18 Temmuz 2012 Çarşamba

Yeni Sezon Formaları | Galatasaray

Daha önce formaların fotoğrafları sızdığında şöyle bir yazı eklemiştik bloga. Bugün formaları takımın üzerinde görünce resmi yazıyı yazmanın vakti geldi. Galatasaray, Nike ile anlaşmasının ardından başarılı formalar görmeyi bekliyorduk. Bir de Nike'ın Elit Kategorisine dahil olmasının ardından formalara dair beklentiler de büyüdü. Formalar çevre dostu, pet şişeler eritilerek yapılan formalardan, Euro2012 formaları gibi.. Formalar ter tutmuyor ve dar kalıpla hazırlanmış, bakınız lansmanda Necati'nin arkadan görüntüsü.. Galatasaray'ın bu sezon -şimdilik- 3 farklı forması var. Orjinal parçalı, beyaz forma ve kırmızı parçalı..


1- Beyaz forma: Benim üç forma arasında en çok beğendiğim ve şık bulduğum forma beyaz forma oldu. Beyaz forma beyaz şort kombinasyonundan oluşan formanın şortunda reklamlar ve forma numaraları dışında herhangi bir hareket yok. Forma kısmında ise sol göğüste omuzdan bele kadar inen ince kırmızı kalın sarı ve tekrar ince kırmızı şeritler var. Bu sene formalara bayrak ekleme zorunluluğu getirildi malum, beyaz formada bayrak ortada. Amblem her zamanki gibi sağ göğüste, Nike logosu da sol göğüste. Sol göğüste kullanılan şerit detayları aynı şekilde, fakat yatay, formanın sağ kolunun paçasına yerleştirilmiş. Dediğim gibi, benim favori formam beyaz forma oldu. Kısmetse almayı planlıyorum.


2- Parçalı forma: Yıllardır özlemini çektiğimiz parçalı demiştim ilk yazıda. Öyle de oldu zira futbolcuların üzerinde daha da bir güzel görünüyor. Parçalı forma beyaz şort kombininden oluşuyor. Beyaz şort, beyaz formadakinin aynısı. Parçalı formada en dikkat çeken detay yaka detayı. Sarı kısma kırmızı yaka, kırmızı kısma da sarı yaka eklenmiş. Parçalı formada eleştirilecek iki nokta var. İlki tabii ki gözümüze batan bayrak detayı. GsStore sorumlularından Nurettin Kantarelli, formaların 3-4 ay önceden basıldığı ve formanın yakalı olduğu için bayrak detayının biraz yükseldiğinin açıklamasını yapmış. İkinci eleştiri ise formanın sırt kısmı bele kadar düz kırmızı iniyor, belden aşağısı ise parçalı olarak. Bu iki ayrıntıyı görmezsek benim için bomba bir forma.


3- Kırmızı Forma: Kırmızı forma yine parçalı şekilde tasarlanmış ve altına da siyah şortla tamamlanmış. Forma koyu kırmızı ve açık kırmızı iki tonla parçalanmış formadan ince çizgiler geçiyor. Yakada ve kolların paçasında siyah bantlar geçiyor. Beyaz ve kırmızı formanın kalıpları aynı. Şort da beyaz şort gibi sadece reklamlar ve forma numaraları dışında bir şey barındırmıyor. Formanın fontları geçen seneki fontlarla aynı olacakmış. Kırmızı formanın arkasında sarı font, parçalının arkasında siyah font, beyaz formanın arkasında da kırmızı font kullanılacak.


Burada yazdıklarımız sadece lansmanda gördüğümüz kadarıyla ve beğenilerle yazıldı aslında. Takım kadrosunun üzerinde, takımı da çimlerin üzerinde görmeden en güzel forma hangisi karar vermek zor. Bu arada, forma uğuru diye bir şeye inanır mısınız bilmiyorum ama ben inanıyorum. Formalar Galatasaray'a uğur getirsin.

4 yorum:

  1. Parcali formanin arkasina sari, kirmizi formanin arkasina da siyah font daha uygun olmaz miydi? Neden tersi olmus acaba.

    YanıtlaSil
  2. Sırt bölgesinin tamamen kırmızı olmasının tek sebebi UEFA. Sarı açık renk ve kırmızı koyu renk kabul edildiğinden dolayı bu bölge için sarı veya kırmızının tek başına kullanılması zorunluluğu var.

    YanıtlaSil
  3. Formalarda Türk bayrağı zorunluluğu bu yıl geldi diye bir şey yok. Bu zaten var olan bir şeydi. Ancak bu bayrağı formasında taşıma hakkı sadece lig ve kupa şampiyonu kulüplere aittir. Bunu bilmiyor olmaniz çok kötü.

    YanıtlaSil
  4. Sırt bölgesi komple kırmızı olsa bu kadar sıkıntı olmazdı bence. Fakat formanın bele kadar olan kısmı kırmızı belden formanın sonuna kadar olan kısmı yine parçalı şeklinde iniyor. Sanırım bu bölünmüşlük benim gözüme asıl batan.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir