15 Ekim 2012 Pazartesi

Dany Nounkeu'yu Kurtardık


Avrupa futbolunun en büyük belası ne diye sorsak, benim cevabım Afrika Uluslar Kupası olur. 2 senede bir yapılıyor bu turnuva ve bu turnuvaya katılan Afrikalı futbolcular bir anda Ocak ve Şubat aylarında iptal moda geçiyorlar.

Şöyle de bir durum var, tekli yıllara alındı artık bu şampiyona ve bu yüzden de 2012'nin ardından 2013 yılında da turnuva olacak, 2014 yılı boş yıl olacak. İki sene üst üste bu şampiyona var ve bu durum bazı takımların transfer stratejisini bile değiştirdi.

Ujfalusi sonrası stoper krizinde Kolo Toure'nin ismi geçtiğinde, futbolcu Afrika Uluslar Kupası'nda yer alacağı için vazgeçildi tarzında bir açıklama yapılmıştı ve Cris gündemi devamında oluştu.

Geçen sezon Eboue'nin yokluğunda yaşanan sıkıntıları hatırlayın. Galatasaray'ın kötü gittiği bir dönem vardı ve bu dönemde de Eboue'siz geçen zamanların payı büyüktü.

Yine aynı sıkıntı olacak aslında. Fildişi - Senegal maçı ertelendi gerçi ama 2-0 Fildişi öndeydi ve 87. dakikada iptal oldu maç. Yani, Eboue'siz geçen bir dönem tekrar olacak. Bu sefer daha güçlü alternatifler var aslında ama Eboue'nin yokluğu her şartta kendisini belli eder. Aynı şekilde Amrabat'ı da bir dönem izlemeyeceğiz ama onun da alternatifi var.

En büyük sıkıntı Dany'nin gitmesi durumunda olacaktı ama Kamerun şampiyonanın dışında kaldı ve Dany'i kurtardık. Bana göre en sıkıntılı bölge. Cris'den beklediğini alamayan, Ujfalusi'nin nasıl döneceğini bilmeyen Galatasaray, sadece Semih Kaya'nın ayağına bakacaktı. Bu durum da geri dönülemez noktaya getirebilirdi takımı ama Dany'nin bu şampiyonaya gitmeyecek olması gerçekten büyük nimet.

Aynı nimeti geçen sezon da Yobo'nun takımda kalmasıyla Fenerbahçe yaşamıştı mesela. Ama bu sezon Nijerya turnuvada kendisine yer buldu.

Aslında demek istediğim, Dany transfer olduktan sonra ve oynadığı ilk iki maçın ardından Galatasaray adına bu kadar olmazsa olmaz olabileceğini, yokluğunda uğruna karalar bağlayacağımızı kaçımız tahmin edebilirdi?

4 yorum:

  1. dany nin yokluğuna karalar bağlamak??güldüm

    YanıtlaSil
  2. ah yasin ah. keşke biraz futbol bilgin olsaydı

    YanıtlaSil
  3. o kadar para harca yatırım yap ama Danny nin bir alternatifi olmasın. Bilemiyorum yani.

    YanıtlaSil
  4. @yasince

    asıl sana gülmek lazım gibi burda ...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir