3 Ekim 2009 Cumartesi

Vince Carter'lı Orlando Mu, Hidayet'li Orlando Mu?

2009 Doğu Konferansı şampiyonu Orlando Magic, yaz döneminde serbest oyuncu Hidayet Türkoğlu'nun takımdan gitmesine göz yumarak, all-star forvet Vince Carter'ı kadrosuna katmıştı. Orlando genel menajeri Smith, yaptığı açıklamada Hidayet Türkoğlu yerine Vince Carter'ı tercih etmelerinin bilinçli bir tercih olduğunu vurguladı. Smith "Tek amacımız takımımızı daha iyi hale getirmekti. Finansal açıdan bir kaygımız yoktu. Takım sahibi ne gerekiyorsa yapabileceğimizi söyledi. Biz de bu doğrultuda hareket ettik."dedi. Tecrübeli menajer aynı zamanda "Kadrodaki oyuncular, idmana geldiklerinde Vince Carter'ı görüp ‘Şimdi yardım geldi. Artık yanımızda iş bitirebilecek bir oyuncu var' diye düşünecekler. Bence bu takımın psikolojik durumu için çok önemli." sözleriyle Carter transferinin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Orlando Magic Lakers'la oynadıkları NBA finalinin ardından hemen bir sezon planlaması yapıp Vince Carter'ı takas etmişlerdi. Hidayet son iki sezonda büyük çıkış yakaladı ve bunun neticesinde hak ettiği kontratı Orlando'dan almak istedi. Orlando ise Hidayet'in istediği rakamlara çıkmayarak Vince Carter'ı takas etti ve Hidayet'i de bir bakıma gözden çıkarmış oldu. Hidayet Türkoğlu'da istediği kontrat karşılığında Toronto Raptors yolunu tuttu. Şimdi tartışma konusu Hidayet mi Orlando'da daha yararlı olurdu yoksa Vince Carter hamlesi çok doğru bir hamle mi yönünde olmaya başladı. Öncelikle Hidayet'in Orlando'ya katkısı müthişti diyebiliriz. Orlando'nun Nelson gibi iyi skorer ama takımı yönetme becerisi zayıf guardının zafiyetlerini Hidayet büyük ölçüde kapatıyordu. Hücum organizasyonları Hidayet üzerinden döndüğü için Nelson'da skora daha çok katkı yapıyordu. Ayrıca D.Howard'ı besleme konusunda da Hidayet'in büyük yararlılıkları oldu. Maçın son anlarında sorumluluğu Hidayet alırdı ve takımını böyle çok galibiyete taşıdığı oldu. Kendisi için takımın lideri diyemezdik ama takımın beyni desek yanlış konuşmuş olmazdık.

Vince Carter ise her şeyden önce bir NBA süperstarı. Geçtiğimiz sezon Harris ile birlikte önemli işler yaptı ve takımının bir numaralı opsiyonu durumundaydı. Carter'ın Orlando gibi daha güçlü bir takımda başarısız olma ihtimalini de çok az görüyorum. Carter iyi bir şut tehditi, müthiş bir atletik ve ayrıca inanılmaz bir oyun zekasına sahip. Hidayet kadar olmasa bile iyi bir pasör bile diyebiliriz. Carter'la beraber Orlando'nun sisteminin değişeceğini düşünmüyorum. Yine Howard'ın etrafında dışarıdan iyi şut atan oyuncular bir araya toplanacak. Ayrıca Vince Carter'ın Hidayet'ten çok daha iyi maç sonlarını oynadığını da söyleyebiliriz. Hücum organizasyonlarına gelirsek Orlando Jason Williams'ı takıma kattı. Bu oyuncu bir sezon basketbol oynamamasına rağmen NBA'in en iyi guardlarından birisiydi. Benchden gelerek 10-15 dakikada olsa orkestra şefliğini yapacaktır. Bu bile Orlando'da hücum organizasyonlarının eskisi gibi işlemesinde yardımcı olacaktır. Bana sorarsanız Orlando Vince Carter takasıyla çok olumlu bir hamle yaptı. Takımda bir winner oyuncu eksikliği duyuluyordu ve bu eksikliği kapatmış oldular. D.Howard, Lewis, Nelson gibi All-Star oyuncularıyla da birlikte Orlando bu sezon yine şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olmaya devam edecek.

Hidayet'in durumuna gelirsek Toronto Raptors'un gücü belli. Chris Bosh'un etrafında iyi bir kadro kurmaya çalışıyorlar ama Play-off'lara kalmaları bile onlar için büyük başarı olacaktır. NBA'de kontratı kaptı yattı diyebileceğiniz birçok basketbolcu var ve umarım Hidayet Türkoğlu onlardan biri olmayacaktır. Hidayet her zaman kazanmak isteyen, savaşçı bir isim. Toronto'ya da bu anlamda katkısı büyük olacak. Ama Orlando'ya göre çok daha rahat bir sezon geçireceğini söyleyebiliriz ve belki 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na daha dinlenmiş bir şekilde gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir