20 Eylül 2012 Perşembe

Cris & Dany Değişikliği

Antalyaspor maçına Manchester United maçının provası gözüyle bakmaktan, o maç sahaya çıkan 11'in değişeceğine pek ihtimal vermiyordum. Hele ki Cris & Dany değişikliğine.

Cris'in transferi açıklandığında şöyle bir yorumum vardı, Dany ve Semih Kaya ilk tercih olur ve Cris bu isimlere alternatif yaratmak adına transfer edilmiştir. Transferi de zaten bu yüzden çok eleştirdim, çünkü Dany geçen maçlarda bana pek güven vermeyen bir stoperdi.

26 yaşında, bence genç sayılabilecek bir yaşta. Stoper için söylüyorum bunu. Belli özellikleri de var, fazlasıyla ön plana çıkan. Hızı mesela, inanılmaz hızlı bir stoper. Kasımpaşa maçında bir pozisyon vardı, geriden gelip K.Uche'yi durdurduğu. İnanılmaz hamleleri var ve hızıyla kaynaklı özelliklerini çok iyi kullanıyor ve onu farklı kılan unsurlar bunlar.

Korkum şu yöndeydi, özgüveni tavan bir stoper. Nesta vari bir özgüven bu ama Dany, Nesta değil, sorun o zaten. Topu alıp rakip geçme denemeleri, inadına topu taca ya da auta atmaması, topu ayağında çok tutması, aşırı sıklıkta topla hücuma çıkma denemeleri gibi.

Şampiyonlar Ligi hata affetmiyor, Manchester United karşısında yaşadığımız da bu oldu. Takımı övüyoruz ama yenen gole bakalım. Dany erken bir hamle yapıyor, alanını boşaltıyor ve rakibin golü oradan geliyor. Ayrıca maçın ilk 20 dakikasında da Dany'nin basit oynamayıp topu ayağında tutuşu, taca ya da auta atmadan riskli tercihleri fazlasıyla vardı.

Ama o Dany maçın adamlarından biri, hatta İngiltere basınına göre de maçın adamı. Bizler Cris tercihini beklerken, tecrübesi yeter derken gelen Dany tercihini yadırgadık. Oysa Fatih Terim yine farkını ortaya koydu.

Galatasaray'ın sol tarafını resmen bitirdi Valencia. Hamit Altıntop'un ilk yarının son 5 dakikası sol kanada geçişine kadar Hakan Balta'yı yedi bitirdi bir anlamda. Kurtarıcı ise Dany oldu, eğer Cris tercih edilmiş olsaydı sol stoper olarak oynayacaktı ve Hakan Balta'nın da ağır kalmasını işin içine katarak Cris'in bu bu olaya girişi belki de Kagawa'yı falan da işin içine sokacaktı. Valencia tehditini görerek böyle bir tercih yaptı bence Fatih Terim ve maçın hareketiydi bir anlamda.

Geçmiş maçlarda verdiği güvensizliği bir anda silip attı Dany ve şimdi kendisini konuşur olduk. Semih Kaya ve Dany beraber olmaz, bir tecrübe hamlesi şart derken bu isimler belki de birlikte oynayarak tecrübe kazanacaklar. Dany'nin eksiği çok tabii, bu özgüveni törpülemesi ve olumlu kullanması şart.

Ne kadar iyi oynarsa oynasın yaptığı bir hata golü getirdi, Şampiyonlar Ligi arenası hata affetmiyor ama telafisi var bu durumun...

5 yorum:

  1. danny yi çok övmüşsün ama golde carrick i izlemesi beni çıldırttı.insan en azından bi koşu yapar.bizim baktığımız gibi baktı carricke

    YanıtlaSil
  2. dünden beri fenalık geldi. yabancıların deyimi ile "transition" türkçesi bir çok şey olabilir. RVP gibi bir forvet ileri alıp top almaya giderse doğru hamle stoperin takip edip döndürmemesidir. az çok tecrübeli her stoper de bun yapar. bu durumda takım savunmasında "transition" devreye girer. kaçan orta göbek elemanını (carrick) kapatmakla/kademeye girmekle görevli 3 oyuncu var. bunların öncelik sırası orta saha (pozisyonda melo) sol kanada yakın atakta sol bek (balta) o olmaz ise müsaitse diğer stoper (semih). melo takip yerine tackling tercihi yaptı vurdu ama şansı yaver gitmedi. hata: takip etse gol olmazdı, bahane: fizik güç ve kondsyonu ideal değil, takıma geç katıldı ve tembellik etti. semih kagawa'yı kapamaya çalıştı, tek hamlesinde başarılı olamadı. hata: yok. kagawa'da uygun pozisyonaydı ve semh'in önceliği idi. ve carrick'i sezip tek ve riskli hamle ile topu kesmek istedi ama başaramadı. balta maalesef sadece izledi. zaten hızı ve sezgileri oraya yetişecek seviyede değil. en azıdan bu stres altında.sonuç pozisyonda ve golde en suçsuz isim dany. size patladım kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  3. Acaba maçın içerisinde Crisi stopere alıp Valencia'nın önüne Dany'i koysadı FAtih Terim ne olurdu dersiniz ? Tamam Dany bek değil. Ancak sol bek Hakan da ne hucum yaptı ne savunma. Hucüma ihtiyaç yoksa oraya hızı ile Valencia'yı durduracak Dany ve tecrübesi ile Cris daha iyi olmazmıydı

    YanıtlaSil
  4. Eren Evren; Mantıksız değil bence bu düşüncen ama rakibe göre de alınacak bir risk değildi bu. Üstelik hiç denenmemiş bir durum.

    YanıtlaSil
  5. herşeye kitaba uygun olsun diye danny carricki kovalamadı yani.göz var izan var adam yardırmış gole gidiyor,azcık koştursa belki golü atamayacak.ama kitapta transitionda öyle yazmadığı için koşturmadı yani.ilginç...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir