezil de olabilirsin. Taraftardan ve başarı baskısından korkuyor herkes. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir