9 Temmuz 2009 Perşembe

Galibiyete Devam


Yine 1-0 ile kazandık. Maç klasik bir hazırlık maçı görüntüsündeydi. Olumlu şeyler de olumsuz şeyler de vardı. Özellikle genç oyuncuların performansı yüzümüzü güldürüyor. Ayrıca takımın top kayıplarından sonra rakibi boğarak press yapmaya çalışması da muhteşem gerçekten. Henüz tam yerleşmedi bu sistem ama yerleşince çok güzel olacak çok.

Maça gelirsek öncelikle olumlu şeylerden bahsedelim. Kampın şu ana kadar en dikkat çeken oyuncusu Emre Çolak, bugün de çok iyiydi bence. Attığı golün dışında top dağıtması, isabetli pasları, sürati, tekniği, kendine güvenip her duran topun başına gitmesi çok hoş göründü bana.

Yine dikkat çeken bir başka gencimiz Serdar Eylik de muhteşem çalımları, harika top sürüşü, hızı ile göze battı. Sağ kanadı çok iyi kullandı. Zaman zaman oyundan düşüyor ama bunu da gençliğine vermek lazım. Rijkaard' ın elinde çok güzel pişecektir ve Türkiye' nin en iyi kanatlarından biri olacaktır umarım.

Bu gençlerin nasıl kullanılacağı çok önemli aslında. Önümüzde iki seçenek var. Ya Anadolu Kulüplerine kiralayacağız ya da kadroda tutup; yıldızların yanında, Rİjkaard' ın elinde pişmelerini bekleyeceğiz. Umarım kulüp en doğru kararı verir. Bana kalırsa özellikle Emre Çolak bu yıl bile kadroda tutulabilir. Kendisinde bu kapasite var. Serdar Eylik de çok iyi bir yetenek ama sanki biraz pişmesi lazım gibi.

Bugün Yaser de iyi gözüktü. Hücum hattının solunda, zaman zaman geriye yardıma gelerek vasatın üstünde bir performans sergiledi. Elimizde tutarsak, kulübe için iyi bir oyuncu olabilir.

Hoşuma gitmeyen, vasat performanslara gelirsek; özellikle son iki maçtır Mustafa Sarp' ı beğenmiyorum. Oyun stili Maldonado' yu andırıyor. Ayağına aldığı her topu, ya yan tarafa açıyor ya da geriye dönüyor. Henüz değerlendirmek için erken belki ama pek Galatasaray futbolcusu değil gibi.

Ayrıca Özgürcan da girdiği sürede etkili olamadı. Uğur, çok ciddi bir sakatlıktan döndü bildiğiniz gibi o da henüz tam hazır değil. Umarım bir an önce eski performansını yakalayacak ama. Yeni transfer Gökhan Zan' ı sadece 30 dakika izleyebildik o yüzden yorum yapamayacağım.

Genel olarak bakarsak benim için iyi bir maçtı. Gençlerin performansı beni sevindiriyor. Şimdi son maçta Bayer Leverkusen karşısına A Takımla çıkacağız sanırım. Tobol maçı öncesi son prova. O maç daha oturmuş bir Galatasaray izleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir