5 Ekim 2012 Cuma

Emre Çolak ve Aydın Yılmaz A Milli Takım'da


Emre Çolak tercihi şaşırtmadı aslında beni, geçen sezondan bu yana beklediğim bir isimdi ve sonunda A Milli Takım kadrosunda yer almayı başardı. Şaşırtan ise Aydın Yılmaz tercihi oldu. Aydın Yılmaz'ın da futbolunun üzerine çok fazla şeyler eklediğini düşünüyorum, özellikle de kenardan geldiği maçlarda etkili olan, son 20-30 dakikalar için patlayıcı gücü yüksek bir isim.

Her ikisinin de performansı son zamanlarda dalgalanmaya başlamıştı aslında, en iyi çizgilerinde olmadıkları bir anda kadroda yer alıyorlar ama burada olmayı hak eden isimlerden ikisi de. Şu tartışılır tabii, Olcay Şahan yok ama Aydın Yılmaz ve Emre Çolak var. Olcay Şahan da performansını yükselten, yararlı bir isim ama tercih farklı yönde, belki de önceleri olması gereken durum şimdi yaşanıyor. Sevindim bu iki ismin kadroda olmasına ama olmalılardı, olmamalılardı tartışmaları mutlaka olacaktır.

Asıl konu kaleci mevzusunda. Tolga Zengin ve Sinan Bolat'ın sakatlıkları bulunuyor ve 2. kalecinin kim olacağı yönünde bir soru işareti vardı. Mert Günok ve Cenk Gönen takımlarının yedek kalecileri {her ne kadar umut vaad etseler bile, oynamayan bir kalecinin burada varlığı soru işaretidir} ve bana göre Volkan Demirel'in ardından en iyi Türk kaleci olan Onur Recep Kıvrak oynamaya başlamışken ve eski günlerine dönüyorken kadroda yer almamış. Bu yanlış tercih.

Şöyle bir nokta da var, Galatasaray ve Fenerbahçe'den 8'er futbolcu yer alıyor aday kadroda ve 25 kişilik kadronun 16 futbolcusu bu iki takımdan. Eskiden sıklıkla gördüğümüz ama uzun zamandır da pek şahit olmadığımız bir tablodur bu, ilgi çekici bir durum.

Tolga Ciğerci'yi bekliyordum aslında, o kadroda yer almıyor. Yetenek anlamında 1-2 sene içerisinde Mehmet Topal'ın önüne geçeceğini düşündüğüm bir futbolcu ama şimdilik A Milli Takım kadrosunda yer almıyor, bu konuda Abdullah Avcı aceleci davranmamış. Mevlüt Erdinç, Tunay Torun ve Mehmet Ekici gibi isimler yerine ise daha formda futbolcular kadroda yer alabilirdi, son dönemde büyük düşüş yaşayan gurbetçiler bunlar.

Kadro şu şekilde;

Galatasaray: Aydın Yılmaz, Burak Yılmaz, Emre Çolak, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Semih Kaya, Umut Bulut
Fenerbahçe: Bekir İrtegün, Caner Erkin, Egemen Korkmaz, Mert Günok, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Volkan Demirel
Beşiktaş: Cenk Gönen
Atletico Madrid: Emre Belözoğlu, Arda Turan
B.Leverkusen: Ömer Toprak
Liverpool: Nuri Şahin
Greuther Fürth: Sercan Sararer
Rennes: Mevlüt Erdinç
Stuttgart: Tunay Torun
Werder Bremen: Mehmet Ekici

6 yorum:

  1. Aydın Yılmaz'ın İBB'den torpilli olması dışında başka mantıklı bir seçenek aklıma gelmiyor. Bu adamdaki şans dünyada herhangi bir canlıda yoktur. Orduspor maçını izlemiş biri Aydın'ı kadroya alıyorsa o adamdan olmaz kesinlikle, ümidi kesmek lazım. Gökdeniz Karadeniz bile daha mantıklı bir seçenek eğer milli takımı bırakmadıysa. Hasbelkader Braga'ya vurduğu top direkten döndü diye milli takıma alınan bir futbolcu hayatımda görmedim.

    YanıtlaSil
  2. Takım adıyla milli takıma alınan oyuncudur aydın ya da bekir. Ama bence o bile yeterli değil. Yani aydın'ın ya da bekir'in kadroda olması tam anlamıyla şaşırttı. bu sene ne yaptı aydın ki bu formuyla milli takıma griyor. Ya da anadolu takımlarından niye oyuncu alınmaz. Örnekler düşündüm bugün. Kasımpasa'dan sancak, hüseyin kala; ordu'dan hasan kabze; antalya'dan emrah başsan, Gaziantep'ten serdar kurtuluş alınabilirdi. Onur'un alınmaması da cok buyuk yanlıs. Mert veya Cenk'den cok ilerde. Bence Volkan'la bile kapısır. Yazık. Tamamen takım ismi ile kadro kurulmus.

    YanıtlaSil
  3. Hala Mevlut'un olup ornegin Gokhan Tore'nin alinmamasi da acaip. Mevlut'un milli takima su ana kadar birsey kattigini goren var mi?
    Burak ve Umut'tan sonra baska santrafor akla gelmedi herhalde. Cok alternatif yok ama Mevlut de sirf yurt disinda oynuyor diye mi aliniyor. Necati bile daha faydali olur. Farkli tarz, tecrube vs

    YanıtlaSil
  4. Yaa necati'yi boşver. Muhammet demir ya da Cenk tosun bile daha iyidir mevlüt'ten

    YanıtlaSil
  5. aydın yılmazın yıldız potansiyeli taşıdığını düşünen ve son maçalarda da kendinden isteneni sahaya yansıtabildiğini düşünsem de anadolu futbolcularının bu denli küstürülmesini anlamıyorum(hatta avrupa maçlarına da çıkması olası oyuncuların milli takıma çağrılmasını da çok mantıklı bulmuyorum ama o başka hikaye). emre çolak konusuna gelirsek bence aydın yılmaz kadar ne potansiyeli var ne de hali hazırda isteneni veriyor kendi etrafında dönmekte; asıl onun çağırılmasına şaşırdım.

    not: aydın yılmaz çağırılmasının nedeninin tek mantıklı açıklaması çok farklı bir oyun stiline sahip olmasındandır. eğer kendi tarzına izin verilen bir taktik(oyunu daraltmadan; daha iyi örneklersem barcelona tarzı değilde r.madrid tarzı bir anlayış) olacak ise çağrılmasına şaşmam hatta desteklerim. çünkü doğru taktikde çok farklı bir oyuncu olduğuna inanıyorum.

    YanıtlaSil
  6. aydın'ın tercih edilmesi bencede doğru bir tercih değil ama asıl anlayamadığım mert günok'ta tam olarak bizim göremediğimiz ne gibi bir yetenek var ki oynamıyorken bile direk milli takıma çağrılabiliyor.

    buffon olsan kendi takımında yedekken adamı milli takıma çağırmazlar biz nerdeyse kendi takımında yedek olduğu volkan'ın önüne ilk 11'e yerleştireceğiz kendisini...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir