19 Temmuz 2009 Pazar

Bayrak Futbolcular # 2

Raul Gonzales için tam bir gol makinesi desek sanırım yanılmayız. 1994 yılından bu yana terlettiği Real Madrid formasıyla 521 maçta 223 gole imza atmıştır. Kendisi La Liga'nın en golcü futbolcularından birisidir. Ama Şampiyonlar Ligi'nin en golcü futbolcusu durumundadır. Şampiyonlar Ligi'nde toplam 59 golü bulunmaktadır. Kendisi Real Madrid'le birlikte büyük başarılar görmüştür, los galacticos harekatları onu durduramamıştır kısacası kariyeri büyük başarılarla doludur. Genç yaşındayken aslında 2009'un forvet tanımını bizlere o zamanlardan yaşatıyordu. Müthiş tekniği, hızı, gücü ve bitiriciliği ile kusursuz bir forvet oyuncusuydu. Ayrıca lider özelliği ile de uzun zamandır başarıyla Real Madrid'in kaptanlığını yapıyor. Kendisi Real Madrid alt yapısında yetişmemiştir ama futboluyla, kariyeriyle bayrak futbolculardan birisi olmuştur. Atletico Madrid - Real Madrid arasındaki rekabet bilinir ama Raul bu rekabetin aksine Real Madrid'e transfer olmuştur. Şu an 32 yaşına gelsede günümüzün en büyük forvetlerinden olma özelliğini korumaktadır. Hangi sistemde oynarsanız oynayın Raul o kadroda mutlaka kendine yer bulur. Bu yıl yapılan Los Galaktikus hareketında Benzema kadroya katıldı. Geçmiş yıllarda da Ronaldo, Owen, Cassano gibi futbolcularla mücadele etmişti ama formasını kaptırmamıştı. Artır 32 yaşına geldi forması sarsılsa da Benzema ile girişeceği forma yarışını merakla bekliyorum.

Raul'da İspanya Milli Takım'ının çoğu yaş katagorisinde forma giymiştir. 1996 yılında giymeye başladığı İspanya Milli Takım forması altında 102 maçta 44 gol kaydetmiştir. Yalnız Aragones'le yaşadığı sorunlardan dolayı Milli Takım'a alınmamaya başlamıştı. Üstelik Torres ve Villa gibi futbolcularında arkasında yedek bekliyordu. Şimdilerde eski hocade Del Bosque takımın başında olmasına rağmen Raul yine Milli Takım forması giyemiyor. Raul'un kariyerine baktığımızda hem kulüp bazında hemde kişisel olarak birçok başarının sahibidir. Onun için kupa koleksiyoncusu desek yanılmayız.

Casillas Real Madrid'in altyapısından yetişmiştir ve önce C sonrada B takımlarında oynadıktan sonra 1999 yılında A takıma yükselmiştir. Henüz 18 yaşında Real Madrid kalesini korumaya başladığı için kendisi gözümüze sanki çok yaşlıymış gibi gelir ama hala 28 yaşındadır. Kalecilerin 30'lu yaşlarda en olgun dönemlerine geçtiğini düşünürsek Casillas'ın futbol kariyeri bir hayli uzun süreceğe benziyor. Casillas Real Madrid forması altında 347 maça çıktıştır ve gerek kişisel gerekse takım bazında birçok başarıya imza atmıştır. Şu anda bir çok spor ororitesine göre Dünya'nın en iyi kalecisi durumundadır. Buffon'un uzun süre taşıdığı bayrağı Casillas devralmıştır. Bir kaleci takıma maç kazandırabilir mi sorusuna cevabı Casillas'da bulabiliriz. Neredeyse kusursuz kalecidir, inanılmaz refleksleri ve saha görüşü vardır. Topun nerede ne zaman nereye gideceğini beyninde beliyorliyormuş gibi akıl almaz kurtarışlara imza atabilir. Ben Casillas'a dair 2002 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi finalini hatırlarım. Real Madrid kupayı alırken Casillas Cesar'ın ardında yedek bekliyordu ve kulübeden sahaya bakışları beni çok etkilemişti. Kariyerinde kaleyi o zamanlar kaptırmıştı diyebiliriz. Casillas için alışık olmadığımız durumdu ama kendisi çok gençti.

Kendisi Real Madrid'de 2. kaptanlığı yapmasına rağmen İspanya Milli Takım'ının kaptanı durumundadır. İspanya'nın bütün yaş katagorilerinde Milli Formayı giymesinin ardından 2000 yılından itibaren A Milli olmaya başlamıştır ve 96 maça çıkmıştır. Günümüz İspanya'sının Dünya futbolunu sarstığı dönemlerde başarının büyük mimarlarından birisi de Casillas'tır. Yaşayışıyla, futboluyla hepimizin kalbinde yerini kazanmıştır.

Real Madrid'in kadrosuna baktığımda bu bayrak futbolcular statüsünde birde Guti'yi inceleyebilirdik. Onun dışındaki futbolcular hep büyük paralarla transfer edilen futbolcular. Perez'in Real Madrid'e el attığından beri akıl almayan transferler yapılıyor ve futbol biraz daha endüstrileşiyor. Barcelona'nın aksine artık altyapıya bakmaz oldular ve parayı veren düdüğü çalar modundalar. Bu yüzdende El Classico'da çok antipatik olmaya başladılar.

1 yorum:

  1. ya raul bir efsane real madridin en büyük efsanesi bayrak futbolcu die buna denir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir