16 Eylül 2012 Pazar

Bana Göre Maçın Hareketi

Cris & Semih Kaya uyumu bana güven verdi. Şöyle bir durum var, Cris'in tecrübesi ve oyun karakteri gereği uyum sağlayamayacağı bir stoper yok gibi. Ne kadar ölçü olur bilinmez ama Antalyaspor karşısında oynadığı oyun çok iyiydi ama asıl sınav Manchester United karşısında.

Benim aklımın takıldığı olay ise Cris değil, Semih Kaya. Dany'den ziyade Cris, Ujfalusi gibi tecrübeli isimlerle beraber oynadığında daha cesur bir Semih Kaya'yı izliyoruz. Dany ile oynadığında ise rol değişimi yaşanıyor ama Dany'e oranla Semih Kaya daha dengeli gibi ki, Semih Kaya'nın da en çok eleştirildiği yer bu denge olayıdır.

Yani Ömer Toprak ve Dany gibi isimlerden ziyade, Ujfalusi ve Cris gibi isimlerle oynadığında Semih Kaya çok daha farklı bir yapıda. Bunu da Galatasaray'ın dördüncü golünde gösterdi aslında. Burak Yılmaz'ın attığı frikik golü, Selçuk İnan'ın golle sonuçlanmayan iki milimetrik asisti, Amrabat'ın bu futbolu ve ilk golde Elmander'le birlikte gösterdikleri futbol zekası bir yana maçın hareketi bana göre Semih Kaya'nın son golde Burak Yılmaz'a attığı pastır.

Semih Kaya sever bu tip çıkışları ama Dany misali sürekli yapmaz, yerinde çıkmayı seviyor. Yine öyle bir anda topla ileri çıkması, sağda boş olan Eboue'nin önüne topu yuvarlamaması ve çapraz pozisyonda olan Burak Yılmaz'a attığı uzun top ve bir anda Burak Yılmaz'ı gol pozisyonu içerisine sokması. Gerçekten inanılmaz.

Bu pas olayını bir stopere göre iyi yapıyor Semih Kaya.



Not: Maç öncesinde çekilen bu posterlik fotoğrafları da çok severim, bu yazının fotoğrafı olarakta kullanmak istedim...

3 yorum:

  1. Semih Kaya içimizden alt yapıdan gelen genç yetenek olduğu için başarılı olmasını istiyoruz ve destekliyoruz. Atak yapmakta zorlanan, G.Saray defansını maç boyunca hiç zorlayamayan Antalya maçını baz alarak Semih Kaya yı değerlendirmek, G.Saray defansında Semih Kaya nın yerini garanti kabul edip Semih in Dany ve Cris den hangisiyle daha uyumlu olabilir tartışmasını yapmak da pek doğru bir yaklaşım değil.Semih edindiği bunca maç tecrübesine rağmen hızlı forvetler karşısında çok önemli hatalar yapan bir futbolcu. Semih genç yaşına rağmen seri, çabuk, ikinci hamlesi olan bir oyuncu değil.Hamle zamanlamasını iyi yapamaması en büyük eksikliği.Geçen sene tek kale oynayıp kaybedilen F.Bahçe maçında yenilen goller Semih ten kaynaklandı.Play off da Trabzon maçında kaptırdığı topu Burak gol yapsa belki şampiyonlukta gitmişti.Son Estonya maçında yaptığı hatalar, kaptırdığı toplar maç farklı ve kolay kazanıldığı için üzerinde pek konuşulmuyor.M.United in çabuk, seri, hızlı atak yapan forvetlerine karşı ağır, hamle zamanlamsı olmayan Semih defansın göbeğinde oynarsa maç sonu hiç arzu etmediğimiz bir skorla karşılaşabiliriz.M.United maçının defans göbeği Cris-Dany olmalıdır.Cris nerede ne zaman hamle yapılacağını bilen son derece tecrübeli bir defans oyuncusu.Dany de Semih ile kıyas edilmeyecek ölçüde çabuk seri ikinci hamlesi olan defans oyuncusu.Türkiye de bizleri rahatsız eden riskli futbol anlayışını tabiki M.United karşısında sergilememe koşuluyla.Futbolda duygusallığa yer yok.Hatta G.Saray ın ideal defans ikilisi Cris - Dany olmalıdır.Semih ten asla vazgeçilmemeli.Özellikle çabukluk ve hamle zamanlaması konusunda kendini geliştirirse uzun yıllar başarılarını izler gurur duyarız.

    YanıtlaSil
  2. Bu pozisyonun ardından, burak neden amrabat'a kızdı? Bir bilgisi olan var mıdır?

    YanıtlaSil
  3. Hocam binlerce kişi tarafından takip edilen bir blog olarak Burağın penaltı olan ama düşmediği pozisyonun üzerine bir yazı yazmanız gerekiyor, şerefli Türk basını! bu konuyu geçiştirdi doğru dürüst bahseden bile yok, hele lig tv o pozisyonu ciddi bir pozisyon olmasına rağmen özetlere bile koyulmamış. Sizden bo olay hakkında bir yazı bekliyorum...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir