18 Eylül 2009 Cuma

Hedef Sadece Türkiye Olmamalı {Fenerbahçe 1-2 Twente}

Ligde 5'de 5 yapan ve doludizgin giden Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne istediği gibi başlayamadı ve evinde Twente'ye 2-1 mağlup oldu. Kadrolara baktığımda Daum yine sisteminden ödün vermeyerek 4-4-1-1 sistemini değiştirmedi. Mutlaka kazanması gereken bir maçta, ofansif bir görüntü çizmesi beklenirken aynı sistemle oynamaya devam ediyor. Güiza bu sene formda ama tek forvet olarak çok yalnız kalmaya başladı. Rakipler Alex'i de kitleyince Güiza'nın etkisi tamamen bitiyor. Güiza geçtiğimiz sezonda çok koşuyordu, hücumda etkili olmaya çalışıyordu ama arkadan yeterli destek gelmediği sürece etkili olamadı. Twente maçında da bunu yaşadık diyebiliriz. Bugün Semih'le çift forvet oynasalar Fenerbahçe çok rahat bir galibiyet alabilirdi. Daum'un maça göre yeni sistemler denemesi takım içinde varyasyonlara gitmesi lazım. Eskiden anlardım elinde süper geniş kadro yoktu ama bu sezon Fenerbahçe'nin kadrosu çok kaliteli.

Oyun olarak Fenerbahçe bugün vasatı aşamadı. Ligde de süper futbol oynadığını söyleyemezdik ama koşan, mücadele eden bir takım vardı. Bugün galibiyet garanti gibi düşündüler, rakibi hafife aldılar ve 1-0'ı da bulduktan sonra iyice oyundan düştüler. Neticede Hollanda'nın önemli takımlarından biriyle oynuyorsun ve bu düşüşü Avrupalılar asla affetmez. Tabi yenen ilk golde Volkan Demirel'in hatası büyük. Bunu es geçmek olmaz. Volkan kalesinde devleştiği gibi böyle inanılmaz hatalarda yapabiliyor. Ayrıca Fenerbahçe'nin orta sahasını sürekli övüyoruz. Cristan, Emre ve kanatlarda Dos Santos ve Kazım iyi futbol oynuyorlardı. Bu futbolcuların yaşadığı düşüş takım içinde bütün dinamikleri ortadan kaldırıyor. Çok fazla pas hatası yapıldı, olmadık işlere gidildi bana sorarsanız büyük bir konsatrasyon eksikliği yaşandı. Bu maçın özeti aslında Fenerbahçe'nin maça yeterince konsatre olamaması ile alakalı. Yoksa rakiplere baktığımızda Fenerbahçe'nin bu gruptan lider çıkması lazım. Hala önlerinde 5 tane maç var ve ben Fenerbahçe'nin tur atlayacağına kesinlikle inanıyorum.

Aziz Yıldırım sezon başında hedeflerinin ligde 3 yıl üst üste şampiyonluk olduğunu belirtmişti ve Daum'da öncelikli hedeflerinin Türkiye olduğunu söylemişti. Şimdi buradan yola çıkarsak Bursaspor karşısında gösterilen savaşın, mücadelenin, agresifliğin yanında Twente karşısında gösterilen futbol gerçekten facia. Fenerbahçe'li futbolcuların şapkaları önüne koyması gerekiyor. Avrupa Ligi asla gözden çıkarılamaz eğer gözden çıkarıyorsan bunun adı vizyonsuzluktur. Türkiye'de gösterdiğin mücadeleyi Avrupa'da da göstermek zorundasın. Sanki Lyon gibi bir takım var ve 10 senedir şampiyon oluyor. Sende bu hakimiyeti yıkmak için Türkiye'yi hedef gösteriyorsun. Zaten her sene ya Galatasaray ya Fenerbahçe şampiyon oluyor. 10 yılda birde Beşiktaş kaos ortamlarından faydalanıp kendini göstermeye çalışıyor. Son olarak maça bakarsak Bilica ve Lugano henüz beklenen uyumu sağlayamadı, Roberto Carlos'un pili ufaktan bitiyor (bu adamı ekonomik kullanmak lazım Kewell örneğinde olduğu gibi), futbolcuların maça yeterince konsatre olması lazım, Daum'un maça göre sistem belirlemesi lazım ve herşeyden önemlisi taraftarların tribünleri doldurması lazım. Taraftar bile sezon başındaki hedef politikasına göre maçlara geldiğini görüyoruz.

Bu arada eklemeden geçmeyeyim oldum olası paslaşarak kullanılan frikikleri sevmemişimdir. Bu vurulan şutların yarısı barajda kalır yarısı ise farklı şekilde auta gider. Mehmet Topuz sert vurulan vuruşlara öylesine güzel bir örnek verdiki inanamadım. İşte gerilerek frikik böyle vurulur. Son derece düzgün ve hedefe giden bir şut. Bu tip frikikler işte böyle atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir