10 Eylül 2012 Pazartesi

Selçuk İnan Kumarını Abdullah Avcı Kazanamaz

Abdullah Avcı, sevdiğim ve takdir ettiğim bir teknik adamdı. Hala bile o umut bitmiş değil benim adıma ama Milli Takım teknik adamları için en sevmediğim özellik takıntıdır.

Milli Takım'ın başına Abdullah Avcı geldiğinde sevinmiştim. Çünkü aradığımız bütün özellikleri takıma taşıyabilecek bir teknik adamdı. Kadronun gençleşmesinden, hakkı olanın formayı alması ve kazanmanın yanında, iyi futbolu da Milli Takım'a aşılayabilecek özellikler.

Hollanda karşısında da kötü değildik, kazanabilirdik hatta. Bu Hollanda'yı bir daha 10 yıl sonra belki buluruz ama Hollanda ile Hollanda'da oynuyorsun ve öyle ya da böyle en azından beraberlik benim hakkımdı diyebiliyorsun. Bu önemli.

Kazanamamak başarısızlık ama, Hollanda maçında yaşanan görüntüden sonra. Robben karşısına bu Hamit Altıntop'un koyulması büyük hata, ne olursa olsun Gökhan Gönül orada olmalıydı ya da ağır, iletişimi az dediğimiz Hollanda savunmasının bir numaralı ilacı Burak Yılmaz'ın oynamaması. Bu da en büyük hatasıydı, oysa arkaya atılacak her top Türkiye adına büyük bir nimet demekti.

Tunay Torun'un bir anda 11'e yerleşmedi, Tunay Torun'a kadar orayı hak eden futbolcuların 11'i geçtim, kadroda dahi olmaması da farklı hatalar ama bunlara hata diyebilirim, ders alınabilecek tipte hatalar. Kaybedilen birşey yok sonuçta, Hollanda'ya deplasmanda yenildik. Kağıt üzerinde bakınca yenilgi asla sürpriz değil ama maça bakınca da kaybetmek, puan alamamak üzücü ve bu puan alamamanın nedeni de Abdullah Avcı'nın tercihleri olunca.

Bunlar işin hata kısımları, zamanla halledilebilecek şeyler. Bir de olayın takıntı boyutuna uzanan bir kısmı var ve hala konuşuyoruz bunu. Hazırlık maçlarında atladığımız bir detay aslında, orada da Selçuk İnan az oynatılıyordu, asla ilk tercih olarak görülmedi ama Selçuk İnan'ın sakatlığı var dediler ve bu yüzden olayın fazla üstüne düşmedik. Artı olarak Portekiz galibiyeti gelince de bir anda herşeyi unuttuk.

Selçuk İnan'ı kullanmamak tercih falan değildir, bunu belirtelim. Aynı örnek veriliyor sürekli, Ersun Yanal da Hakan Şükür'ü takımdan kesmişti gibi. Hakan Şükür, tarz oyuncusudur ve o zamanlar yaşı da belli bir noktadaydı. Kariyerine odaklı taşıdığı egoları da atlamadan, anlarsın yani Hakan Şükür'ün kadroya alınmamasını. Gerçi Hakan Şükür'ü kadroya almamak, Ersen Martin'i Milli Takım'a çağırmakta ilginç bir durumdu ama o anlaşılır bir durum.

Her sisteme uyan bir futbolcudur Selçuk İnan, bu yüzden sistem tartışmalarına hiç girmemek lazım. Hollanda maçının sisteminde Selçuk İnan'ın yeri yoktu gibi, bu komik bir açıklamadır. Hadi Emre Belözoğlu ile başladın, sonradan Nuri Şahin neden oyuna girdi diye sorarlar ve bu duruma da verilebilecek bir cevap yoktur. Onu da geçtim, ısınmadı bile Selçuk İnan. Madem bu maçın sisteminde ona yer yoktu, neden 18 içerisindeydi, bu da sorulur ve cevabı yoktur.

Hollanda'da da Kuyt oynamadı, biz de Selçuk İnan'ın oynamaması tartışılmamalı dersen bu daha da vahim bir durum olur. Selçuk İnan bu isim, bana göre Türkiye'nin en iyi futbolcusu şu anda. Ayrıca Dünya'nın da en sorunsuz adamıdır, en düzgün karakterli futbolcularından biridir. Asla ses çıkarmaz, durumu sineye çeker, görev bekler, görev geldiğinde de oynar. Yukarıda verdiğim Hakan Şükür örneği bu anlamda geçerli olmuyor, Selçuk İnan'ın durumu çok farklı.

Selçuk İnan'ı yedek görmek beni üzüyor. Aynı durumu ben yaşamış olsam, Abdullah Avcı Milli Takım'ın başında olduğu sürece ben bu takımda yokum'a kadar gider bu iş ama Selçuk İnan'ın karakteri asla buna el vermez. Ya da Selçuk İnan, böyle bir haksızlığın ardından twitter'dan beni kıskanıyor gibi şeyler yazsa yeri ama yazmaz, anlatmak istediğim bu.

İş takıntıya doğru gidiyor, hatta o noktada. Estonya karşısında Selçuk İnan'ı 11'de göreceğimizi düşünüyorum yine de ve oynadığı futbol en büyük cevap olur. Yok, Abdullah Avcı işi inata bindirir ve Selçuk İnan'ı yine yedek görürsek yapılacak yorumlar farklı noktalara gelir ve böyle bir kumarı da Abdullah Avcı asla kazanamaz.

Diğer teknik adamlara göre kredisi çok yüksek olan, inanılan bu teknik adamın böyle bir kumar oynayacağını düşünmüyorum. Selçuk İnan konusunda sadece Galatasaraylılar değil, neredeyse tüm Türkiye hemfikir...

4 yorum:

  1. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum inşallah Estonya maçında herşey olması gerektiği gibi olur ve umarım A.Avcı'nın ve medyanın yarattığı bu ortam Selçuk'un oyununa negatif yansımaz ama iyi oynasada kötü oynasada bu tartışma bir süre daha gidecektir...Daha ilk maçtan ortalık toz duman oldu hemde hiç gerek ve sebep yokken inş. bu kumarı sonlandırır A.Avcı...Yoksa çok yazık olacak

    YanıtlaSil
  2. Hollandaya yenilmek sorun degil gibi gozukuyor ancak ya macaristan veya romanya bu hollandayi yenerse?

    YanıtlaSil
  3. Abdullah Avcı bir gece önce Ntv Spor'da gayet kendinden emin bir şekilde Hollanda'yı 'kurmaylarıyla' birlikte çözdüğünden bahsediyordu. Gayet rahat, gevrek gevrek gülüp dalgasını geçti. Anlaşılan o ki hiç bir şeyi çözmemiş, herhangi bir şeyi analiz falan etmemişler. Bırak Hollanda'nın son 10 maçını, son Belçika maçını izleyen herkesin aklına gelecek ilk taktik bu adamların üstüne gidelim, savunmaları çok ağır, iletişimsiz, ve gençlerden kurulu. Sadece Van persie ve robben'e dikkat edelim yeter şeklinde olurdu.

    Ama şimdi yeni moda; teknolojiyi kullanıyoruz, futbolcunun kıçına çip takıyoruz, yok efendim 7. bölge, 3. bölge tarzı fiyakalı konuşmalar, saçma sapan içi boş jargonlarla konuşunca yeni nesil teknolojik teknik adam oluyorsun. Ha bir de körü körüne 4-3-3 veya illa ki çift kazmalı sistemle oynatman lazım takımı. İşte bu Avcı, Aykut kocaman, ersun yenal bu ekipten...

    8 tane maç yapmışssın hala ilk 11'in 9 oyuncusu belli değilse sen o maçları haybeye oynamışsın. Ne yaptığın ne istediğin belli değil.
    Bunların ne futboldan, ne futbolcu psikolojisinden, ne insan yönetiminden, ne taraftar medya ilişkisinden zerre anladığı yok. O kadar kapasiteleri de yok yetenekleri ve karakterleri de yok.

    Sen hala Selçuk İnan'ın oynatılmamasına taktik diyorsan millet sana kıçıyla güler. Bu grupta bizi macaristan 2 maçta da rahat yener. Grubu 3 veya 4. bitireceğimizi düşünüyorum.




    YanıtlaSil
  4. herkes abdullah avcı'yı methediyor ama u17 takımı ile yaptıkları (ki o kadroyuda ne oranda a milli takıma taşıyabildik onuda irdelemek lazım) haricinde ibb ile yaptığı ne gibi bir şey onu milli takımın başına getirdi. 7 senede tek kupa finali ve genel olarak ligin ilk onu içinde takımını tutabilen bir hoca olmak yeterli kriter mi.

    yada şu ibb sürecinde hangi oyuncuyu parlatıp büyük takımlara satacak performansa ulaştırdı.

    her sezon dört büyükleri yenip ondan sonra saçma sapan puan kayıpları yapan bir takım oluşturmak mı başarı.

    şu noktada milli takım kötü hemen asalım keselim düşüncesi ile hareket etmiyorum. hakikaten abdullah avcı'nın hangi sportif başarısı sayesinde milli takımın başına gelebildi o konunun üzerinde durmak gerektiğine inanıyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir