3 Temmuz 2009 Cuma

Donovan Emek Eşitliği İstiyor

ABD'li oyuncu London Donovan, bu ay piyasaya çıkacak "Beckham Deneyimi" adlı kitapta, ünlü İngiliz futbolcuya sert eleştiriler yöneltti. ABD Milli Takımı'nda da forma giyen deneyimli futbolcu, Beckham'ın Milan'a transferi söz konusu olmadan önce de "Galaxy" takımını küçümsediğini savundu. Ünlü futbolcunun umursamaz tavırlarının takım ruhuna büyük zarar verdiğini söyleyen Donovan, "Kendisi bir lider değil. En azından bizim çalıştığımız kadar çalışması gerekirdi. Galaxy oyuncuları olarak bizden çok daha fazla para kazanan bir futbolcudan bunu beklemek hakkımız" ifadelerini kullandı. Beckham'ın, Ruud Gullit'in görevine son verilmesiyle takımdan tamamen koptuğunu belirten Donovan, ünlü futbolcunun bu aşamadan sonra başarılı olmasını beklemediğini de belirtti.

Artık kendinden umudu kesip kariyerinin son yıllarında büyük paralar kazanmayı isteyen Beckham Los Angales Galaxy yolunun tutmuştu. Burada oynadığı futboldan çok çektiği reklamlar, kazandığı paralar, Los Angales ünlü kesimine verdiği davetlerde konuşuldu. Ama Capello'nun İngiltere Milli Takım'ına Beckham'ı çağırması üzerine Beckham'da bir anda futbol aşkı doğdu ve ABD liginin tatilde olduğu dönemde Milan'a kiralık olarak gitti. Görünüşte sadece 3 ay oynayıp Amerika'ya dönecekti ama uzun uğraşların sonucunda sezon sonuna kadar takımda kaldı. Play-off döneminde Los Angales'e döneceği açıklanmıştı. Beckham herşeyden önce büyük profesyonel ve kazanma hırsı gelince mükemmel bir futbolcu. Milan'da da bunu yaşadı. İyice yaşlı olan Milan'ı daha da yaşlandırmasına rağmen oynadığı maçlarda göz doldurdu. Büyük ihtimalle gelecek sezonda Milan'da forma giyecek. Benim bildiğim anlaşma bu yöndeydi. Tabi Milan'da yakaladığı bu ivmeden sonra Los Angales'te neler yapacağı soru işareti. Çünkü oraya gitme sebebi tamamen paraydı, futbolla yakından uzaktan alakası yoktu.

Donovan yaptığı açıklamalarda çok haklı. Normalde bu ücretleri alan futbolcuların takıma en çok katkı veren isimler olması gerekiyor. Beckham'ın istediğinde de Milan'da neler yapabileceğini gördük. Yalnız Beckham Amerika'da futbol dışında bütün herşeyle uğraşıyor. Sahada çalışan, didinen Donovan gibi futbolculara da bir yerde yazık. Donovan öyle boş futbolcu değildir ABD'nin en ünlü futbolcusu ve Dünya futbolunda da önemli isimlerden birisi. Los Angales'de de futbolcular şampiyonluk istiyor ve bunun için ellerinden geleni yapıyorlar. Beckham'da bu futbolcukara saygı gösterip, oynadığı takıma biraz daha ilgi duysa Los Angales'de işler daha iyi gidecek. Sürekli iş ahlakından bahsediyoruz ya Beckham'dan da bunu beklemek yanlış olmaz. Madem Amerika'da oynamak istemiyordun neden gittin.

2 yorum:

  1. Dünyanın parasını alıpta bir de takımını sallamayan, ekmek yediği yere ihanet edenlerden iğreniyorum.Beckham, Lincoln vs. isterse en iyi futbolcu olsun hiç farketmez.

    YanıtlaSil
  2. Ben Beckham ile Lincoln'ün durumlarının farklı olduğunu düşünüyorum. Lincoln futbol ile yatıp kalkan bir ülkenin en iyi takımında mücadele ediyorken Beckham futbolu yeni yeni keşfetmekte olan Amerikada futbolunu oynayacak belkide.

    Yani şu açıdan bakmak lazım Beck Milan'da nasıl performans sergiliyor? Galaxy'de nasıl performans sergileyemiyor. İnsan keyif aldığı şeye kendini verir. Kimse Beckham'ı keyif almadığı için suçlayamaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir