17 Ağustos 2009 Pazartesi

Hakan Balta'ya Alternatif Arayışı

Galatasaray'da sürekli sağ bek bölgesinin sıkıntılı olduğu söyleniyor. Sabri gerçek bir sağ bek olmadığı için bazı olmadık hatalarla karşılaşabiliyoruz. O bölgede büyük umutlar beslediğimiz Uğur Uçar'da henüz tam hazır değil. Hatta o bölgeye Serkan Kurtuluş'u da sayabiliriz. Sağ bek konusu sıkıntılı gözüksede kağıt üzerinde iyi futbolcularımız var ve bu sezon oynadığımız maçlarda o bölgede pek sorun yaşamadık. Bana sorarsanız bizde asıl sorun sol bek mevkinde yaşanıyor. Sol bekte Hakan Balta gibi çok kaliteli bir futbolcumuz var ve kendisine asla lafım olamaz. Hem Galatasaray'ın hemde Milli Takım'ın değişmezi durumunda. Sorun Hakan Balta'yı yedekleyecek bir futbolcu olmamasından kaynaklanıyor.

Hakan Balta çok yönli bir futbolcu. Defansın solu asıl mevkisi olmasına rağmen stoperde, orta sahanın ortasında ve solunda da rahatlıkla oynayabiliyor. Onu ne kadar övsek azdır diyorum. Kendine çok güvenli ve etrafına güven veren futbolcuların başında geliyor. Hakan Balta'nın yedeklerine baktığımızda Volkan Yaman ve Alparslan Erdem'i görüyoruz. Volkan Yaman Galatasaray'a geldiğinde suni bir çıkış yapan sonrasında ise performansı hep düşük seviyede gezmiş bir futbolcu. Bek oyuncusu olmasına rağmen bir bekin taşıdığı hiçbir özelliği taşımıyor. Defansı güçlü desem değil, hücumu güçlü desem o da değil. İleri çıksa arkasını boş bırakıyor önünde oynayan sol açık futbolcusuna rahat oynama imkanı vermiyor. Çünkü o sol açık sürekli arkasını kollama ihtiyacı hissettiğinden yapması gerekenleri yapamıyor. Son Denizlispor maçında da çok fazla hatalar yaptı, açıklar verdi. Bizler Volkan Yaman takımdan gönderilecek derken o takımda kalmaya devam ediyor. Alparslan Erdem ise genç bir futbolcu ve büyük gelecek vaad ediyor. Yalnız iki sezondur sıkıntısı ne bilmiyorum ama bu futbolcu istediği şansı bir türlü alamıyor. Büyük yetenek olduğu belli olduğu halde Rijkaard bile kadroda düşünmüyor. Bildikleri birşey mutlaka vardır diyorum onunda tecrübe kazanması amacıyla kiralık olarak gönderileceği söyleniyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Volkan Yaman'a Denizlispor karşılaşmasında son bir kez daha şans verildi ve performansı yeterli olmadığı için kadrodan gönderilmesine karar verildi. Volkan Yaman'ın yerine düşünülen isim ise Caner Erkin. Caner Manisaspor'da yaptığı büyük çıkışın ardından Milli Takım'a da yükselmişti oradan CSKA Moskova'ya transfer oldu. Bir süredir de Rus ekibinde forma giyiyor. Caner hem sol bek hemde sol açık olarak mücadele verebiliyor. 21 yaşında olmasıda büyük avantaj oluşturuyor. Hakan Balta ile mükemmel bir rotasyon oluşturabilir hatta göstereceği performansla onu bile kesebilir. CSKA bonservis olarak 4 milyon euro istiyor ama bonservisini mutlaka halledeceklerdir. Caner Erkin Galatasaray'a gelirse sol bek rotasyonumuzu tamamladığımız gibi sol açıkta da rahatlıkla oynatabileceğimiz bir futbolcuya sahip oluruz. Caner'in genç yaşta Rusya'ya gitmesi iyi mi oldu bilmiyorum ama beklediğim patlamayı orada bir türlü gösteremedi. Yinede CSKA gibi bir takımda genç yaşta bunca sene oynamasıda büyük başarı. Transferi çok isabetli olacaktır.

1 yorum:

  1. abi valla hakan balta'nın önünde Arda, ya da Kewell gibi geri gelmemesi çok doğal oyuncular oynuyor. hatta bir keresinde ardanın bir röportajında "eğer bu kadar rahat çalım atıyorsam, hakan abinin bana verdiği özgürlük sayesindedir" diye okumuştum. belki evet kötü bir hucum beki olabilir, daha doğrusu atağa aç çıkıyor olabilir. ama defansif anlamda sol bekte çok etkili bence hakan balta

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir