13 Ağustos 2012 Pazartesi

Umut Bulut

Umut Bulut atılması gereken çok basit golleri kaçırabilir, kaçırdı da ve o kaçırdığı goller kendi güzemini yarattı daima. Umut Bulut'un Trabzonspor'dan ayrılma nedeni de budur, Avrupa diye gittiğini düşünmüyorum Toulouse takımına. Nitekim bir sezon sonrası, üstelik çok da kötü bir sezon geçirmemiş olmasına rağmen Türkiye'ye dönüşü gerçekleştirdi.

Fatih Terim doğru söyledi, Umut Bulut'un Toulouse'da değişim yaşadığını söyleyemeyiz futbol anlamında, Trabzonspor'daki Umut Bulut olarak oraya gitti ve şimdi Galatasaray formasını giyiyor. Başlangıcı da yapılabilecek en iyi başlangıç oldu. Süper Kupa finali, rakip Fenerbahçe ve sen iki gol atıyorsun, maçın adamı seçiliyorsun. Büyük kredidir bu.

Elmander'siz günler geçen sezon sıkıntı yaratmıştı, çünkü Elmander'in sistem içerisinde tarz yarattığını düşünüyorum ve o olmadığında yerine başka bir forvet koymak bu ihtiyacı gidermez. Bu yüzden de Umut Bulut transferi önemliydi, Elmander tarzında alınabilecek en iyi futbolcu, üstelik yerli ama ona sadece Elmander'in alternatifi gözüyle bakamayız, bu maçta onu da gördük.

Ben ikisinin yan yana oynayabileceğini düşünüyordum, üstelik gündemde Burak Yılmaz falan da yoktu o zamanlar. Tarz olarak aynı iki isim ama birlikte oynadıklarında yarattıkları sinerji çok büyük. Elmander'in hücum performansı anlamında çok da iyi oynamadığı bir maç üstelik, bunu da not edelim.

Fenerbahçe stoperleri, Yobo'nun da yokluğunda geriden top kullanma anlamında çok iyi durumda değiller. Bekir İrtegün bu anlamda kendisini biraz geliştirmiş olmasına rağmen bu sezon yaptığı başlangıç, geçen sezon ulaştığı seviyeden çok uzaklarda. Egemen Korkmaz'ın da bu anlamda iyi olmadığını düşünüyorum ve maçın anahtarı da buydu. Galatasaray önde basacak, Umut Bulut ve Elmander top Fenerbahçe stoperlerindeyken onlara rahat nefes aldırmayacak ve bu hatalardan kaynaklı goller gelecek.

Bunu da başardı Galatasaray, bazı bölümler kopukluklar yaşandı, tempo çok düştü ama bunu iyi başardı Galatasaray. Sıkıntı ise Elmander'in kaçırdığı goller üzerinden döndü, yoksa daha rahat bir ilk yarı izlemek mümkündü ama 10 kişi kaldığımızda da sahneye Umut Bulut çıktı ve atılan tüm gollerde onun imzası var neredeyse.

Umut Bulut, dediğim gibi en basit golleri de kaçırır, en jenerik gollerin altında imzası da olur ama ondan beklentini doğru kullandığın sürece senin en yararlı futbolcularından biri olur. Dün de bu beklentiyi doğru kurduğumuz bir maçtı ve maçın başında atması gereken bir golü kaçırmasına rağmen moral olarak düşmedi Umut Bulut, çalışmaya ve mücadele etmeye devam etti, ödülünü de aldı.

Sürekli rakip savunmayı zorladı, onların hatalarından kaynaklı goller buldu derken gelecek adına çok güzel mesajlar verdi. Bir maçta Elmander'i yabana attığımı sakın düşünmeyin ama şu görüntü Umut Bulut'u ilk 11'e taşır ve Burak Yılmaz da takviye olduğunda yerli bir forvet hattı izlemeye başlarız. Ama maç trafiği sıkışık bir hal kazanacak derken elimizde Elmander, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve tecrübesiyle de Necati Ateş'li bir forvet dörtlemesi oluyor, bu da çok ama çok değerli bir rotasyon diyebilirim.

Umut Bulut hayranlığım çok başka benim, Trabzonspor döneminden gelir bu hayranlığım. Hep de arkasında durdum, Galatasaray'a transfer olmasını istedim ve sonunda bu gerçekleşti. Sezon öncesinde de söyledim, şimdi daha rahat söyleyebilirim, bu sezon onun sezonu, farklı bir Umut Bulut izleyeceğiz ve çoğu kişi biz bu adamı nasıl düşünemedik diyecek...

3 yorum:

  1. Boş kaleye golleri atsın, diğerlerini stadın dışına atsa da olur. Hatta Aydın'la ikisini özel çalışmaya filan almalı Jardel antrenör olarak gelip. Uçtum evet. =)

    YanıtlaSil
  2. dünki maçı izledikten sonra anadolu takımlarına karşı elmanderle umut bu maçtakine yakın bi şekilde beraber oynarlarsa rakip stoperleri çok fena ezerler gibime gelmeye başladı

    YanıtlaSil
  3. jardel fikrini çok tuttumolabilir :))

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir