6 Ekim 2009 Salı

Galatasaray'a Rüya Orta Saha Lazım


Galatasaray'da orta saha yaşanan sıkıntısını Galatasaray'a Linderoth gerek diyerek diye getirmiştim. Sezonun başlarında Ayhan ve Mustafa Sarp ikilisi çok iyi görüntü çizsede Ayhan'ın sakatlığı sonrasında Mustafa Sarp'ın da performansı düştü. Sakatlıktan dönen Mehmet Topal'ın henüz hazır olmadığını ve Barış Özbek'in ise başka alemlerde olduğunu düşününce kağıt üzerinde bol gibi görünen orta saha alternatiflerimizin aslında ne kadar kısıtlı olduğunu görüyoruz. Ayrıca bu futbolcular total futbol oynacağımızı veya oynamaya çalıştığımızı düşününce orta sahaya devre arasında mutlaka transfer yapmamız gerekiyor. Şu an kadroya baktığımızda Rijkaard'ın kafasındaki futbol mantalitesini sahaya yansıtabilecek orta saha alternatifimiz Linderoth gibi duruyor. Eğer sağlıklı olursa takımın vazgeçilmezi olacak. Ama şu an ne durumda ve oynarsa yine sakatlanır mı bilemiyoruz. Bu yazıda da Galatasaray'ın devre arasında transfer edebileceği orta saha adaylarına bakmak istedim. Aslında bu transfer edebileceğinden çok benim gönlümden geçen isimler oldu.

Stephan Appiah

Appiah'ı devre arasında transfer etmek demek Linderoth tarzı bir riski almayla eş değer olabilir. Bildiğiniz üzere Appiah bir kan hastalığı geçirmişti ve uzun süre futbol oynayamadı. Şu an Fenerbahçe ile davalık durumda ve sonucu nasıl olacak bilinmiyor. Şu an Appiah'ın futbol oynamak için Fenerbahçe'ye tazminat ödemesi gerekiyor. Appiah'da sırf bu yüzden bunca talibi olmasına rağmen herhangi bir takımla anlaşmış değil. Hatta şu günlerde Appiah Schalke 04 flörtü şeklinde haberler çıkmaya başlandı. Fenerbahçe'de oynuyorkende Schalke Appiah'ı ısrarla istemişti ve Fenerbahçe bu transfere izin vermemişti. Appiah şu sıralarda hastalığını atlatmış durumda ve bir süredir Gana ile Milli Takım maçlarınada çıkıyor. Appiah oyunun sadece defansif veya ofansif yönünü değil birçok tarafında var olan bir futbolcu. Fenerbahçe'de oynadığı dönemlerde takımının kazandığı başarılarda çok önemli rol oynamıştı. Özellikle orta sahada Aurelio ile gösterdiği uyum mükemmeldi diyebilirim. Aurelio - Appiah uyumundan yola çıkarak Linderoth - Appiah uyumunun mükemmel olabileceğini düşünüyorum. Ama iki futbolcuyu kazanmaya çalışmak büyük kumar. Çünkü ikiside uzun süredir futboldan uzak durumdalar. Yalnız kazanılması durumunda da rüya orta sahanın kurulabileceğini şimdiden söylemek mümkün. Ayrıca Appiah'ın Galatasaray'ı ve Türkiye'yi tanıması çok büyük avantaj oluşturuyor.

Hamit Altıntop

Galatasaray'ın şu an defansta top kullanabilecek bir stopere ve orta sahada oyunun iki yönünü oynayacak orta sahaya ihtiyacı var. Ülkemizde uygulanan yabancı kontenjanını düşününce Hamit Altıntop transferinin ne kadar isabetli karar olacağını söylememe gerek yok. Şu an sorunlar yaşayan Bayern Münih'te Hamit Altıntop 4 maçtır süre bile alamıyor. Her transfer döneminde ismi Galatasaray ve Fenerbahçe gibi kulüplerle anılsada o ısrarla Bayern Münih'te kalmayı tercih etti. Ama şu sıralar Bayern'de istediği forma şansını bulamadığı gibi bulmasınında biraz zor olduğunu düşünürsek çok isabetli bir transfere imza atmış oluruz. Hamit'te orta sahada oyunun iki yönünü rahatlıkla oynayacaktır ve joker diye kabul edeceğimiz oyunculardan birisi olacaktır. Sıkıntı duyduğumuz sağ bek bölgesinde de Hamit Altıntop'tan faydalanmak mümkün görünüyor. Kiralık veya satın alarak keşke bu transferi gerçekleştirebilsek diyorum.

Achille Emana

Sezon başında Galatasaray kendisiyle görüşmüştü ama istenen uçuk ücretlerden ötürü bu transfer gerçekleşmemişti. Real Betis'in küme düşmesi sonucunda birçok futbolcusu transferin gözdesi durumunda olmuştu. Emana için gerek biz gerekse Valencia bastırdı ama kendisi takımında kaldı. Devre arasında en azından kiralık olarak gerçekleştirebilir miyiz bilmiyorum ama bu transfer çok iyi olacaktır. Zaten Rijkaard'ın da bu futbolcuya sıcak baktığını biliyoruz. Emana için tek handikap yine Betis'in isteyeceği yüksek bonservis bedelleri olabilir. Emana da oyunun iki yönünü oynayabilecek ve takıma katılması durumunda orta saha vizyonumuzu komple değiştirebilecek futbolcuların başında geliyor.

Bana sorarsanız devre arasında orta sahanın ortasına mutlaka bir transfer yapmalıyız. Bu üç futbolcu mu olur yoksa yeni bir isim mi buluruz bilemiyorum ama orta sahanın bu görüntüsü bana hiç umut vermiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir