31 Ağustos 2012 Cuma

Iniesta'nın Ödülü, Galatasaray'ın Fikstürü ve Diğer Gruplar

Ödülü Messi alamıyorsa, İspanya alıyor, çünkü Messi'den büyük bir İspanya var. Iniesta'nın ödülü almasına bu gözle bakıyorum, sonuna kadar helal olan bir ödül tabii. Cristiano Ronaldo'nun bu ödülü kazanmasının tek yolu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan geçiyor, bu da net. Messi için ise bu sezon boş geçti aslında, Milli Takım'la zaten piyasada yoktular, Barcelona ile de lig ve Şampiyonlar Ligi kaçınca ödül doğal olarak İspanya'nın Avrupa Şampiyonluğuna odaklı Iniesta'ya gitti. Xavi'nin ödülü kazanmasını istedim hep ama bu ödülün yarısı da Xavi'nin demek lazım. Xavi & Iniesta'yı bir düşünüyorum ve bu ikilinin oluşturduğu bir ekol var. Xavi'nin bu saatten sonra bu ödülü kazanması imkansıza yakın ama Iniesta'yı buralarda görürüz yine. Messi de uzun bir aradan sonra ödülü kazanamadı, bu işin güzel tarafı tabii ama soğuk bir ödül töreni oldu, Messi ve Cristiano Ronaldo arasında yaşanan soğuk savaşın izlerini izledik yine. İzlemeye de devam edeceğiz gibi, işin zevkli tarafı bu.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi fikstürü de belli oldu bu arada. Manchester United deplamanı ile başlıyoruz. Rooney yok, Van Persie'yi takıma oturtma çabaları, defansif zaafiyetler derken ilk maçın Manchester United ile olması güzel. Keşke ilk maçı içeride oynasaydık ama bu da çok kötü değil. Sonrasında ise Braga ve Cluj ile sırasıyla içeride oynuyoruz. Bana göre bu da avantajlı bir tablo çünkü ilk üç maçtan alınacak 6 puan bana göre Galatasaray'ı bir üst tura çıkmak adına çok avantajlı kılar. Cluj ve Braga deplasmanlarında olası beraberlikler Galatasaray'ın çok işine yarar devamında. Dediğim gibi Manchester United favori, Galatasaray ise 2.'lik için en büyük aday ama bu avantaj Ujfalusi'nin yerine Ujfalusi ayarında bir stoper gelirse geçerli olur, eğer yeni bir stoper transferi olmazsa ne bu grup ne de bu fikstür avantajı bir işe yaramaz, sonuç çok büyük hüsran olabilir.

Diğer gruplar için de mini bir değerlendirme yapalım;

A Grubu'nda Porto, Dinamo Kiev, PSG ve Dinamo Zagrep var. Üçüncü torbadan Galatasaray'ın bu gruba düşmesi de büyük avantaj olurmuş aslında, bu anlamda PSG çok şanslı. İddialı bir kadro kurdular ve iddialarına odaklı bir gruba düştüklerini söyleyemem. Porto ile birlikte ilk iki adına en büyük aday konumundalar ama Dinamo Kiev ters bir takım, bu sezon güçlü bir kadro kurdular, bir anlamda onlar da paraya acımadı ve fikstüre odaklı Ukrayna deplasmanları çok zor olur. PSG konusunda bir sürpriz görmeyiz ama Porto ve Dinamo Kiev arasında bir çekişme çok büyük sürpriz olmaz. Dinamo zagrep ise iki sezondur burada ama Badelj'i falan da kaybettiler, eridiler bir anlamda.

B Grubu'nda Arsenal, Schalke 04, Olympiakos ve Montpellier yer alıyor. Arsenal ve Schalke 04 büyük favori görüldüğü üzere, ilk iki anlamında şanslı bir kura çekti bu iki takım. Yunanistan'da yaşanan kriz, Montpellier'in de kadro anlamında yaşadığı kan kaybı onları favori kılmıyor. Schalke 04'de kadrosunu güçlendirdi, Arsenal de Van Persie, Alex Song gibi kayıplara rağmen kadrolarını güçlendirme peşinde ve bu süreçte bu tarz rakiplerle eşleşmek onlar adına avantaj.

C Grubu'nda ise Milan, Zenit, Anderlecht ve Malaga yer alıyor. İlk torbadan en çok istediğim takım Milan'dı aslında. Hem şansımızın onlara karşı tutması, hem de yaşadıkları güç kaybı onları Şampiyonlar Ligi'nde favori kılmıyordu ama yine de iyi bir gruba düştüler. Malaga, 4. torbanın en güçlü iki takımından biriydi. Kriz yaşadılar yaz döneminde ama transferin son günlerinde bu krizi biraz olsun aştılar, transfer tahtalarını açtılar. Son hamlelerle kayıpların yerini doldurmaları güç ama toparlanacaklardır. Zenit'i de yabana atmak güç ama, kış şartlarında Rus takımları daima keskin nişancı moduna girerler. Anderlecht ise 4.'lük adayım, yarış bu üç takım arasında geçer ama Milan ve Malaga favoriler.

D Grubu ise ölüm grubu. Real Madrid, Manchester City, Ajax ve Borussia Dortmund bir arada. Manchester City 2. torbadan, Borussia Dortmund ise 4. torbadan istenmeyen takımlardı ve bir araya geldi bu takımlar. 1. torbadan da Real Madrid'in gelmesi bir anda Ajax'ın işini şimdiden bitirdi diyebiliriz. Gerçi bu tip ölüm gruplarında en az şans tanınan takımın aradan sıyrılma gibi bir özelliği vardır ama bu grupta çok zor. Manchester City de Borussia Dortmund da geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde istediklerini alamadılar, tecrübe sezonları oldu. Bu sezona ise çok daha güçlü giriyorlar ve bu lig için iddialı takımlar. Real Madrid yine ağır favori ve Manchester City 2.'lik adayım ama Borussia Dortmund'un neler yapabileceğini iyi biliyoruz.

E Grubu da ilgi çeken gruplardan. Chelsea, Shakhtar Donetsk, Juventus ve Nordsjaelland var. Nordsjaelland'ı tanımıyoruz, bir iddiaları da yok. Burada olmaları onlar adına başarıdır, zaten istekleri de mümkün olduğu kadar güçlü takımlarla eşleşmek ve tecrübe kazanmaktı. İstedikleri oldu bana göre. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Chelsea, bu sezon daha da güçlenerek geldi. Aynı şekilde Juventus da ait olduğu topraklara geri döndü ve son transferleriyle birlikte de geçtiğimiz sezonun daha üstündeler. Shakhtar'ı da yabana atmak güç, 2000'den bu yana müthiş bir Avrupa geleneği elde ettiler ve her an herşeyi yapabilecek kapasitedeler. Chelsea ve Juventus ilk ikinin en büyük adayları ama Shakhtar maçları onlar adına belirleyici olacak.

F Grubu'nda ise Bayern Münih, Valencia, Lille ve Bate Borisov var. Bayern Münih için rahat bir grup aslında, rahatlıkla 1. olacaklarını düşünüyorum. İkincilik için ise sürpriz beklentim var. Lille de ne olursa olsun tehlikeli bir takım, Hazard'ı kaybetmeleri birşey değiştirmez. Bate de her an sürpriz yapabilir, daha önce de yaptılar, yine böyle bir ihtimal var. Favori Valencia ama 2.'lik için sürpriz beklentim var.

G Grubu'nda da Barcelona, Benfica, Spartak Moskova ve Celtic yer alıyor. Barcelona için de hafif ölçekli bir grup bana göre. Benfica'nın Saviola'yı Malaga'ya sattığını duydum son olarak ve onlar da kan kaybıyla Şampiyonlar Ligi'ne başlayacaklar ama ikincilik için onlar en büyük aday gibi. Spartak Moskova'yı Fenerbahçe karşısında izledik, tek şansları Rusya'nın kış şartları, diğer türlü işlerini zor görüyorum, Jurado transferine rağmen. Celtic ise büyük bir ekol ama Şampiyonlar Ligi adına ne kadar yeterliler tartışmalı.

2 yorum:

  1. Benim düşüncelerim şöyle

    A grubunda PSG ye şans tanımıyorum. Onlarda İbra Pastore uyumsuzluğu ,onları birarada kullanamama sorunu var. Porto ve Dinamo Kiev bu gruptan Çıkar. Hatta dinamo kiev gruptan çıkar bahsi şu an çok değerlidir bence.

    D grubunda Ajaxın nedir realden çektiği kaç yıldır aynı gruptalar yenile yenile hala öğrenemediler berabere kalmayı Ajax. Dortmund Bakalım ne yapacak. Dortmund geçen yılki Bayern maçalrı ile biraz böyle maçalrı oynamayı öğrenir gibi oldu ama o maçlarda biraz çok mahkumda oynadı. dortmund buradan bir üçüncülük alır UEFA ya gider. UEFA finali oynar büyük ihtimallede UEFA kupasını alırlar. Galatasaraya en ters gelecek takım hangisi derseniz Real barca gibi çok büyükler haricinde Dortmund derim.

    E grubunda Juventus müthiş bir tat bırakacaktır oynayacakları oyunla. Bu yıl Seri A yı 10 hafta falan kala garantilerler büyük ihtimal. Chelsea Di Matteo ile böyle maçlardan iyi sonuç alan oyunları ile gruptan rahat çıkarlar Juvede artık dah bir sıkı sarılır bu lige.

    F grubunda Lille eğer kilit birkaç oyuncusu var onları sakatlığa kurban vermezse (Tulio De Melo bence Önemli kapanan takımlara caydırıcı bir silah ) bu yıl daha şanslılar bence.

    G Grubunda Barcelonanın Celtic Maçı 7+ adayım helede moral takviyesi gerekiyorsa. gerçi 5de keserler.

    Sabah NTVSpor daki Spor merkezini dinlerken hangi takımlar sorusuna benim cevabım Manchester United ve Braga Olmuştu. Braganın oyun yapısı tam galatasarayın dişine göre. kapanırlar galatasarayın ekmeğinede yağ sürerler. tabii Galatasaray iyi bir stoper alarak bu işi çözmezse. Bu tahminleri yapparken şunuda söyledim manchesterla ilk maçı oynarız manchesterda. manchester her seneki laubaliliğinde çıkar maça ve şöyle 3-3 lük bir maç izleriz geçmişden bir kare gibi. manchester geçen yılki Basel maçlarından ders almışmıdır çok emin değilim gene rotasyon yapar ferguson bence. hayalim gerçekleşir hatta maçı kazanırız diye düşündüm bile.

    Diyelimki işler ters gitti ve gruptan 3. olup UEFA Avrupa Ligine kaldık. Dortmundla final oynarız. Dortmundda bize ters takım olduğu için zorlanırız biraz.

    Torbaları görünce aklımdan bunları geçirdim. bakalım ne kadarını tutturacağım.

    YanıtlaSil
  2. ben de psg de uyum sorunu olabilir diyecektim ama üstteki arkadaş ihtimal olayını da geçmiş. ne yaptın antremanlarını mı izledin? topu topu 3 maç oynanmış ligde hepsini 90 dakika mı izledin? bide genel durumdan değil ibra-pastore demiş direkt. bizdeki meşhur alexle hooijdonk bi arada oynar mı, tümer alex aynı anda oynar mı muhabbeti gibi.

    ben birde millet neden bu united'ı yenebiliriz, zor takım değil gözüyle bakıyor onu anlamıyorum. Rooney sakat olsa da çıkacak forvet üçlüsü kagawa-van persie-nani. Tutacak dörtlü hakan balta-semih-eboue-transfer bide heralde. Kendimizi bu kadar büyük görmesek keşke. Birde braga var. Şimdi adamlar uefa finali oynayalı 1-2 yıl olmuş udinese'yi elemiş, ama bizde hala gs'nin avrupa geleneği var, köklü takım muhabbeti dönüyor. yahu 5 yıldır şampiyonlar ligine gidememiş neyin geleneği. Gelenek varsa Braga'da var. Ondan sonra yenilince şansızlık, tecrübesizlik, top bizi sevmedi oluyor.

    Bide esas sıkıntı gs şampiyonlar ligi seviyesinde transfer yapmadı hiç. Umut burak ligte taşır, hamit ligde yeter, dany ligde bile yedek olabilir. Şimdi bide ujfa'nın yerine stoper alınacak. Tarih de ilerledi. Pazarlıktı şuydu buydu derken seçme şansı iyice azaldı. Hakan baltaya bişey olsa yerine adam yok. Selçuk'a bişey olsa takımda yaratıcı oynayabilen başka adam yok. Bitirici golcü diye burak geldi şampiyonlar liginde 8 maçta 1 golü 946 ofsaytı var sanırım.

    İnşallah hezimet olmaz. 3.lük de 5 yıl sonra katılan bi takım için başarıdır. Bu kadroyla gs ligte açık ara farkla hemde 2-3 yıl şampiyon olur. Ama daha ilk seneden şampiyonlar liginde beklentileri küçük tutmak lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir