14 Ağustos 2012 Salı

Geri Döneceğim Derken Böylesini Tahmin Eder Miydi?

Henüz 21 yaşında ama bugüne kadar yaşadıkları, edindiği tecrübe ve bizlere yansıttığı onu 21'den daha öte bir yerlere götürüyor ama hala 21 yaşında. Erken yani Batuhan Karadeniz için, o tren henüz kaçmış değil, yakalamak için fırsatı var ve bu şans onun ayağına tekrar geldi. Bazı futbolcular şanslı doğuyorlar, bu şans bir değil birkaç kez dahi futbolcunun ayağına gelebiliyor ve Batuhan Karadeniz için de doğdu bu fırsat.

Hangi açıdan bakacağız olaya ama, bu önemli. Bu çok 16 yaşındayken müthiş bir potansiyeldi, hatta onun potansiyeline bakarak, Dünya arenasında sayılı forvetlerden biri olacağını öngören kesimler bile vardı. Manchester City gelmişti Beşiktaş'ın kapısına ama Beşiktaş bırakmadı onu. Devamında çok genç yaşlarda süre de bulmaya başladı, Ertuğrul Sağlam özellikle Süper Lig için kıvama getiriyordu onu ama Mustafa Denizli ile uyuşamadı Batuhan Karadeniz.

Burada suçu teknik adama bulamayız, karşısında Batuhan Karadeniz gibi zor bir karakter var. Herkes böyle futbolcularla uğraşmaz. Hatırlıyorum, Beşiktaş deplasmanda Manchester United'i yenerken Batuhan Karadeniz maçın son anlarında oyuna dahil olmuştu ve yaptığı ilk hareket çok gereksiz bir sarı kart görmekti, kendisine gelen fırsatları harcadı durdu derken Beşiktaş için de bıçak kemiğe dayandı bir bakıma ve Batuhan Karadeniz adına yeni bir hikaye başladı.

Eskişehirspor formasıyla büyük işler mi yaptı, hayır. Potansiyeline mi ulaştı, hayır. İstikrar mı sağladı, buna da hayır. Ortalama bir Süper Lig futbolcusu misali iki sezon geçirdi Batuhan. Hangi takım onun adına, şu futbolcuyu transfer etmeliyiz diye düşünmüş olabilir, büyük takımlar için söylüyorum özellikle. Bir dönem Trabzonspor ismini duyduk ama gerçekleşmedi bu durum, zor bir karakter dediğim gibi, her türlü kumar ve kaybedilme olasılığı zor bir kumar. Bu futbolcuyu potansiyeline ulaştırmak zor iş. 21 yaşında, erken ve imkan var ama onun futbolculuğundan öte düşünce yapısını, olaya bakış açısını değiştirmek gerekiyor.

Beşiktaş bu topa tekrar girdi, kiralama yöntemiyle risk oranını düşürdü ama her açıdan riskli bir transfer. Beşiktaş taraftarı ikiye ayrılmış durumda, isteyen var istemeyen var. Beşiktaş çıkışlı bir futbolcu Batuhan Karadeniz ve bu en büyük avantajı. Ama Beşiktaş formasıyla geçiremediği günler de en büyük handikapı. Bir anlamda herşey onun elinde, efsane bile olabilir ama bundan sonrası onu kimse hatırlamaz, Serdar Özkan vari bir son da bekleyebilir. Çok çalışması, futbolunu göstermesi yetmeyecek, kafa yapısını da değiştirmek zorunda ve onun adına Samet Aybaba doğru adreslerden biri. Samet Aybaba onun için uğraşır çünkü, kazanmak adına her türlü yolu dener.

Şu da var, bazı futbolcular giderken geri döneceğim der ve gittiği takımda müthiş bir seviyeye ulaşarak geri dönerler. Batuhan Karadeniz için böyle bir durum da yok ama o geri dönmeyi 2 sezon içerisinde başardı. Beşiktaş bu durumda olmasaydı zor bir birliktelik olacaktı bu ama öyle ya da böyle geri döndü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir