7 Temmuz 2009 Salı

Beşiktaş Türkiye'deki Tsubasa'yı İstiyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ın Gaziantepspor'un Brezilyalı futbolcusu Rodrigo Tabata için kulübüyle anlaşmaya vardığı iddia edildi. Siyah beyazlıların, Tabata için 3 milyon Euro ve Zapatocny'yi önerdiği, bu transferin başkan Yıldırım Demirören'in Italya'dan dönmesinden sonra netlik kazanacağı kaydedildi. Brezilyalı futbolcu ile anlaşma sağlayan Beşiktaş, Gaziantepspor yönetimiyle pazarlıklara başladı. 28 yaşındaki futbolcu için 3 milyon Euro ve Tomas Zapotocny'yi öneren Beşiktaş'a, Gaziantepspor yönetiminden olumlu yanıt geldiği iddia edildi. Matteo Ferrari transferini sonlandırmak için İtalya'ya giden başkan Yıldırım Demirören'in istanbul'a dönmesinin ardından Tabata'nın durumunun netleşmesi bekleniyor. Gaziantepspor'un Brezilya'nın ünlü takımı Santos'tan kadrosuna kattığı Rodrigo Tabata, 2008-2009 sezonunu 11 golle tamamlamıştı.

Günümüz modern futbolunda 10 numara özellikleri taşıyan futbolculara yer kalmadı. Eskiden bütün takımlarımızda bir 10 numara takıntısı vardı gerçi hala da var. Eskiden ne yapardı bu 10 numaralar yani oyun kurardı, nokta paslar atardı, hiç koşmazlardı savunma ile işleri olmazdı, yeterince hızlı değillerdi ama tek harekette maçı değiştirecek özellikleri vardı. Bugün büyük takımlara baktığımızda bu düzeni öldürdüler. Zaten 10 numara diye yetişen futbolcularda artık kendini geliştiriyor ve oyunun iki yönünü oynamaya başladılar. Örnek verirsek Nuri Şahin'in Genç Milli Takım'larda oynadığı futbol bu tanımını yaptığım 10 numaralar gibiydi. Ama Dordmund'da son zamanlarda oyunun iki yönünü de oynuyor ve futbolunu inanılmaz geliştirdi. Bu yüzden Avrupa'da başarılı olmak isteyen takımlarımızın modern futbola ayak uydurmaları şart. Günümüz futbolu artık hızlı oynanıyor, seri paslarla oynanıyor ve bahsettiğimiz yeni 10 numaralar ya oyunun iki yönünü oynuyor ya da kanatlarda oynamaya başladılar.

Konumuza gelirsek Beşiktaş Delgado'nun ameliyat olup 4 ay oynamayacağının açıklanmasının ardından 10 numara arayışlarına girdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe bu 10 numara üstüne kurulu düzenden vazgeçmiyorlar. Galatasaray bu sene o düzeni yıkmaya kararlı. 10 numaralı düzende oynamaya kararlıysan da Delgado'nun yokluğunda o bölgede sadece Yusuf'la bütün sezonu geçiremezsin. Sonuçta Yusuf yaşlı futbolcu ve bütün maçlar oynarsa performansı düşecektir. Ayrıca Türkiye'de o performansları göstermekle Avrupa arenasında oynamak çok farklı şeyler. Gerçi Delgado'nun olmaması aslında Beşiktaş için avantaj. Mustafa Denizli Delgado'dan yapamayacağı şeyleri istiyordu ve Delgado'nun aklımda kalan doğru dürüst maçı yok. Bu bölgeyi sadece Yusuf'a bırakmayan Beşiktaş geçtiğimiz sezon Gaziantepspor'da başarılı performans gösteren Tabata'nın peşine düştü. Tabata bir 10 numaraya göre hızlı sayılabilecek, mücadeleci ve güçlü futbolcu. Tabi madem bu kadar büyük futbolcusun bugüne kadar büyük bir takıma transferini neden yapamadın diye sorarlar adama. Ama bazı futbolcularda bazen böyle geç keşfediliyor. Tabata Türkiye Ligi'ni götürür ama Avrupa arenasında neler yapar hiç bilemiyorum. Gelişi bu yüzden bir tür kumar olacak. Yinede Yusuf'la birlikte o bölgede önemli işler yapacaklardır. Bu yüzden transferine olumlu bakıyorum. 3 milyon euro onun için ideal ücrettir ayrıca Zapo'dan da kurtulunca kontenjan açılacak. İbrahim Kızıl ve Yıldırım Demirören'in ilişkilerini de düşününce bu transfer neden olmasın diyor insan.

Biz bunları yazarken Gaziantepspor başkanından bu transfer için yalanlama geldi. İsmail Köybaşı'nı bıraktılar ama diğer futbolcularını da değerini bulmadan satmak istemiyorlar. Sonuçta büyük yatırımları var ve gelecek sezona güçlü girmek istiyorlar. Beşiktaş'ta Tabata diye diretiyor bakalım bu transferle ilgili neler olacak. Yorumlarda gezerken okudum bazı Beşiktaş'lılar İlhan Mansız kulübe yeniden dönsün diyor. Yapmayın arkadaşlar 35 yaşına gelmiş senelerdir futbol oynamıyor, sakatlanma riski yüzde 99 olan futbolcudan Beşiktaş'a ne fayda gelir. Beşiktaş'ın böyle takıntıları var önce Nouma şimdilerde de İlhan Mansız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir