30 Ağustos 2012 Perşembe

Manchester United, Braga, Galatasaray ve Cluj

Manchester United'in Türk takımlarına karşı olan kabusunu Galatasaray başlatmıştı. O sezon, Manchester United'i Şampiyonlar Ligi dışına itmemiz bu ligin tüm formatını değiştirmişti ve bu tip takımlar direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya başlamışlardı.

Sonrasında Fenerbahçe'nin Old Trafford'da Manchester United'in serisini bozması ve zaman içerisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Manchester United'e karşı galibiyetleri de var. Son olarak Bursaspor'la da eşleşmişti Manchester United.

Yani Şampiyonlar Ligi dediğimizde, Manchester United bizim için bir kader oldu. Galatasaray adına yeni bir başlangıç diyorsak, maziye dönüş oldu bir anlamda bu eşleşme ama benim şahsi fikrim Manchester United ile eşleşmemek üzerineydi. Bunun da nedeni sıkılmış olmam. Hangi Türk takımı bu ligde olsa seribaşı takım Manchester United oluyor çünkü, yenilik iyidir derim ama taa ki 3. ve 4. torbalardan gelen takımları görene kadar.

Kimseyi hafife almıyorum, zaten son yıllara baktığımızda da Şampiyonlar Ligi büyük sürprizlerle dolu. Cluj, Bate, Apoel, Basel ve sayısı böyle artan takımların Şampiyonlar Ligi'nde yakaladıkları büyük çıkışları konuşuyoruz. Yine bu tip tablolar oluşabilir ama dördündü torbadan B.Dortmund çekmek yerine Cluj'le eşleşmenin de büyük avantaj olduğunu kimse inkar edemez.

İyi bir kura, hatta çok iyi bir kura. İkinci torbanın en zayıf halkası gibi görünen Braga ve son torbadan da Cluj bizim grubumuzda. Bate gibi bir deplasman, maçın geldiği tarihe göre çok zorlu olabilirdi ama Romanya ekolü biraz daha iyi bildiğimiz bir ekol ve Cluj'la eşleşmek bu anlamda büyük avantaj.

Braga'yı ise son yıllardan tanıyoruz. Avrupa Ligi finali oynadıktan sonra önemli kayıplar geldi ve eski güçlerinden uzak görünüyorlar ama Udinese'yi eleyip buraya geldiler. Braga, Avrupa arenası söz konusu olduğunda can yakabilecek bir takım ama geçtiğimiz sezon Beşiktaş'la eşleşmelerinden onları iyi tanıyoruz ve Beşiktaş bu turu da geçmişti. 2. torbadan gelebilecek en iyi takımdı Braga, kim ne derse desin.

Öncelikle gruptan çıkmayı hedef koymuş bir takım adına da Braga ve Cluj gibi takımları eğer geçemeyeceksek zaten burada olmanın bir anlamının olmadığını düşünüyorum. 2. olarak bu gruptan çıkmak beklentim, şu gruba bakarak 3. olup Avrupa Ligi'nden yola devam etmek başarısızlık olacaktır.

Manchester United konusunda ise birşey diyemem. İyi bir Galatasaray, özellikle de kendi sahasında Manchester United'le de başa baş oynayabilir, o maçtan istediğimiz bir skor çıkabilir. Geçmişte de örnekleri var, Türk takımlarının Manchester United'e karşı şansı tutuyor ve Ferguson da Türk takımlarının neler yapabileceğini iyi biliyor olmalı.

Galatasaray'ın en büyük avantajı da şu aslında. Bazı takımların forumlarında, 3. torbadan gelen takımın Galatasaray olması isteniyordu, çünkü onlar adına kapalı kutuyuz. Galatasaray ismini herkes iyi tanır ama son yıllarda Avrupa sahnesinden uzağız ve yeni bir kadromuz, stadımız var.

Şöyle diyeyim. Bu takımın bana göre en iyi futbolcusu Selçuk İnan. Selçuk İnan'ın kariyerine baktığımızda, ne kulüp bazında ne de Milli Takım bazında doğru dürüst bir Avrupa maçı yok, o kadar da iyi bilinmeyen bir futbolcu. Şimdi Şampiyonlar Ligi sahnesine çıkacak ve herkes onunla tanışacak.

Bu durum da Galatasaray'ın en büyük avantajıdır bana göre.

5 yorum:

  1. Çok iyi kura çekti Galatasaray, gruptan çıkmama dışında her şey başarısızlık sayılabilir. 8 puana yakın puan toplarız gibime geliyor benim.

    YanıtlaSil
  2. ilk grup maçlarından sonraki maçlar yine 4 er li 4 gruptanmı oluşacak yoksa çapraz eşleşmeli eleminasyon usulümü olacak?

    YanıtlaSil
  3. öncelikle kağıt üstünde galatasaray geçen sene yakaladığı üst düzey formu ile cluj'u içeride dışaarıda yenebilecek bir potansiyeli barındırıyor.

    bu durumda en kötü ihtimalle üçüncülük elde edilebilir gibi gözüküyor.

    üstü tura çıkma açısından ise içerideki üç maçıda kazanmalı buna ek olarakta deplasmanlarda fark yememeli ve cluj ile braga deplasmanlarından mümkünse puan çıkarmalıyız.

    sözün özü sezon başındaki defansiz sorunları çözer hamit ve melo gibi oyunculardan da daha fazla verim alabilirsek bir üst tura çıkabilmek için şansımızın olduğu bir gruptayız. ha yinede üçüncü olmakta başarısızlık sayılmaz uzun süredir avrupa arenasından uzak kalmışken.

    tabi birde işin ülke puanı kıstası varki temsilci sayımız bu kadar azalmışken oda çok kritik bir konumda şu anda.

    YanıtlaSil
  4. Sago; 1.'ler ile 2.'ler birbiriyle karşılaşacak ama kura çekilecek.

    YanıtlaSil
  5. 12puanlık fenerbahçe rekoru şu grupla beraber kırılması gerekir.bu kadro bunu başarabilir bu kadrodan öte bu grup buna son derece müsait daha iyisi de olamazdı.ancak rekordan öte avrupa sahnesinde kıbrısın bile ensemzde olduğu şu durumda rekor falan düşünmeden bir üst tur mutlaka gelmeli ki bonus puanlarla yerimizi sağlamlaştırabilelim yoksa durum fecaat.haydi cimbom haydi fener topla da gel puanları :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir