29 Ekim 2012 Pazartesi

Genç Futbolcu Sizce Nasıl, Ne Zaman Şans Bulur?


 Genç bir futbolcuyu alırsın, onu parlatır, yüceltir ve geleceğini onunla temin etmeye çalışırsın. Genç bir futbolcuyu oynatmamak garantiye gitmek değil, daha tecrübeli bir ismi oynatman senin bugününü veya yarınını garanti altına alman anlamına gelmez.

Genç futbolcu şansını bekler. Teknik direktör ya bir anda şansı verir {bunun örneği çok nadir} ya da imkan doğar, elinizde eksikler vardır ve o şans genç futbolcunuza gelir. O genç futbolcu o gün iyi kullandığı şansıyla birlikte formayı kapar, tabii teknik direktör ısrar ederse.

Bu kadar eksik varken elinizde olan ve aradığınız özellikleri barındıran genç futbolcunuzu oynatmamak bana göre büyük bir korkaklık. 2-1 gerideyken ve maçın da sonları yaklaştığında o futbolcuyu oynatmak çok daha büyük bir korkaklık. Genç futbolcu böyle kazanılmaz, aksine kaybedilir.

Bu tip isimler oynatılmak için mi yoksa rakibim almasın diye mi transfer ediliyor?

Cafercan Aksu örneği gelir hep benim aklıma. Onun Gençlerbirliği karşısında yapamadıkları kariyerinde çok büyük bir dönüm noktasıydı ve o maç çok daha büyük bir kırılma anıydı şampiyonluk yolunda. Antalyaspor maçının telafisi var, Salih Uçan da kötü bir başlangıç yaptı ama ısrar edilirse üzerinde kazanılır, beklentileri mutlaka karşılar. Ama ısrar edilirse, kaçımız inanıyor bu futbolcunun üzerinde ısrar edileceğine?

Antalyaspor maçının faturasını Salih Uçan'a kesmek yanlış tabii. Herhangi bir fatura kesmeden önce Antalyaspor'u takdir etmek gerekiyor. Müthiş bir hücum takımı olmuşlar, harika hücum ayakları var. Kolay gol atıyorlar, 4-2-3-1 formasyonunun 3-1'i çok teknik, hızlı ve kreatif isimlerinden oluşuyor ama bir o kadar da kolay gol yiyorlar. Bizim Skibbe dönemi Galatasaray'ına benzer bir durumları var ama bu durum bizim adımıza başarısızlıktır. Antalyaspor ise bu görüntüsüyle beklediğini fazlasıyla alır.

1 yorum:

  1. rooney gibi bir yetenekse 16 yaşında bile ilk 11'de maçlara çıkabilir oyuncu teknik direktörü ona güvenirse, ama onun haricinde yavaş yavaş bir genç oyuncunun takıma monte edilmesi daha sağlık olur gibi. önce 15 dakikalık ısınma turları, sonra 30 dakika sonra ikinci yarı ve belli bir zaman ve gösterilen performans sonrası ilk 11 şeklinde bir süreç izlenebilir.

    tabi bu süreç içinde oyuncunun yapabileceği hatalara anlayış gösterip esas olarak bu hataları ne kadar minimize ediyor oyuncu onun üstünde duran bir teknik ekibe sahip olmak gerek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir