24 Ekim 2009 Cumartesi

Güzel Başlangıç {Galatasaray 70 - 59 Botaş}

Lige yapacağımız iyi başlangıç çok önemliydi ve bugün oynadığımız Botaş maçından 70-59'luk galibiyetle ayrıldık. Genel olarak maça bakarsak dengede gitti, sonrasında Galatasaray öne geçti ve Botaş kovalayan taraf oldu. Çoğu zaman farkı 2-3 sayıya indirdikleri oldu ama son üç dakika kala Galatasaray Jia Perkins ve Yelena Leuchanka farkı açtı ve maçı kazandıran isim oldular. Galatasaray'da Sophia Young ve Tuğba Palazoğlu sakatlıkları nedeniyle oynamadı, Işıl Alben çok fazla süre alamadı ve Kathie Douglas ise Kasım ayında takıma katılacak. Yorucu bir WNBA final serisinden çıktığı için bir süre dinlenip takıma katılması çok normal bir durum. Takım yeni kurulmasa bile yani çekirdek kadro korunuyor olsa bile yaşanan sakatlıklar ve yeni coach'ın sistemini tam oturtamaması sebebiyle sezonun ilk bölümünde sıkıntılar yaşayabiliriz. Bunu geçtiğimiz sezonda yaşamıştık ama sonrasında toparlandık. Bu sezon ise geçtiğimiz sezondan daha güçlüyüz ve sezona iyi başlamamız çok önemliydi. Botaş'ın zaten kadro kalitesine baktığımızda ligin orta sıralarında yer alabilecek bir ekip kurdular. Bugün güzel mücadele göstermelerine karşın yaptıkları ekstra işlerle biraz maça tutundular ama ekstra işler bir yere kadar takımı taşıyor. Neticesinde Galatasaray hak ettiği bir galibiyet aldı.

Geçtiğimiz sezon takım oyununu sahaya yansıtmaya çalışmamıza rağmen Augustus'un eline çok bakıyorduk. Bu sezona başlarken ise gördüğümüz kadarıyla istikrarlı bir skorere ihtiyaç vardı ve oyun kurucularımızın sakat olması nedeniyle hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşıyorduk. Nilay Yiğit oyun kurucu olarak tek başına takımı sırtlayacak bir isim değil. Bugün Işıl Alben'in çok az süre alması bile Galatasaray'da bazı taşları yerine oturttu. Hatta bazı anlarda Işıl'ın iki numara oynadığını bile gördük. Işıl Alben bu takım için çok önemli ve uzun süreceği beklenen sakatlığının iyileşmesi çok önemli oldu. Bunun dışında yabancılarımızdan çok iyi verim aldığımızı söyleyebilirim. Jia Perkins yavaş yavaş kalitesini ortaya koymaya başladı ve bugün 22 sayı attı. Ayrıca Yelena Leuchanka 15 sayı 13 ribaund alarak yıldızlaştı. Sofi'nin olmadığı pota altında Leuchanka ve Vecerova'nın göstereceği performanslar çok önemliydi. Işıl'ın tam olarak iyileşmesi ve Kathie Douglas'ın takıma katılmasıyla Zafer Kalaycıoğlu kafasında oluşturduğu sistemi takıma daha iyi uygulayacak. Son olarak Galatasaray adına gözüme çarpan başka bir durum Bahar Çağlar çok yetenekli bir oyuncu olduğunu belli ediyor ama hala çok heyecanlı gibi. Basit atışları çok kaçırdı ve o pozisyona girerken mükemmel işler yapıyor. Belli bu kızda büyük gelecek var ve Galatasaray için çok önemli bir oyuncu olacak. Maçın istatisliklerine geçersek:


PERİYOTLAR
1.PERİYOT: 16-20
2.PERİYOT: 19-12
3.PERİYOT: 16-12
4.PERİYOT: 19-15

GALATASARAY:
Ivana Vecerova 2 (3 ribaund),
Yasemen Saylar (2 asist),
Nilay Yiğit 4 (5 ribaund, 4 asist),
Bahar Çağlar 1 (3 ribaund),
Işıl Alben 3 (3 ribaund),
Yelena Leuchanka 15 (13 ribaund, 1 asist),
Yasemin Horasan 11 (8 ribaund, 3 asist),
Jlia Perkins 22 (3 ribaund, 1 asist),
Esra Şencebe 12 (4 ribaund)

BOTAŞ:
Seda Güçlü (1 asist),
Burcu Uzun 26 (2 ribaund,1 asist),
Judit Kajdacsi 3 (1 ribaund),
Brooke Celeste 10 (6 ribaund, 1 asist),
Shamee Jacquelyn 4 (1 ribaund, 9 asist),
Gülşah Gümüşay 3 (3 ribaund),
Whitney Jones 6 (9 ribaund),
Didem Suer 7 (3 ribaund, 2 asist)

Bu arada Burcu Uzun'un gösterdiği performans bugün çok ilginçti. Geçtiğimiz sezon kendisi Samsun Basketbol'un kaptanıydı ve idmanlarda falan çok yakından takip ettim. Tam bir lider ve takımı derleyip toparlayan bir oyuncu. Ama hala böylesine performanslar gösterdiğini bilmiyordum yani geçtiğimiz sezon bunları görmedik. Samsun Basketbol kendisini takımda tutacaktı ama sezon başında yaşanan kapanma olayları yüzünden bu olmadı. Bugün attığı 26 sayısının neredeyse hepsini 3 sayılardan buldu ve onun ekstra oyunu Botaş'ı maçta tuttu diyebiliriz. Ayrıca ikinci periyot biterken Nilay Yiğit'in kendi yarı sahasından potaya gönderdiği topun sayı olması maçın en ilginç anı oldu.

1 yorum:

  1. Rakip hücum anlamında çok beceriksiz oynadı bizde oyuncularımızın bireysel yetenekleriyle kazandık maçı. Rakip biraz daha hücumda yetenekli olsaydı maçı kaybetmiştik bence. Tabi ligin ilk maçı daha taşlar yerine oturmadı bu maçta tek sevindiğim nokta Kaptanın parkelere dönmesiydi oyun anlamında takımı beğenmedim ne hücum da nede savunmada bir organiz vardı yine dağınık görüntü çizdik. Eksikler tamamlandıkça zaman geçtikçe düzelecektir elbet takım tabi böyle devam etmez lige galibiyetle başlamak önemliydi tebrikleri Yenilmez Armada.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir