3 Eylül 2012 Pazartesi

Necati Ateş & Eskişehirspor, Şampiyonluk İçin Teşekkür Ederiz

İstatistik anlamda, verdiği katkı anlamında Galatasaray'daki herhangi bir dönemi için iyi değildi, kötü bir sezon yaşadı diyemeyiz Necati Ateş için. Sivri dilli bir futbolcuydu ve bana göre bu durum ayrılık getirdi. Kalli bu tip isimlere pek sıcak bakmaz. İlk icraatlarından biri de Necati Ateş'i kadro dışı bırakmak olmuştu. Geçmişe, yaptıklarına, yapacaklarına bakmadan belki de en iyi döneminde Necati Ateş takımdan ayrıldı ama Kalli inandığım bir teknik adamdır ve bu yüzden de onun verdiği herhangi bir kararı pek sorgulamam.

Bu ayrılıktan sonra yaratılan algı da Necati Ateş'in sorunlu bir futbolcu olduğu üzerineydi ve ben kendimi de bu duruma katarak, çoğumuz iyi oldu bu ayrılık dedik. Şimdi ise farklı düşünüyoruz, geçmişle yüzleşmeye başladık bir anlamda. Algıyı değiştiren isim Necati Ateş oldu, yaratılan bu algıyı değiştirdi, geçmişte yaşanan ayrılığı {sorunlu ya da sorunsuz} unutturdu ve şimdi onun gidişi üzerinden üzülüyoruz, teşekkür ediyoruz.

Hakkı da var çünkü. Şampiyonluk sezonunda nokta etki etti. Baros sakatlandı, 4-4-2 düzeni sekteye uğradı derken takıma katıldı ve özellikle de deplasmanlarda yarattığı etkiyle yarım sezonda 8 gol atmayı başardı, şampiyonluğun anahtarlarından birini o tuttu. Ve 32 yaşında yapıyor bunları, müthiş bir tecrübe kattı Galatasaray'a.

Benim sorguladığım taraf, yıllarca Necati Ateş'e uyguladığımız sürgün hayatıydı. Herhangi bir dönem düşünmedik, bu adam gelsin takıma gibisinden. İBB'de de kiralık oynadı, Ankaraspor'da da, hatta Real Sociedad'lara kadar uzadı bu sürgün durumu. En son pes diyerek Antalyaspor'a gidişine göz yumduk, üstelik serbest kalmasın diye ücretini ödeyerek takımda tutmuştuk ama serbest bırakan yine biz olduk.

O da Antalyaspor'da geçirdiği günlerle beraber yeniden ben buradayım, ligin en etkili forvetlerinden biriyim dedi, 32 yaşında Galatasaray'a dönmeyi başardı, onun üzerinden yapılan haksızlıklara en büyük cevabı verdi, şampiyonlukta pay sahibi oldu ve üzerinde yaratılan kötü algıyı sildi attı.

Takımda da kalabilirdi ama bu sezon farklı bir sezon. Umut Bulut, Burak Yılmaz gibi takviyeler geldi, forma şansı da bulması bir hayli güçleşti. Sezonun ilerleyen bölümünde tecrübesine ihtiyaç duyulacak anlarda gelebilirdi ama ayrılık talebi ondan geldi. Çünkü kendisine önerilen sözleşme 3 yıllık, Galatasaray'dan aldığı paradan daha iyi bir para kazanacak ve oynama şansı çok azdı. Bu yüzden de neden gitti diyemeyiz, geleceğini o da düşünmek zorunda. 32 yaşında bir futbolcudan bahsediyoruz ve 35 yaşına kadar geleceğini garanti altına almış oldu.

Eskişehirspor açısından iyi transfer tabii, müthiş bir tecrübe hamlesi yaptılar. Forvet konusunda sıkıntılar yaşıyorlardı ve Necati Ateş bu anlamda ihtiyaçlarına cevap verir.

Kendisine teşekkür ediyoruz, özellikel 2. döneminde kattıkları ve yaşanan şampiyonluk adına. Bundan yıllar sonra da Necati Ateş'i anacağımızda güzel şeyler söyleyeceğiz, bu şampiyonluk sezonunu konuşacağız. Sevelim, sevmeyelim ama onun hakkını verelim...


3 yorum:

  1. ayrılık talebi ondan geldiyse saygı duyarım.ama onu ilk dönemdede ikinci dönemdede kaybetmek beni üzdü.yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
  2. cok guzel yazi, boyle futbolcu cok seviyorum, gercek bir galatasarayli, trabzondan besiktastan teklif aldi ama galatasarayli necati olarak kalmak istedi hep, hangi takima gitse bence 12-15 gol barajini rahat gecer bu sezon ama rakibimize gitmek istemedi, dedigin gibi gelecegini de garanti altina aldi, kendisi icin dogru olani yapti, tesekkurler necati, seni hep cok guzel anacagiz, umarim jubilesini de gelir 3 sene sonra bizde yapar!

    YanıtlaSil
  3. Bir Beşiktaşlı olarak kesinlikle bize gelmesini isterdim. İnsani olarak, uzun yıllar GS ile kırgınlık yaşamış Necati'nin, GSlilerin gönlüne olumlu izler bırakarak takımdan ayrılması beni mutlu etti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir