4 Kasım 2009 Çarşamba

Halil Altıntop & Galatasaray

Milan Baros'un iki ay süreyle sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle santrfor arayışlarını hızlandıran Galatasaray Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel, listenin ilk sırasında yer alan Halil Altıntop için ısrarlı. Sabah'ın haberine göre, Haziran ayında biraraya geldiği milli oyuncudan bir sezon sonra Galatasaray'a gelme sözü alan genç yöneticinin, Schalke 04 teknik direktörü Magath'ın kulüp yönetimine "Halil'in de aralarında bulunduğu 8 futbolcuyu satın" direktifi sonrasında bu transferi devre arasında bitirmek istediği öğrenildi. Premier Lig'de forma giymek istediğini açıklayan ancak bugüne kadar İngiliz kulüplerinden resmi bir teklif almayan Halil'in de Üstünel'in bu ısrarı sonrasında "evet" dediği öğrenildi. Yabancı kontenjanını stoperde kullanmak isteyen sarı-kırmızılı kulüp, Halil için 4 milyon Euro isteyen Alman kulübüne 2 milyon Euro teklif etmeyi planlıyor.

Schalke 04'ye yaşanan mali krizi ve bu krizin sonucunda bazı futbolcullarla yolları ayırmak istediklerini yazmıştım. Bu futbolcular içerisinde ise bizi en çok Halil Altıntop ilgilendiriyordu. Çünkü Galatasaray'ın Baros'un sakatlanmasının ardından forvet açığı doğmuştu ve ülkemizde uygulanan yabancı kontenjanını düşününce bu bölgeye yapılacak bir Türk futbolcu transferi çok önemliydi. Çünkü ülkemizde oynayan kaliteli yerli futbolcuların değeri haddinden fazla ve bu yüzden Halil Altıntop transferi çok isabetli olacaktır. Ayrıca Baros'un 2 ay sonra döneceğini düşünürsek ve arkasında Nonda'nın yedek beklediğini düşünürsek aynı bölgede oynayacak üç yabancı futbolcu biraz lüks kaçacaktır. Schalke 04 bazı futbolcularından yüksek bonservisler kazanmayı hedefliyor ve Halil Altıntop gibi futbolcularını yollayarak onların yüksek yıllık ücretlerinden kurtulma peşindeler. Halil Altıntop'un piyasasına baktığımda kendisi için yüksek bonservisler kazanmak imkansız. Yurt dışında gidebileceği en iyi takımlar yine orta seviye takımları olacaktır. Bu yüzden onun en cazip müşterileri Türkiye'de ki üç büyükler olacağından Schalke 04 bu takımlardan ne koparsa iyidir.

Galatasaray'ın oynadığı sisteme hücum futbolcuları hızlı, yönlü ve hareketli futbolculardan oluşmak zorunda. Bu yüzden iyi istatistik tutturmuş Nonda'ya bile güvenemiyoruz. Halil Altıntop'a merkez santrafor asla diyemeyiz. Halil Altıntop iyi bir forvet oyuncusudur. Yani 4-3-3'ün ileri üçlünün her bölgesinde oynayabilir, asla kendisine pozisyon yaratılmasını beklemez ve kendi pozisyonunu yaratır, rakibe önde basar ve geriye kadar gelerek pas trafiğine yardımcı olur. Ayrıca uzaktan şut yeteneği de olduğu için hücuma farklı yönler verecektir. Baros standartında olmasa bile ona benzer özellikler gösterdiği için olası rotasyonlarda sıkıntı yaşamayız. Ayrıca Schalke 04'de istikrarsız bir görüntüsü vardı ama Rijkaard'ın onu işlemesi sonucunda ortaya nasıl bir Halil Altıntop çıkacak göreceğiz. Halil Altıntop'da bir forvet futbolcusunda olması gereken bütün özellikler olmasına rağmen süper bir futbolcu diyemeyiz ama Galatasaray'a gelmesi durumunda takıma faydası oldukça iyi olacaktır. Bonservisi için 4 milyon avro istendiği söyleniyor ama Galatasaray 2 milyon avro'ya bu işi bitirmek peşinde. Halil Alntıntop'u 2 milyon avro'ya halledebilirsek çok kazançlı bir transfere imza atmış olacağız. Ayrıca zengin hücum kadromuzu daha da güçlendirmiş olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir