5 Ekim 2009 Pazartesi

Otuzundan Sonra Kendini Bulanlar {Ceyhun Eriş}

Fatih Terim'in Ceyhun Eriş'i Belçika ve Ermenistan maçları için Milli Takıma çağırdını görünce oldukça şaşırmıştım ve bu durumu eleştirmiştim. 32 yaşında ve hayatı boyunca Milli olmamış bir futbolcunun böylesine kritik maçlarda kadroya alınmasını pek hoş karşılamamıştım. Yalnız Ankagücü - Galatasaray maçında gördüğüm bu Ceyhun'un şu an Milli Takıma çağrılan çoğu futbolcudan formda olduğudur ve kadroya alınmasının kısa vadede doğru karar olduğudur. Fatih Terim'i çok beğenmeme rağmen çağırdığı iskelet kadroyu uzun zamandır eleştiriyordum ve son Milli Takım kadrosu eleştirilerde tavan yapmamı sağlamıştı ama Ceyhun Eriş seçiminden ötürü Fatih Terim'i kutlamak lazım.

Ceyhun Eriş'in kariyerine baktığımızda uzun zaman bir takımda dikiş tutturamadığını görüyoruz. Fatih Terim Galatasaray'ın teknik direktörüyken Ceyhun Eriş üzerinde çok duruyordu ve onu gelecek sezonlara hazırlıyordu. Ceyhun büyük yetenek olduğunu genç yaşında belli ediyordu aslında. Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu durumundayken Çaykur Rizespor'da ve iki sezon Göztepe'de kiralık olarak forma giydi. Göztepe'de oynadığı zamanlarda bende İzmir'de oturuyordum. Ceyhun Göztepe'nin yıldız futbolcusu durumundaydı ve taraftarların ona karşı büyük bir sevgisi vardı. Hatta İzmir radyolarında bile Göztepe'nin durumu sorulduktan sonra hemen Ceyhun maçta nasıl oynadı tarzında sorular soruluyordu. Göztepe'den Galatasaray'a geri döndükten sonra Fatih Terim onu bir anda gözden çıkardı ve bir zamanların flaş transferlerine imza atan kulübü Siirt Jetpaspor yolunu tuttu. Ceyhun aslında büyük bir yetenekti ama yaşayışı veya yaptıklarıyla çok fazla antipatik olmaya başlamıştı. Aslında Galatasaray'dan gönderilme sebebi de biraz buydu diyebilirim. Ceyhun Siirt Jetpaspor'da da başarıyla forma giydikten sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de iki sezon oynadıktan sonra orada da gözden düştü ve sırasıyla Ankaragücü, Gençlerbirliği, Konyaspor, Samsunspor, tekrar Ankaragücü, Trabzonspor, Konyaspor, FC Seoul ve şimdilerde tekrar Ankaragücü'nde forma giyiyor.

Aslında Ceyhun Eriş'in durumu biraz Yusuf Şimşek'e benziyor. Yusuf'da genç yaşlarda önemli işler yapmıştı ve Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Ama yaşayışıyla, hareketleriyle Fenerbahçe'den gözden düştü ve çok dolaştıktan sonra 32'li yaşlarda yeniden kendini buldu ve önce Milli Takım'a sonrada Beşiktaş'a geçti. Yusuf Şimşek şimdi eskiden yaptıklarından ötürü çok pişman. Ceyhun Eriş'te çok genç yaşlarda büyük takımlarda forma giymesine rağmen sürekli gözden düştü ama o da 32 yaşında kendini buldu ve Milli Takım'a kadar yükselmiş oldu. Ceyhun Eriş'te keşke gençken bu futbol yapısını yakalasaydı da bizler çok büyük bir yıldız kazanmış olsaydık.

Ceyhun bu sezon performansını çok fazla katlamış durumda. Ankaragücü sezon başlarında pek iyi görünmese bile Ceyhun performansıyla kalitesini ortaya koymuştu. Ankaragücü'nün son haftalarda yükselen grafiğinde ise Ceyhun'un önceliği var. Oyun kurucu gibi oynamasına rağmen savunmasına gelip yardım ediyor ve savunmayı hücumda başlatma dediğimiz olguyu takımında yaratan futbolcu. Ayrıca çok hızlı ve tempolu oyunu çok seviyor. Bu temposuna rağmen çok da güçlü ve mücadeleden asla kaçınmıyor. Uzaktan mesafe tanımaz şutları ve paslarıyla da Ankaragücü'nü şu sıralarda sırtladı diyebiliriz. Karakterini oldukça oturtmuş ve lider özellikleriyle göze çarpmaya başladı. Aslında bu uzaktan şut yeteneği çok genç yaşlarında da vardı ve çok fazla jeneriklik gol atmıştır. Son olarak eklemek gerekirse 30'lu yaşlardan sonra performansını katlayan yıldızları takıma katmasıyla ünlü olan Beşiktaş Ceyhun'u da kadroya alırmı diye düşünmeden edemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir