30 Ağustos 2012 Perşembe

Çek Bir Milan

Geleneksel bir yazı diyemeyeceğim, çünkü blogu açtığımız zamandan bu yana ilk defa Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkacağız. Avrupa Ligi'ni çok yazdık ama Şampiyonlar Ligi'nde yer almak başka bir olay. Daha önce de dediğim gibi, Avrupa arenası Galatasaray adına bir gelenek ama Şampiyonlar Ligi çok büyük bir özlemdi ve bu özlemi bugün dindiriyoruz. Kura çekimiyle beraber Şampiyonlar Ligi yolculuğumuz başlıyor.

Şans faktörü hayatın içerisinde çok etkin, hele ki bu tip durumlarda olmazsa olmaz. Son yıllara baktığımızda kimin ne yapacağı belli olmuyor aslında. Cluj, Bate ya da Apoel gibi sürprizleri de izleyebiliyoruz. Dortmund, Manchester City gibi takımlar gruptan çıkamıyor, Manchester United 3. oluyor gibisinden şeyler de oluyor. Bu yüzden de kurada kimin gelecek olması birşeyi garanti altına almaz ama yine de kura şansı bu tip durumlarda olmazsa olmaz.

İlk torbadan Milan'ı çekmek mesela ne güzel olurdu. Büyük kan kaybı yaşayan ve yaşadığı bu kan kaybına da çare bulamayan bir takım. Ibrahimoviç, Thiago Silva gibi isimler ayrılmış, ileri uçta Pazzini ve Bojan gibi futbolcularla Ibra'nın yerini doldurmaya çalışan, savunmada ise Yepes ya da Bonera gibi isimlere kadar düşen bir takım durumundalar. Ne kadar ismi Milan olursa olsun, geçmiş yıllarda da Milan'a karşı şansımızın tuttuğunu düşünerek Milan'ın gelmesini çok istiyorum.

Eğer Milan olmayacaksa Porto ya da Arsenal.

Şöyle de bir durum var ama. Bazı takımlar grubu süpürüyorlar. Real Madrid ve Barcelona buna en yakın takımlar, hatta Chelsea veya Bayern Münih de bunu zorlayabilirler. Böyle bir tabloda da, liderin işi garanti gibi görünüyor ve dört takımın ilk iki için çekişmesi yerine üç takımın ilk iki adına çekişmesi de düşünülmesi gereken bir olay. Bu ihtimali de atlamamak gerekiyor ama Şampiyonlar Ligi arenasında garanti yok gibi, herkes herkesden puan alabilir. Barcelona'nın en iyi zamanlarından birinde Rubin'in Nou Camp'ta Barcelona'yı yendiğini atlamayalım. Ben de çok isterim, Barcelona gelsin ya da Real Madrid ve onları geçmişte olduğu gibi yenelim ama gerçekçi bakmalı olaya.

İkinci torbada ise Manchester City dışında büyük bir güç dengesi yok gibi görünüyor. O torbadan Manchester City dışında herhangi bir takımın gelmesi Galatasaray'ın ilk 2 şansını ateşe atmaz diyorum. Shakhtar, D.Kiev ve Zenit gibi takımların deplasman maçları biraz düşündürür beni, kış şartlarında zor olur o maçlar ama dediğim gibi Manchester City dışında herhangi bir takımın gelmesi bizi ateşe atmaz. Valencia, Shalke 04 gibi takımlarla başa baş çekişiriz. Gönlümden geçen takım ise bu torbanın en zayıf halkası gibi görünen Braga elbette.

Bizim torbada da Juventus ve PSG gibi dengeleri değiştirebilecek takımlar var, bu takımlarla hiç uğraşmamak güzel. İşte bu yüzden 3. torbadan kuraya katılmak çok iyi oldu ve bu durum da 2. şansımızı şimdiden yaratan unsurların başında gelecek.

Son torbaya baktığımda ise yorum net. Dortmund gelmesin de kim gelirse gelsin modundayım. Ters takımlar var aslında. Cluj, Bate, D.Zagreb gibi takımlar bana göre fazlasıyla dengesiz ve bu takımlar da bulaşmadan Nordsjaelland, Celtic ya da her ne kadar son Fransa şampiyonu olmuş olsa bile Montpellier, hatta Malaga'yı isterim ama dediğim gibi, Dortmund gelmesin de kim gelirse gelsin bu torbadan.

Real Madrid, Manchester City, Juventus veya PSG, B.Dortmund keşke bir araya gelse, belki de tarihin en büyük ölüm gruplarından biri oluşurdu.

Galatasaray için ise Milan, Braga ve Celtic benim gönlümden geçen grup. Umarım iyi bir kura çekeriz ama hepsinin ötesinde yeniden Şampiyonlar Ligi müziğini duyacak olmak, o heyecanı şimdiden yaşamak, şu kura çekimi öncesi ve sonrası kurayı konuşmak, planı ona göre kurgulamak çok güzel.

Sizlerden de grup tahminlerinizi yorum bölümünde bekliyorum...

19 yorum:

  1. man u,braga,gs,bate olurssa çokta iyi olur:D

    YanıtlaSil
  2. ilk torbadan bayern veya 2 den schalkeyi cekmek iyi olur dortmunddan kacmak adına

    YanıtlaSil
  3. diğer takımların forumlarına baktığımızda, (celtic, m.city, braga vb.) taraftarları da 3. torbadan genelde galatasaray'ı istiyorlar. bunu da irdelemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. Arsenal - Schalke - Galatasaray - Bate

    YanıtlaSil
  5. 1.torba konusunda senınle aynı fıkırdeyım ancak sıralamamız bıraz degısık ılk tercıhım porto ıkıncı tercıhım milan.
    2.torba ıcınse yıne aynı fıkırdeyım ılk tercıh braga ikinci tercihimse saglam kadrosu olmasına ragmen takım uyumunu yakalayaman schalke 04
    4.torba için önce bate sonra cluj.

    YanıtlaSil
  6. chealse, zenit, mont

    YanıtlaSil
  7. Milan - Schalke 04 - Galatasaray - Malaga

    YanıtlaSil
  8. arsenal zenit zagrep gelecek diyeyim ben

    YanıtlaSil
  9. birinci torba tercihim ilk olarak porto daha sonra milan 2. torba eğer porto ilk torbadan çıkmazsa braga 4. torbadan celtic yemede yanında yat olur.ama zor geleceksede real benfica ve dortmund gelsin.

    YanıtlaSil
  10. arsenal-benfica-cluj.

    YanıtlaSil
  11. barcelona,m.city,gs,dortmund

    YanıtlaSil
  12. Ilk torbadan Barca gelsin. O olmazsa supuren takimlardan biri.
    Ikinciden Braga
    Ucuncuden Nordski.
    Barca herkesi yener, biz de digerlerinden 4er puan alir cikariz.
    Guc dengeleri yakin olunca daha zor oluyor. Arsenal-Schalke-GS-Bate grubu daha zor olur.
    Temennim: Barca-Braga-GS-Nordsss

    YanıtlaSil
  13. o müziği tekrar duyacağız ya o bana yeter, bu arada maçlar d smart mı yoksa star tv mi yayınlayacak acaba?

    YanıtlaSil
  14. Salı maçları Star TV'de, çarşamba maçları D-Smart'ta.

    YanıtlaSil
  15. yaklasık 1 le ıyı tahmın yapmısım bu arada.:D

    YanıtlaSil
  16. Ben de tam ona bakıyordum :) Helal olsun :)

    YanıtlaSil
  17. 1 olur cıkarız diim de yaklasık 1 den vurulmayalım:D

    YanıtlaSil
  18. Sayın Burak Eren iyiki sizde benim gibi galatasaraylısız.Yoksa bu alttakı gruba su an galatasarayımızın düşmüş olmasını isteyen bayağı insan tanıyorum.Bende fenerbahçeye şampiyonlar ligi play-offunda s.moskovayı çekmiştim.Bu arada şans oyunları ile aranız nasıl:)
    D GRUBU
    1-Real Madrid
    2-Manchester City
    3-Ajax
    4-Borussia Dortmund

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir