28 Temmuz 2009 Salı

Son Katalan Ibrahimoviç

Haftalardır konuşulan Ibrahimoviç transferi sonunda resmilik kazandı ve Barcelona ile resmen sözleşme imzaladı. Sportif Cümleler'de Ibrahimoviç transferine çok değindik ve bu konu hakkında birçok yazı yazdık. Bu yüzden transferin detaylarına girmeden bundan sonrasına değinmek istiyorum. Real Madrid'in sansasyonel Kaka, Cristiano Ronaldo ve Benzema transferleri sonrasında bütün gözler Barcelona'ya çevrilmişti. Beklentiler bu büyük transferlerlere Barcelona'nın bir cevabı olacak mı niteliğindeydi. Barcelona'ya baktığımızda aslında geçtiğimiz sezonki kadrolarını korumaları durumunda da yine şampiyonluğun en büyük adayı durumdalardı. Çünkü sistemleri ve oyuncu kaliteleri çok üst seviyede. Yalnız Samuel Eto'o onlar için büyük sorunlar doğurdu. Gelecek sezon sözleşmesi biteceği için kulüp önce onunla anlaşmak istedi başaramadı. Geçmiş sezonlara da baktığımızda Eto'o hep sorun çıkartır görüntü çiziyordu. Barcelona'da doğal olarak bu güçlü sistemi bozmamak adına Eto'o dan vazgeçmeye karar verdi. Guardiola'da gelen büyük başarıların ardından takımın böyle bir kan değişikliğine ihtiyacı var demesinin ardından büyük uğraşlar sonucu Ibrahimoviç transferi gerçekleşmiş oldu.

Barnebau'da Kaka, Cristiano Ronaldo transferleriyle gövde gösterisi yapan Real Madrid'e karşılık Barcelona'da Nou Camp'ta 70 bin kişiyi toplayarak şovunu yaptı. Transfer töreninde Barcelona Asbaşkanı Inter'e Ibrahimovic için 43.5 milyon avro ödeyeceklerini ve Samuel Eto'nun da değerinin 20 milyon avro olduğunu söyledi. İki futbolcu arasındaki fiyat farkına da değinen Boix, "Zlatan ile Eto'o arasında bu denli bir farkın olmasının sebebi, Eto'o'nun Barcelona ile 1 yıllık, Zlatan'ın ise Inter ile 5 yıllık sözleşmesi olmasıdır" dedi. Eto'o nun değerini de böylece öğrenmiş olduk. Sözleşmesininde bir senesi kaldığı için bir sonraki sezon istediği kulübe transfer olacaktı bu yüzden Barcelona çok akıllı bir hamle yaptı. Şu an 27 yaşında bulunan Ibrahimoviç ile de 5 yıllık sözleşme imzalandı. 5 yılını tamamlar mı bilmiyorum ama Barcelona'da oynadığı sürede müthiş işler yapacağına yürekten inanıyorum. Ibrahimoviç'ye yaptığı açıklamalarda zaten Moratti'ye Inter'den ayrılmak istediğini belirtmiş. Inter'de elinde mutsuz futbolcu bulundurmak istemediği için böylesine bir teklif gelmişken reddedemedi.

Diğer ilginç nokta ise Real Madrid başkanı Florentino Perez Barcelona'yı Ibrahimoviç transferi için kutladı. Real Madrid ile de Ibrahimoviç'in ismi geçmesine rağmen böyle bir transfer girişimi olmadı. Belki Benzema'yı alamasalardı bunu düşünebilirlerdi. Yakındığı nokta Ronaldo ve Kaka'yı alırken büyük ücretler ödedikleri için Real Madrid çok eleştirilmişti. Ama aynı şeyi Barcelona yapında eleştirilmedi diyor. Bunun da tek cevabı var. Bir takım bu forma satılık değil imajı yaratmak için formasına reklam almazken diğer takım endüstrileşmek ve futbolun içine etmek adına büyük çaba sarfediyor. İnsanların gözünde bu yüzden Barcelona çok daha sempatik hale geliyor. Ibrahimoviç uzun zamandır giydiği 8 numaraya veda edip Barcelona'da 9 numaralı formayı giyecek. Messi, Henry, Iniesta, Xavi gibi futbolcuların hücum yönünde Ibrahimoviç'le beraber oynayacaklarını düşününce heyecanım katlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir