3 Ekim 2009 Cumartesi

Geçmiş Olsun Holosko

Şampiyonlar Ligi'nde önceki gün oynanan CSKA Moskova-Beşiktaş maçında aldığı darbe sonucu sağ fibula kemiğinde kırık oluşan ve iki ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Flip Holosko, bugün ameliyat oldu. Acıbadem Maslak Hastanesi'nde Beşiktaş Kulübü Doktoru Doç. Dr. Şenol Akman ve Acıbadem Maslak Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Metin Uzun tarafından gerçekleştirilen ameliyatta Slovak futbolcu Holosko'nun kırılan fibula kemiğine plak-vida takıldı. Ameliyatın ardından açıklama yapan Doç. Dr. Şenol Akman ve Op. Dr. Metin Uzun, ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, Holosko'nun hastanede iki gün kaldıktan sonra taburcu edileceğini, ardından da Slovak futbolcuya fizik tedavi programı uygulanacağını bildirdiler.

Hep en korktuğum şeydi bir futbol maçını canlı izlerken futbolcunun gözümün önünde bir yerini kırması yada ölümcül bir tehlike atlatması. Bunu ilk Keita ile yaşadım sahanın içine yığılışı yüzü falan hala gözümün önündedir mesela. Keita'dan sonra ikinci şoku Holosko yaşattı bana. Cska maçında rakip futbolcunun ayağının üzerine düşmesi yüzünün aldığı acı ifade dün gibi hafızamda. Üstünden neredeyse bir hafta geçti fakat unutmak ne mümkün.. Fibula kemiği eğer yanlış değilsem dizin altında bacağın arka kısmında kalan kemik. Aslında dizin üst kısmındaki kemiğe nazaran daha kolay iyileşebilen ve tedavisi de nispeten daha kolay olan bir yerde. Şimdi yapılan açıklama ameliyatının başarılı geçtiğini ve 2 ayın ardından sahalara dönebileceğini söylüyor. Tabi bu birazda Holosko'ya bağlı açıkçası. Çünkü insan kendini hazır hissetmeden kırık tedavisinin başarılı olmasına imkan yok. Benimde başıma gelmişti fibula kırığı :) Alçıda kalmıştı 3 hafta kadar falan. Ama tabi bir futbolcu ile benim nekahat dönemimin arasında dağlar kadar fark vardır. Holosko daha kısa sürede iyileşecek ve takımdaki yerini alacaktır.

Beşiktaş cephesinden olaya bakmak gerekirse; bir kere Delgado'nun ardından Holosko'nun da hemen hemen yılbaşından önce dönemeyecek olması bir hayli zorlayacaktır takımı. Zaten kötü Beşiktaş'ın nadir iyi olan futbolcularından biriydi Holosko. Takımda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar iyi futbolcu var. Bunlarda oynayamayacak durumda olurlarsa Beşiktaş'ın işi sahiden zor. Ara transfer dönemine daha uzun bir süre var. Ligin ilk devresinden umutlarını kesmeliler bence. Önümüzdeki devre ve tabi gelecek sene için hazırlıklarını artırmalılar. Bizde sağ kısımdaki ankette sorduk. Beşiktaş'taki kötü gidiş nasıl durur diye. Şanssızlık faktörünü eklememişim o ankete. Ekleseymişim iyi olacakmış. Galatasaray'da geçen sene çok sakat verdi biliyoruz bu durumun ne kadar sancılı olduğunu. Kırık konusunda da kendimden yara var zaten.. Holosko'ya tüm kalbimle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım bir an önce toparlar ve takıma döner.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir