29 Ekim 2012 Pazartesi

Nerede Bu Potansiyeller?

Şampiyon olduğu sezondan itibaren Bursaspor'un önemli genç değerlerini konuştuk, onlar üzerine hayaller kurduk ama geçen yılların bu futbolcular üzerinde herhangi bir iyi etkisinin olmadığını görüyoruz. Her geçen gün geriye giden bu isimler, şimdilerde çok daha büyük sorunlara yol açabiliyorlar ve futbollarından öte futbol dışında yarattıkları sıkıntılarla gündemdeler.

Ozan İpek'i bu listenin başına eklemek mümkün. Volkan Şen ve Sercan Yıldırım'dan farkı Ozan İpek'in Bursaspor altyapılı bir futbolcu olmaması ama bu takımla da özdeşleşen bir isimdi. Ama o da ileri adım atacağına her geçen gün geri adım atanlardan. Futbolu hiç gelişim göstermediği gibi, eski zamanlarını da fazlasıyla aratıyor. Bana göre şampiyon olunan sezonun en etkili ismiydi, ülke futbolu çok iyi bir sol kanat kazanmak üzereydi derken bugün Bursaspor'la yolları ayrılıyor ve potansiyeline duyulan saygıdan ötürü belki iyi bir transfer yapacak ama gideceği takım adına da soru işaretini beraberinde getirecek. O dengeli, savunmasına da yardım eden, aldığı topları metrelerce süren Ozan İpek'ten pek eser yok. Bursaspor'un da Ozan İpek mevzusunu çözeli iyiye yöneldiğini eklemek lazım.

Volkan Şen de diğer bir sorun. O da Bursaspor'un şampiyon olduğu sezonun en değerli isimlerinden biriydi. Hareketli, kreatif, her iki kanatta da oynayabilen ve oyunun seyrini değiştirebilecek yetenekleri olan bir isim ama sorunlu bir futbolcu. Kendi evi olan Bursa'dan nasıl ayrıldığını biliyoruz. Bursaspor'un bu konularda bir doğrusu varsa bu futbolcularla zamanında yolları ayırmak olduğunu söylemek lazım. Beklentileriyle de birlikte gittiği Trabzonspor'da geçirdiği dönemi de hayal kırıklığı olarak nitelendirebiliriz. Geçen 1.5 sezon var ve bu 1.5 sezonun ardından sürekli Trabzonspor'dan ayrılmak istediğini dile getiren bir Volkan Şen. Bursaspor'a da dönme umudu taşıdığını düşünmüyorum ve bakalım ona kim talip olacak.

İçlerinde belki de en potansiyellisi. Bir dönem yetenekleriyle birlikte Avrupa çapında bir nam salmış, peşine scoutları takmış bu adamın Bursaspor günleri de bir zamandan sonra iyi geçmedi aslında. O gelişimi bir türlü gösteremedi ama Bursaspor onun üzerinde hep ısrarcı oldu. Bursaspor'la da bu yolun devam etmeyeceği anlaşılınca çok doğru bir zamanda Sercan Yıldırım Galatasaray'a transfer oldu. Bursaspor, Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'den önemli rakamlar kazandı, bunu da söyleyelim. İşte o Sercan Yıldırım, Galatasaray'da da tutunamıyor. Futbolu bir adım ileriye gitmiş değil ve Galatasaray'dan sonrası da onun adına yeni bir çöküşün habercisi gibi sanki. Bir zamanlar Batuhan Karadeniz ve Sercan Yıldırım, Milli Takım'ın yeni forvet hattı derdik, şimdi ise bu iki futbolcunun gelemediği ama ısrarla o şansı bulduğunu konuşuyoruz.

2 yorum:

  1. ozan ipek savunma güdüleride olan bir oyuncu olduğundan transfer olacağı takımda sol bek olmaya evrilebilirse son zamanlarda düşüşte olan kariyerini ayağa kaldırabilir hatta bu sol bek kıtlığında milli takımda bile kendine yer bulabilir.

    YanıtlaSil
  2. CaRtMaNtR'ye katılıyorum. İyi bir hocayla evrilebilir Ozan. Volkan Şen'i de Ertuğrul Sağlam'ın tekrar çağırdığı yönünde haberler çıktı bugün. Ne kadar doğru bilemeyeceğim ama Volkan için iyi olur gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir