22 Eylül 2009 Salı

Galatasaray' da Bayan Basketbol Gündemi


Uzun zamandır Galatasaray Bayan Baskebol takımı ile ilgili yazı yazmıyoruz. Takım turnuvalara katılıyor ama izleyemediğimizden dolayı tam fikir sahibi olamıyoruz. Sadece skorlardan ve oyuncu istatistiklerinden takip ettiklerimizle idare ediyoruz. Takımla ilgili birkaç şeyi bloga yazalım istedik.

Önce WNBA' deki oyuncularımız ile başlayalım. Jia Perkins' in takımı Chicago play-off vizesi alamadı. Jia Perkins 1-2 hafta içinde takıma katılacakmış. Sophia Young' un takımı San Antonio ise, play-off' ta Phonenix ile eşleşti ve seride durum 1-1. Eğer San Antonio' da elenirse-ki bu büyük bir ihtimal- Sophia' da en geç 15 gün içinde takıma katılacak.

Sezon başında sakatlanıp herkesi üzen Seimone Augustus ile ocak ayında 1,5 yıllık sözleşme yapılacağı çok önceden duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Mihriban Oğuz, takım Macaristan' a giderken, Seimone' da bir sorun çıkmaması halinde ocak ayında anlaşacaklarını belirtti. Onu çok özledik. Bir an önce bekliyoruz.

Bu arada takım önce Fransa' da ardından da Macaristan' da hazırlık turnuvalarına katıldı. İlk turnuvada yabancı oyuncuların hiçbiri kadroda değildi. Skorlara bakarsak çok geride kaldığımızı görüyoruz ama tabiki bunlar ölçü değil. SOnuçta yerlilerden nasıl katkı aldığımızı biliyoruz zaten. Hele bir de Işıl yoktu ki... Macaristan' daki turnuvada ise Leuchanka ve kısıtlı süre de alsa Vecerova katıldı. Maçları izleyemiyoruz ama baktığımızda Yelena' nın istatistikleri iyi görünüyor. Vecerova ise sınırlı süre alıyor sakatlığından dolayı.

Yerlilerde ise geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen ancak bir türlü bekleneni veremeyen Yasemin Horasan iyi görünüyor. Transferi tartışmalara yol açan Nilay Yiğit ise istatistik olarak dengesiz bir görüntüde. Bir maç iyi istatistikler diğer maç kötü... Bu sene Bahar' dan çok ümitliyiz. Bol bol göreceğiz umarım onu sahada.

1 yorum:

  1. San Antonio' da elendi. Sophia 15 gün içinde takıma katılır tahminen.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir