28 Temmuz 2009 Salı

Bayrak Futbolcular # 6

Kendisi bu aralar Manchester City ile yaşadığı transfer diyalogları ile bilinsede çoğu kişinin aklında karakteriyle iz bırakmıştır. Bu da demek oluyorki onun Manchester City'e transfer olmasını düşünmüyoruz. Chelsea ona Manchester City'nin önerdiği ücretin çok daha aşağısında ücret önermiştir ve büyük ihtimalle de kulübüyle sözleşme yenileyecektir. Çünkü bazı futbolcuları para satın alamaz. Terry'de bu futbolcuların başında geliyor. Chelsea'de Desailly'den sonra kaptanlığı genç yaşında devraldı ve hala Chelsea'nin kaptanlığını yapmaktadır. Lider özelliğini maçlarda çok ön plana çıkarıyor. Onun için kusursuz bir defans oyuncusu diyebiliriz. Hatta bana sorarsanız benim canlı olarak izlediğim futbolcular içinde Nesta'dan sonra gördüğüm en büyük stoperdir. Chelsea ile 245 maça çıkmış ve 16 gol atmıştır.

Kariyerine bakacak olursak 1998 yılında Chelsea'nin as takımına yükselmiştir. 2000 yılını Nottingham Forest'de kiralık geçirsede ondan sonra Chelsea'nin vazgeçilmez futbolcularından birisi olmayı başarmıştır. Abrahomoviç'in takımı satın alması ve Mourinho'nun da teknik direktörlüğe gelmesiylede Chelsea'nin yükselen grafiğinde payı büyük olmuştur. Chelsea 2005 yılında 50 yıl sonra Premier Lig'de şampiyon olduğunda şampiyonluk kupasını kaptan olarak kaldıran isimdir.2005 yılında ayrıca İngiltere'de yılın oyuncusu seçilmiştir. Chelsea ile de iki tane Premier Lig şampiyonluğu yaşamıştır. Terry'nin mi yoksa Chelsea'nin mi şanssızlığı bilmiyorum ama hedeflenen Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna hiç bir zaman ulaşamadılar. 2008 yılında Manchester United ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde son penaltıyı kullanacak olan Terry'nin ayağı kaymış ve Chelsea kupayı alma şansını kaybetmiştir. Bunun neticesinde penaltılar uzamaya gitmiş ve Manchester United şampiyon olmuştur. Terry kaçırdığı penaltının ardından göz yaşlarına boğulmuştur. O an futbol tarihinin gördüğü en dramatik anlardan birisidir. Kahraman olacakken bir anda herşey elinden gitmiştir. Ama Terry sadece Chelsea'lerin değil bütün futbol severlerin ne olursa olsun kahramanıdır.

Beckham'ın kaptanlığı bırakmasının ardından Terry İngiltere Milli Takım'ının da kaptanlığını yapıyor. 47 kere Milli oldu ve 4 gole imza attı. İngiltere Milli Takım'ı son yıllarda istediği sonuçları alamadığı için takımın başına Capello'yu getirdi ve Capello'nun en güvendiği isimlerin başında Terry geliyor.

Chelsea için bayrak futbolcular statüsünde Lampard'ı da yazmak mümkündü. O da 2001 yılından bu yana Chelsea forması giyiyor ama uzun bir West Ham kariyeri de olduğu için yazmak istemedim. Son zamanlarda Manchester United Premier Lig'i etkisi altına almıştı ama Ronaldo'nun takımdan ayrılmasından sonrada diğer takımlar etkili olacağını sinyallerini verdi. Chelsea önceliğini Şampiyonlar Ligi olarak belirledi ve bunun için Ancelotti'yi takımın başına getirdi. İyi kadroları var ve yerinde transferler yaptılar. Chelsea için bu sene umutluyum diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir