11 Ekim 2012 Perşembe

3 Numara


Bazı forma numaraları kutsaldır. Özellikle de kendi içinden yetiştirdiğin isimler adına. 10 numarayı Melo giyer, yarın başkası, Necati Ateş 2-3 sezon boyunca giyer ama 10 numaranın yarattığı baskı Arda Turan üzerinde hissedilir. Aynı şekilde 9 numara için de durum bu olur, 3 numara için de.

3 numara Bülent Korkmaz'ındır ve 3 numaranın yarattığı baskı aslında ilk olarak Uğur Uçar üzerinde hissedildi. Küçük kaptan deniliyordu kendisine ve kaptanlık olayından dolaylı bu yakıştırma yapıldı ama Uğur Uçar'ın malum kariyerini biliyoruz, beklenilen olmadı.

Şimdi de Semih Kaya üzerinden bu düşünceler doğuyor. Semih Kaya da Galatasaray'ın içinden yetişmiş bir isim ve tarz itibariyle de Bülent Korkmaz'a inanılmaz benziyor. Haliyle de 3 numara hatta günün birinde takım kaptanlığı Semih Kaya'nın olsun gibisinden hayaller var.

Ama 3 numaranın baskısı büyük olacak elbet, Cris bu baskıyı hissetmez ama o formayı Semih Kaya üzerine geçirdiğinde konuşulan şeyler çok daha farklılaşacak.

Semih Kaya da bunu çok iyi biliyor, zamanında düşülen hatalara düşmek istemiyor. Bu yüzden de 3 numaralı formayı giymek için erken olduğunu söylemiş, henüz o ağırlığı taşıyacak gücü kendisinde hissetmiyor. Müthiş bir mütevaziliktir bu, futboluyla istediği noktaya çıktıktan sonra 3 numaralı formayı almanın hayalini kuruyor ve bu saygıyı da beraberinde tuttuğu sürece mutlaka istediği noktaya erişecektir.

1 yorum:

  1. Ben zaten bir senedir oynayan gencecik cocuga gidip "3 numara giysene" diyen zevzek kimse onun aklina turp sikayim... Allahtan Semih'in kafa calisiyor.
    Bulent Korkmaz dedigin adam 1988'de Neuchatel'e 5 atilirken de oynuyordu, UEFA kupasi alinirken de, Lucescu ile 2002'de sampiyon olunurken de. Birilerine "sen de o formayi giyersin", "veliahtsin" vs diye gaz vermeden once bir biraksinlar adam 5 sene oynasin. O zaman konu olabilir o sekilde bayrak adam olup olamayacagi.
    Arda'ya da dayadilar boyle 10 numarayi, sonra polemikten top oynayamadi, kalkti gitti

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir