2 Eylül 2010 Perşembe

Galatasaray'ın Lider Geçidi

Liderlik olayı son zamanlarda en çok tartıştığımız olgu oldu. Arda Turan iyi bir lider mi, kaptanlığı kaldırabiliyor mu diye sorarken takım içerisine baktığımızda aslında birçok lider vasıflı ve oynadığı takımlarda kaptanlık yapmış futbolcularımız var. Aslında liderlik ve kaptanlık farklı birer kavram ama yine de bu tip savaşçı liderleri takımda bulundurmak çok güzel. İlk olarak yeni transfer Misimoviç'i örnek gösterebiliriz. Bosna'nın kaptanı durumunda ve Wolfsburg'da da kaptanlık yaptı. Süper bir lider olduğunu söyleyemem ama sorumluluk duygusu üst düzeyde olan bir futbolcudur. Sonra bir diğer transfer Lorik Cana. Kendisini anlatmama bile gerek yok, gittiği her yerde takım kaptanlığını ele geçiriyor. Marsilya gibi bir takımda henüz 22 yaşında kaptanlığa getirildi. Sonra gittiği Sunderland'da ise henüz 6. ayında kaptan oldu. Arnavutluk'u ise hiç anlatmama gerek yok. Doğuştan lider tipine uyan bir futbolcu. Sonra ise Lucas Neill'e geçelim. Geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılmasına rağmen, gösterdiği mücadele ortada. Kendisi ayrıca Avustralya'nın kaptanı durumunda ve geçmişte oynadığı takımlarda da kaptanlık yaptı. En sona ise Harry Kewell'ı bıraktım. O da Neill'in ardından ikinci kaptan ama Galatasaray'da birisi kaptan olacaksa, bu göreve düşündüğüm bir numaralı oyuncu. Artık onu anlatmaya bile gerek yok, eğer bir savaş varsa belki buna Cana ile gidersin ama Kewell'ın komutası altında.

4 yorum:

  1. Bir de hepsinin lideri olan Adnan Sezgin var...

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı özelinde söylemiyorum ama bırakalım artık kaptan kim olacak konusunu.. Arda kaptan olmadan önce de herkes onun kaptan olması gerektiğini, tribünden gelen gerçek Galatasaray'lı olduğunu ve kaptanlığın ona çok yakışacağını söylüyordu.. Herkes Arda'dan Totti, Raul modeli bir 'bayrak adam' yaratma sevdasına girmişti.. Ne yazık ki Arda da aynı hayale kapıldı ve son bir yılda yaşananlar ortada.. Bugün ise daha Arda bu takımdayken, kaptan olalı bir yıl geçmişken herkes Kewell kaptan olsun diyor.. Devre arasında da forma numarasını değiştirip '10 numaraya Misimovic geçsin Arda 66'ya dönsün' teklifleri başlayacak galiba..

    Kaldı ki Hagi'nin bile takım kaptanı olmadığı, geleneksel olarak kaptanlığı hep yerli futbolculara veren bir klüp olduğumuzun herkes farkında değil mi? Ya da Kewell'ın takım arkadaşları ile ne kadar iletişim kurabildiğini bilen var mı aramızda? Bunlar takım içi klüp içi mevzulardır.. Taraftar kaptanlık pazubandını takan adamdan başka bir lider veya liderler seçebilir kendisine ama kaptanı atamaz..

    Taraftar artık bu işlerle uğraşmaktan vazgeçmeli.. Transfer dönemi de bittiğine göre, artık taraftar transfer nasıl yapılır, genç yetenekli oyuncu nasıl bulunur gibi klüp nasıl yönetilir diye kafa yormayı bırakıp maçlardan keyif almaya başlamalı.. Kaptan Arda'ymış Ayhan'mış, direktör Adnan Sezgin'miş, Albayrak'mış, Üstünel'miş taraftarı bağlamaz artık.. Beğenelim ya da beğenmeyelim, elimizdeki futbol takımı bu sene budur.. Bari şu sene maçlarda sadece sahada olan bitenle ilgilenelim..

    YanıtlaSil
  3. Liderlik ve kaptanlık terimlerini birbirinden ayıran en iyi örnek "Kaptan Lugano ve lider Forlan'dır.

    Galatasaray'da kaptanlık konusu çok tartışılır ama içi boş bir bardaktan öteye gidemez. Arda Turan gidene kadar kaptandır, Loric Cana, Misimovic, Neill, Kewell ise onların yardımcılarıdır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir