23 Eylül 2010 Perşembe

Hiddink'in Nuri Şahin İmtihanı

Kaçırdığımız Türk kökenli futbolculardan iyi bir takım daha ortaya çıkar. Mesut Özil'den, Serdar Taşçı'ya kadar destan olacak bir liste var elimizde ve bu futbolcuların kaçırılma nedenlerini de sürekli konuşuyoruz. Bu yüzden de gurbetçi futbolculara yönelmek gerekliliği zaten ortada, bu yüzden de o bölgeye yoğun ilgi göstermeliyiz. Hiddink gelirken beklentilerimizden biri de bu yöndeydi. Ülkemizde maç izlemiyor diye eleştirdiğimiz Hiddink de Köln’deki orta saha oyuncusu Taner Yalçın , Freiburg’lu savunmacı Ömer Toprak'ı izlemeye aldı, hatta Almanya'ya bu futbolcuları izlemeye gitti ama nedense bizim maçları izlemiyor diye yazılan haberler gibisinden, bu futbolcuları izlemeye gitti haberlerini pek fazla duyamıyoruz. Yeni bir Mesut Özil faciasını artık bünyemizin kaldıramayacağını da düşünürsek Hiddink'in bu konudaki tutumunu çok beğeniyorum.

Ama beğenilmeyen bir nokta da var. Yıllar boyunca Nuri Şahin'den büyük umutlar duyduk, tamam sonunda formayı aldı dedik ama yaş 22'ye geldi ve hala Nuri banko futbolcu olamadı. Hiddink'den de en büyük beklentimiz daha genç, bu tip futbolculara büyük şanslar veren bir yapı oluşturmasıydı ama Belçika maçını Nuri Şahin tribünden izlemek durumunda kaldı. Sonrasında da Dortmund antrenörü Klopp, seri eleştirilerine start verdi. Son olarakta Nuri'nin üç asist yaptığı Kaiserlatuern maçından sonra, ''Biz onun milli takıma gidip 'Sadece' antrenman yapıp gelmesinden memnunuz. İsterlerse Hiddink'e maçın DVD'sini gönderebiliriz'' dedi. Bende bu duruma gerçekten anlam veremiyorum, Bundesliga da harikalar yaratan ve her hafta büyük ses getiren bir futbolcumuz var ama kendisinden faydalanmak istemiyoruz. Bugün Almanya'yı tercih etseydi belki de Mesut Özil misali çok büyük bir transfer gerçekleştirecekti, hatta Khedira'nın yerinde de o olacaktı ama biz bu adamlara şans vermiyoruz, sonra da neden bizi seçmiyorlar diyoruz. Bakalım önümüzdeki Almanya ve Azerbaycan maçlarında Hiddink'in tutumu nasıl olacak, Nuri'yi oynatıp mı eleştirilere cevap verecek yoksa Klopp'a gövde gösterisi yapıp aynı tas aynı hamam mı devam edecek.

3 yorum:

  1. bizi secmeyenlere tercihlerinde ne kadar kızarsak kızalım onlar adına doğru ve mantıklı olan Almanya tercihini yapmaları. Hele bu Almanların yeniden yapılanma sürecinde o kadroda yer alma şansları çok fazla iken Mesut'u anlamak lazım. Onlar belki kabul etmez ama eminim Hamit ve Halil de bazen keşke diyordur.

    Nuri için ise önemli olan bundan sonrası. Klopp ona güvenmiş biz de güvenmemiz gerektiğini farketmeliyiz. Çünkü fazla seçme şansımız yok. Yani Nuri olmazsa şu gelir diyemiyoruz. Necip çıkamazsa başkası oynar deme lüksümüz yok.

    YanıtlaSil
  2. olur mu ya kornişon aurelio,çirkef emre varken necipler nurıler ne takımlarında ne mıllı takımda kendıne yer bulur bu duzene çomak sokacak yiğit yok mu

    YanıtlaSil
  3. 30+ yaşlardaki adamlarla oynamaya devam ederiz biz. şimdi özil, ilerde hollandalı türk oguzhan canımızı daha çok yakar..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir