2 Ağustos 2009 Pazar

Eski Dost Tomas Gençlerbirliği'nde

Turkcell Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, Rubin Kazan'da forma giyen eski Fenerbahçeli ve Galatasaraylı Stiepan Tomas ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Rusya'nın Rubin Kazan takımı oyuncularından Tomas, başkent ekibiyle 2 yıllık anlaştı. Hırvat oyuncunun bonservis sorununu gidermek için Rusya'ya gittiği ve çarşamba günü de Türkiye'ye dönerek kırmızı-siyahlılarla sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Eski dost Tomas'ı Türkiye'de görmek çok güzel olacak. Tomas 33 yaşında ve hala kaliteli sayabileceğimiz stoperler arasında bulunuyor. Özellikle Gençlerbirliği'ne büyük katkıları olabilir. Türkiye'yi bilen, kalitesi ortada, tecrübesiyle takıma büyük şeyler aktarabilir. Bu yüzden Gençlerbirliği çok akılcı transfer yaptı diyebiliriz. Tomas için aslında Rusya macerası hiç istediği gibi geçmedi. 2 senede sadece 22 maç oynayabildi. Rubin Kazan'da lig şampiyonluğu da görmesine rağmen futbol oynamak için veya takımı artık onu düşünmediği için takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Yoksa Tomas parayı çok sever ve Rubin Kazan'da da iyi kazanıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Rubin Kazan'da yıllığı 1.8 milyon dolara oynuyordu. Fenerbahçe'den Galatasaray'a geçen futbolcular içinde Tomas'ın yeri bende ayrıdır. Çünkü Galatasaray'a katıldığında Song ile birlikte harika ikili oluşturdular. Arada parasını alamadığında sıkıntı yaratsada Galatasaray'da ki günleri güzel geçti diyebilirim. Bu yüzden Tomas'ı ayrı bir seviyorum. Servet'in takıma katılmasının ardından Kalli Tomas'ı gözden çıkarttı ve Rubin Kazan'a transferi gerçekleşmişti.

Tomas bugün 49 kere Hırvatistan formasını giymiş bir futbolcu. Kariyerine baktığımızda da Serie A tecrübesi var ve Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerde de forma giydi. Gençlerbirliği'nin elinde genç oyunculardan oluşan bir kadro var. Tomas'ın bu futbolculara bu yüzden büyük tecrübe katacağını düşünüyorum. Tabi ki takımı belli bir seviyeye getirecek kadar da iyi olmasada Tomas Gençlerbirliği için iyidir.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir