14 Nisan 2010 Çarşamba

Mehmet Topal'ın Merak Edilen Akîbeti

Rahmetli Özhan Canaydın'ın Galatasaray'a kazandırdığı en başarılı isimlerden birisi Mehmet Topal. Geldiği ilk sezon olan 2006-2007 sezonunda, ilk maçlarda ben nerdeyim modunda olsa da, kısa sürede aştığı, daha doğrusu Tobias'ın sakatlığı hasebiyle aşman zorunda olduğu adaptasyon süresinin ardından, Galatasaray'ın dinamik orta sahasının el freni şeklinde bir görüntü çizmiştir. Sahada kaldığı süreç içinde rakiplerin ofansif elemanlarına adeta örümcek gibi yapışarak onları rahatsız etmesinden ötürü de Örümcek Adam lakabını almıştı o dönemde. Ayrıca fiziksel özellikleriyle Patrick Viera'ya da benzetiliyor olması Mehmet Topal'ın bir anda yılın futbolcularından biri olarak öne çıkmasına sebep oldu. Gel gelelim Euro 2008 gazilerinden birisi de Mehmet Topal oldu. Euro 2008'den döndükten sonra eski performansını bir türlü, istikrarlı biçimde izlemek nasip olmadı Galatasaray taraftarlarına. Mehmet'in adı her transfer döneminde de Avrupa'dan takımlarla -bilhassa Premier Lig ekipleriyle- anılır oldu. Özellikle Everton ve Valencia'nın Mehmet ile ciddi ciddi ilgilendiğini artık duymayan kalmadı sanırım. Mehmet'in adını en son Dinamo Bükreş maçında anmıştık. Deplasmanda oynadığımız maçta attığı şu gol ile dikkatleri yeniden üstüne çekmekle kalmamış, bir ortasaha oyuncusunun kimi zaman sürpriz şekilde ortaya çıkabileceğini de göstermişti. Elbette yalnızca kaydettiği skorla değil oynadığı oyun ile de Galatasaray'ın ofansif ortasahaları arasında kendine farklı bir yer edindi.

Mehmet Topal handikapları;

Buraya adar Mehmet'in pozitif özelliklerini konuştuk. Ne dedim demin, Euro 2008'den sonra Mehmet bir türlü istenen seviyeye gelemedi. Evet, bunda o dönemde yaşadığı sakatlıkların çok büyük etkisi vardı. Fakat gelen transfer teklifleri de Mehmet'in aklını bir hâyli karıştırdı. Röportajlarında Avrupa'ya gitmek istiyorum dedi sürekli. Hemen hemen her futbolcunun hayalidir Premier Lig'de yahut La Liga'da oynamak. Ben buna bir şey diyemem, kimsenin hayaline karışmak haddım değil. Lakin şöyle bir durum var ki Mehmet'in aklı Avrupa'ya kaydıkça, kendisinin Galatasaray'dan, o istendiği günlerdeki performansından uzaklaştığını gördük. Belki de Everton 8 M € verince gönderilmeliydi Mehmet. Belki Galatasaray önemli bir oyuncusunu kaybedecekti, ama görüyoruz ki kalmasının da kazandırdıkları çok fazla değil. Galatasaray'ın oynaması gereken oyunda, orta sahanın öneminden ve bu mevkide oynayacak futbolcuların çift yönlü olmasının gereğinden bahsettik sürekli. Arda ne kadar defans yaparsa, Mehmet de o kadar hücum yapar, o kadar ofansiftir. Bugünlerde deniyor ki Valencia'dan bir teklif gelecekmiş. Doğru yahut yanlış, orasını bilemem. Zaten gelen haberlerde Valencia'nın maksimum 10 M €'luk transferler yapacağı söyleniyor.

Mehmet, Valencia'ya gidebilir mi, giderse ne olur?

Mehmet, Valencia'ya transfer olabilir ve olmalıdır da.. Aklı zaten orada olan bir futbolcuyu burada tutmanın bir fayda getirmeyeceğini son iki sezondur acı bir şekilde gördük. Bence Mehmet de Arda da bu sezon sonunda transfer teklifi gelen takımlara gönderilmelidir. Başarılı sözleşmelerle hem oyunculara hem de Galatasaray'a ciddi katkılar sağlanabileceğini düşünüyorum ben. Öte yandan, Valencia öyle kötü bir takım da değil. Aksine üst düzey bir kulüp. Şu anda La Liga'da Barcelona ve Real Madrid'in ardından gelen 3. takım ve çok büyük bir aksilik yaşamadıkları takdirde de Şampiyonlar Ligi'ne gidecekler. Manchester United karşısında -özellikle ilk maçta- Hamit'in oyunu bizi nasıl gururlandırdıysa, helal olsun! dedirttiyse, Mehmet Topal'ın da bunları yaşamaya ve yaşatmaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Olaya Galatasaray cephesinden bakmak gerekirse; Mehmet Topal'dan kazanılacak transfer bedeliyle, kaliteli ve oyunun iki yönünü de oynayabilen bir libero alınabileceğini düşünüyorum. Hepimiz farkındayız aslında, bu sezon için umutlar söndü. Önümüzdeki sezonun planlarını ufaktan yapmak gerekiyorsa bu planın ilk adımlarından birisi Mehmet Topal'ın önünü açmaktır. Avrupa'da kupa olayını falan geçelim artık..

4 yorum:

  1. yazı iyi güzelde şu son cümle ne oluyor???

    YanıtlaSil
  2. valencia memehmet topala mı kaldı ya valla artık aşın şu türk basınını

    YanıtlaSil
  3. Haberi yapan İspanyol basını :)

    YanıtlaSil
  4. @robinho32;

    Galatasaray'daki malum yapılanma olayının meyvelerini vermesi kısa vadede zor. Bu süreç içerisinde Mehmet'i de Arda'yı da burada mahkum etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum ben. Hele ki son yıpratılma çalışmalarının ardından..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir