1 Ekim 2009 Perşembe

Ryan Giggs! {Manchester United:2-1:Wolfsburg}

Maç yazısı yazdığım zaman bilhassa izlediğim bir maç ise yazdıkça yazasım geliyor. Fakat yazmadan önce bir başlık düşünüyorum hep maçın özeti olabilecek. İki üç kelimeyi geçmeyecek bir başlık.. Manchester maçının başlığı da daha başlamadan yazılmıştı aslında. Ryan Giggs! Bu adama olan saygım, sevgim, inancım gün be gün katlanarak artıyor. 36 yaşında bir futbolcu 90 dakika sahada kalsın, sol kanatta görev almasına rağmen sağda, ortada her yerde görülsün, bütün bunlar yetmezmiş gibi gelip defansa yardım etsin.. İnsan mısın sen yahu? Bir insanın enerjisi hiç mi bitmez? Bir insan hiç mi yorulmaz? Yarı yaşındaki veletler nefes nefese kalırken sen nasıl bu kadar güçlüsün? Fenomendir Giggs bu maçtan sonra gözümde, futbol ilahıdır.

Owen-Berbatov Değişikliği..
Maç Wolfsburg üstünlüğünde başladı aslında. Biz buna Manchester; Wolfsburg'un oynamasına 15 dakika kadar müsade etti de diyebiliriz tabi. Şaka bir yana ilk 15 dakikalık bölümde gerçekten Manchester'ın biraz geride durduğunu Wolfsburg'u tartmaya çalıştığını gördük. Dakikalar 19'u gösterdiğinde nedenini anlamadığım bir şekilde ki kuvvetle muhtemel Owen'ın bildiğimiz sakatlık sıkıntısıdır, Owen yerini Berbatov'a bıraktı. Berbatov çok sevdiğim izlemekten zevk aldığım bir oyuncu olmadı hiç bir zaman. Fakat bu akşamki bilek hareketleri, müthiş topuk pasları, attığı ince paslar gerçekten görülmeye değerdi. Maçın kırılma noktası olarakta Berbatov'un oyuna girişini gösterebiliriz. Zira Berbatov girdikten sonra oyun inanılmaz hareketlendi. Bu hareketlenme ilk yarıya skor olarak yansımasada nefesleri kesen bir 45 dakika izledik. Ben ilk yarının ne ara bittiğinin farkın varmamışım mesela. Hakem oyunu kesince ekrana bakıyordum saf saf acaba kim yerde diye :) Birde ilk yarıdan dikkatimi çeken Rooney inanılmaz yorgundu. Tel tel dökülüyordu futbol tabiriyle. Çok kötüydü bugün.

Müthiş Başlangıç
İkinci yarıya iki tarafta çok iyi başladılar. Karşılıklı atakların çokluğu, son vuruşların etkisiz oluşu ve iki tarafında kalecilerinin başarısı maçın ikinci yarısının ilk 10 dakikasında gol görmemizi engelledi. Özellikle Ben Foster'dan devraldığı eldivenleri Kuszczak çok başarılı taşıdı. Wolfsburg ataklarının tamamı Kuszczak'ın elleri arasında kayboldu. Foster'ın yaptığı hataların üstüne Kuszczak'ın başarılı oyunu eklenince Ferguson'un Van Der Sar dönene kadar kaleyi emanet edeceği ismin Kuszczak olması kesin gibi artık. Dakikalar 56'yı gösterirken Hasebe'nin ceza sahasına açtığı ortayı başarılı kafa vuruşu ile gole çeviren isim geçen sezon takımının skor yükünü sırtlanan iki isimden biri olan Dzeko'ydu. Yenilen bu gol şüphesiz Old Trafford'da soğuk duş etkisi yarattı. Bu etkiyi dağıtan isimse yeni efsanem Ryan Giggs olacaktı elbette.


Patron İşi Bitirdi
Ryan Giggs için girişte söylediklerim az bile inanın. Zaten bu maçı izlemiş olan herkes neden bu kadar övdüğümü mutlaka anlamıştır. İzlemeyenlere de izlemelerini şiddetle tavsiye ederim. Dzeko'nun attığı golün üzerinden henüz 2 dakika geçmişti ki Anderson sağ kanatta düşürüldü. Hakemin verdiği frikiki kullanan isim Ryan Giggs'ti. Daha önce Rooney ile 2 frikik kullanan şeytanlar iki frikikten de sonuç alamayınca bu sefer topun başına Giggs geçti. Defansada çarpan top ağlarla buluştuğunda dakikalar 59'u gösteriyordu. Manchester United maçın son yarım saatinde oynadığı başarılı futbol ve geri dönüşleriyle bilinir hep. Bu maçta da durum değişmedi. Yine rakibin oyalanmasına kendi kendine oynamasına izin verdi. Sonra yine maçı son yarım saatte çevirmeyi bildi. Golün ardından baskılı oyun devam ediyordu. Bu ataklardan birinde sol kanattan taç atışı kazanmıştı Manchester. Evra; topu Rooney'e kazandıran isimdi. Rooney kale önünde bekleyen Berbatov'a aktardı topu. Bir anda Berbatov'un etrafı 3 Wolfsburg oyuncusu ile çevrelenince oda topu biraz gerisinde olan Giggs'e verdi. Giggs ise topu Carrick'e bırakarak 2. golün asistini de yapmış oldu. Carrick ilk yarıda müsait pozisyonda topu kaleciye nişanlamış olmasınında verdiği hırs ile topa öyle güzel vurdu ki kalecinin yapacağı hiç bir şey kalmamıştı artık. Durum 2-1'e gelmiş Manchester 20 dakikada işi Giggs sayesinde bitirmişti.


Manchester Lider
İlk hafta oynanan Beşiktaş maçının ardından Wolfsburg maçından da galip ayrılan kırmızılar B grubunun lideri oldular 6 puan ile. Grup ikinciliği ilk hafta Cska'yı yenen Wolfsburg ile bu hafta Beşiktaş'ı yenen Cska arasında geçiyor şimdi. İki takımında 3'er puanı var. Beşiktaş'ın ise henüz puanı yok malesef. Bu arada Cska Moskova-Beşiktaş maçının yazısını burdan okuyabilirsiniz. İki hafta sonra oynanacak olan 3. hafta maçlarında Manchester; Cska deplasmanına konuk olurken, Beşiktaş'ta Wolfsburg deplasmanına gidecek. Hem Manchester'a hem Beşiktaş'a 3. hafta maçlarında başarılar dilerim.

1 yorum:

  1. kesinlikle haklısın.. küçüklüğümden beri hep en sevdiğim futbolcu olmuştur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir