30 Ağustos 2012 Perşembe

Ujfalusi İçin Erken Emeklilik?

Şampiyonlar Ligi heyecanıydı derken çok güzel bir gün yaşıyorduk. Dünden bu yana, bize kim gelir, kiminle eşleşsek iyi olur diye Şampiyonlar Ligi yolculuğuna çıkmıştık ama kura çekiminin esnasında gelen Ujfalusi'nin sakatlık haberiyle birlikte günün bütün neşesi benim adıma kaçtı.

34 yaşında Ujfalusi. Paraya odaklanmadan, başarının peşinde koşan bir futbolcu. İsteseydi eğer, Atletico Madrid kariyerinin ardından olası Katar ya da ABD kariyerleriyle de 2-3 sezon daha oynar ve maddi anlamda bir kariyer planlardı ama Galatasaray'ın teklifini kabul etti o ve en can alıcı sezonlardan birinde de bu takımın liderliğini yaptı, şampiyonlukta çok büyük pay sahibi oldu.

Bazı futbolcuların ayrılığı, Galatasaray'da büyük özlem olur ve sürekli bizleri arayışa yöneltir. Hagi sonrası yeni Hagi'yi çok aradık. Aynı şekilde de Popescu'yu. Song gibi istikrarlı bir stoper bu takımda oynadı ve başarılı oldu ama gerçek anlamda bu arayışı Ujfalusi ile dindirmiştik. Transferinin ertesi gösterdiği performansla bu takımın olmazsa olmazlarından biri oldu çünkü.

Büyük bir liderdi, takımın sağlam savunma kurgusunun temel taşlarından biri. Semih Kaya'yı kazandıran isim Fatih Terim diyoruz ama 2. sıraya da Ujfalusi'yi koyuyoruz. Ondan kazandığı tecrübe de çok büyük oldu derken Ujfalusi'nin şok sakatlığı ve sahalardan 4-5 ay uzak kalacak olması Galatasaray'ın tüm dengelerini değiştirdi.

Sezon sonunda futbolu bırakacağını söylüyordu zaten ve 34 yaşında olan bir futbolcu için de böyle bir sakatlığın ardından sahalara dönmek çok zor. Bu yüzden erken emeklilik görünüyor ufukta ve bu üzücü olan taraf.

Bu işin duygusal kısmıydı, bir de reel kısmı var ve bu gerçeklik bize yeni bir stoper transferinin şart oğlu şart olduğunu söylüyor. Manchester United, Braga ve Cluj güzel kura ama Şampiyonlar Ligi'nin kalbi savunmada atar, savunmada ayakta kaldığın sürece başarılısın. Bu yüzden de Ujfalusi'nin yokluğunda en az o kalitede bir stoperin gerekliliği doğdu. Ujfalusi gibi tecrübeli olacak, geldiğinin ertesi katkı verecek ve savunmayı derleyip, toparlayacak, liderlik yapacak.

Semih Kaya & Dany uyumu bana hiç güven vermiyor, hele ki alternatif anlamda tek isim Gökhan Zan kaldı arkalarında. Sol beke bir transfer yapılsa, eldeki imkanlarla Hakan Balta'yı da bu bölge için düşünebilirsin ama yetmez. Ya da Eboue'yi stopere yazıp, Hamit Altıntop'u sağ beke çekme ihtimalin doğar ama yetmez bunlar, bu tip hamleleri kısa vadeli deneyebilirsin, Ujfalusi maalesef 4-5 ay arası yok, hatta onun adına futbol bitti. Zorlu bir arenaya giriyoruz ve transfer şart oğlu şart.

Ricardo Carvalho müthiş olurdu mesela, tam aradığımız adam. Ya da Kolo Toure gündemi yine doğsa ama o da Manchester City'de 11 oynamaya başladı, City'de stopere hamle yapmadan artık vazgeçmez Kolo'dan. Akla gelen alternatifler içerisinde bir de Lugano var ama o da Ujfalusi'nin tarzıyla alakasız, Semih Kaya ile beraber iki hamleli stoper oluyorlar ama şu şartlarda da fazla bir transfer şansı yok.

Korkum şu, iş panik transferine doğru gidecek. 3-4 gün kaldı çünkü transferin bitimine ve hiç beklemediğimiz bir yerden fire verdik. Kaka diyorduk, sol bek alternatifi diyorduk ama öncelik stoper artık, parayı bu bölge için dökeceğiz. Riera vari bir transfer yapılmaz umarım, bu maddi ve manevi anlamda büyük zararlar verir Galatasaray'a. Bir Riera faciasını daha kaldırmak çok güç olur.

8 yorum:

  1. bence bu sezona baslamadan kurban kesmelıydik.Önceki sezonlarda ne zaman başarılı olduysak sonraki sezon sakatlık kabusumuz oldu.Sadece futbol için söylemiyorum.Üzerimizde kem gözler var maalesef.Onlarda bellı ama neyse...

    YanıtlaSil
  2. Artık stopere Ömer Toprak-Serdar Taşçı-Serdar Azizden birini transfer etmelıyiz.Belkide ikisini transfer etmeliyiz.

    YanıtlaSil
  3. benimde aklıma ilk carvalho gelmişti biri yazmış mıdır acaba derken seni buldum.bence de bu semih&dany geçiş ve alışma sürecini ujfalusi yerine en iyi carvalho kapayabilir.yanılmıyorsam mourinhoda ya futbolu bırak yada başka takıma git demiş kendisine.. kolay transfer edilebilir.1 sene idareten oynar diye düşünüyorum.carvalhoyu yönetime duyuramazmıyız acaba? sosyal medya falan?

    YanıtlaSil
  4. Şu şartlarda akıllarına gelmiyorsa zaten bıraksınlar bu işi.

    YanıtlaSil
  5. doğru diyosun ama inşallah h.baltayı 4.stoper olarak kullanma fikri daha ağır basmaz.yoksaa bu iş rierayı stoper oynatmaya kadar gider.bkz kewell. hayırlısı...

    YanıtlaSil
  6. Onu bilmem ama Bursaspor maçında yüzde 90 ihtimalle sol bek Riera oynayacak.

    YanıtlaSil
  7. Chivu'nun adi geciyordu sezon basinda. Belki yeniden gundeme gelir. Tarz ihtiyacimiz olan gibi. Tek mesele (eger olursa) uyum icin gereken surenin kisitli olusu.
    Bu arada neden Dany'nin oynamasi degil de Balta'nin stoper olmasi bekleniyor anlamadim

    YanıtlaSil
  8. yerli sol bek bulamayacağımıza göre sedar taşçı, ömer toprak veya serdar aziz gibi yerli bir stoper ve bayadır adı geçen carlinhos gibi bir sol bek ile transferi kapatmamız çok mantıklı olacaktır.

    özellikle serdar taşçı diğer adaylara göre biraz daha defansın lideri olacak karakterde biri olduğundan ilk olarak onun peşine düşülebilir. hazır sttutgart uefa kupasında iken şampiyon liginin hem adını hemde finansal gücünü bu şekilde kullanmak doğru olacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir