2 Eylül 2012 Pazar

Galatasaray 3-2 Bursaspor, Burak Yılmaz'la Gelen Değişim

Beşiktaş maçıyla benzerlik taşıyan durumlar var. Escude & Sivok tandemi, Ömer Erdoğan & İbrahim Öztürk tandemi. İki ağır stoper hattı ve arkaya atılan toplarda sıkıntı yaşıyorlar ama Galatasaray bu açığı ısrarla görmüyor, gördüğünde de vakit çok geç olmuş olabiliyor. Beşiktaş maçında çok geç olmuştu mesela, beraberlik geldi ama Bursaspor karşısında o geri dönüşü yapabildi takım.

Elmander sezona formda başlamadı, bu çok net. Mücadelesi onun olmazsa olmazdı ve ilk yarıda da takımın en çok koşan futbolcusuydu yine ama ofansif bir etki yok. Umut Bulut'la yarattıkları sinerji tamam ama defansın arkasına sarkamadık, ilk yarı boyunca bu avantajı kullanamadık. 1-1 olduğunda maç Burak Yılmaz ve Amrabat'ın oyuna girmesi takıma bir hareketlilik getirdi ve Bursaspor savunmasının bu zaafını çok iyi kullandılar, 3-1'lik skor avantajı da geldi ama bu sezon yaşanan tek sıkıntı bu değil.

Savunmada da eski organizasyon kalmamış, henüz bu görüntü yok. Ujfalusi'nin de yokluğunda Semih Kaya ve Dany tandemi çok dağınık. Geçen maçlara oranla daha iyi bir Hamit Altıntop, Melo izledik ama Melo hala yeterli değil, Hamit Altıntop'un da ikinci yarıda düştüğünü gördük, oysa muazzam bir ilk yarı oynadı. Bu durumda da perşembe günü 120 dakika oynamış, büyük ekor sarfetmiş Bursaspor, bu handikaplarına rağmen orta sahayı ele geçirebiliyor, çok rahat gelebiliyorlar Galatasaray yarı sahasına. Yediğimiz iki gol de duran top ve bu sezon duran toplardan da çok fazla gol yemeye başladık.

Bursaspor'un bu mücadelesini takdir ettim. Moral olarak düşmüş, 120 dakika oynamış {üstelik son yarım saat 10 kişi} bir Bursaspor bu maçta 90 dakika boyunca maçın içerisinde kalmayı başardı. Kaliteli bir kadro, asla hafife alamazsınız ama Galatasaray, Bursaspor'un bu noksanları üzerine gidemedi maçın büyük bölümü. Bursaspor ise Galatasaray'ın açıklarını iyi kullandı ama bu tip durumlarda kalite farkı ortaya çıkıyor daima.

Bir sonraki maçın kadrosunda Burak Yılmaz ve Amrabat'ı 11'de izleriz. Takımın ideal 11'i de yavaştan yerine oturmaya başlar. Yarın transferde hareketli bir gün olacak, bakalım yeni stoper kim, ayrıca sol bek transferi de gerçekleşecek mi? Savunma kurgusunda büyük sorunlar var ve Ujfalusi'nin ardından savunmada o lideri ortaya çıkarmamız gerekiyor.

Skoru bulamamakta bu sezon yaşadığımız diğer bir sıkıntı. 1-0'ın ardından 2. gol gelmiyor ve maç mutlaka sıkıntıya giriyor. 3-1 olduğunda bile rahat edemiyoruz ve bunun da nedeni hem hücumda tek vuruşu yapacak gol ayağını kullanmamak, hem de savunmada gelen hatalar. Dediğim gibi, Elmander'in kötü başlangıcı Burak Yılmaz'ı ilk 11'e taşıyacaktır.

Önemli bir 3 puandı Galatasaray adına. Milli Takım arası özellikle de Melo gibi oyuncular için iyi bir hazırlık dönemi olacak ve Milli Takım arasının ardından ideal Galatasaray'ı görmek dileğiyle. Geçen sezondan gelen iyi bir istikrar var ama bu istikrarın üzerine yaptığımız yeni hamleler çok fazla ve geçen sezondan gelen istikrarın da bazı parçaları maalesef aramızda yok. Ujfalusi misali, Engin Baytar gibi, Melo'nun tam olarak hazır olmaması gibi.

1 yorum:

  1. kendi evimizde oynadığımız iki maçtada nerdeyse birbirinin kopyası iki gol yedik ki daha da kötüsü ben televizyon başından bile o duran topların kalemize gol olacağını düşünüyorum pozisyonların başında.

    geçen seneki formda melo'nun ters kademeleri henüz gelmediğinden bu gollerin yendiğini söylemek mümkün. Bu açıdan hem melo'nun form tutması hemde yeni gelecek olan stoper önemli olacaktır.

    toure kariyer olarak ve oyun yapısı olarak istenen cinsten bir futbolcu. lider özellikleri var. topla arası fena değil ama önemli bir eksikliği ise bir stoper için kısa olması. özellikle semih'inde çok uzun bir stoper olmadığını düşünürsek pivot santrafor kullanan takımlara karşı zorlanmamızı olası görüyorum.

    ayrıca eğer stoper transferini yabancı olarak yaparsak sol bek işi muhtemelen yatacaktır gibi görünüyor. buda başka bir sorun olarak ele alınabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir