28 Kasım 2012 Çarşamba

Çağlar Birinci & Sol Bek?


Sol bek konusunda ülkenin yaşadığı bir sıkıntı var aslında. Uzun zamandır hem de. Belirli bir çizgisi olan Hakan Balta bile formayı Riera'ya kaptırmış durumda. İsmail Köybaşı'dan umutluyduk ama o da sakat, elde bir tek Hasan Ali Kaldırım var. Onun da şu sıralar Fenerbahçe'yi geçtim, Milli Takım'da bile alternatifi yok. Devşirme veya yabancı sol beklerle götürüyor Türkiye olayı.

2-3 sezon önce de bu sol beksiz zamanlarda parlayan bir isimdi Çağlar Birinci. Çok iyi bir sol bek değildi elbet, hatta Hakan Ünsal'dan bu yana da çok iyi bir yerli sol bek göremez olduk ama belirli bir çizgisi olan, bu yoklukta da doğru alternatif olabilecek bir futbolcuydu diyebiliyiz Çağlar Birinci için.

Denizlispor küme düşmüştü ama o ligde kalanlardan oldu ve Galatasaray'a geldi 3 sezon önce. Transferi de çok ilginç aslında, az daha bu adam için Semih Kaya'yı kaybediyorduk. Adnan Sezgin'in garip transfer harekatlarından biri diyebiliriz bu transfer için ve öyle ya da böyle Galatasaray'a transferi gerçekleşti ama geçirdiği sakatlık sonucunda da o sezonu neredeyse kapattı.

Onu Milli Takım'a ilk olarak davet eden isim Fatih Terim. Bu anlamda, Fatih Terim göreve geldiğinde birçok futbolcu için yeni bir başlangıç dönemi gelmişti aslında. Geçen sezon kayıp olabilirdi ama dediğim gibi, Fatih Terim bir şans ama ne mutlu bu şansı değerlendirebilenlere.

Bu şansı değerlendiren isimler oldu ve kendilerini yeniden buldular. Hakan Balta mesela, o istikrarını yeniden kazananlardan. Çağlar Birinci ise ilk IBB maçında 11 başlamasına rağmen devamını getiremedi. Hakan Balta'nın gösterdiği istikrar da bunda etkili olan ama Sabri Sarıoğlu & Eboue rotasyonu misali de bir rotasyon doğmadı Çağlar Birinci adına ve bir baktık, ilk 18'e dahi alınmayan bir futbolcu.

Şans bulduğu maçlarda da etkisi sıfıra yakındı, dün oynanan Balıkesirspor maçında olduğu gibi. Rakip Balıkesirspor ve full rotasyona dayalı bir takım var sahada. Maç kondüsyonu falan eyvallah ama bu tip maçlarda da buna pek bakmazsınız, şans gelir ve değerlendirmek zorundasınız. Çağlar Birinci ise sahanın en kötü futbolcusuydu. Karşısında oynayan futbolcunun sağdan atıp soldan geçip attığı çalımlar, bizim sol kanadın özellikle ilk yarıda koridor olması, inanılmaz hatalar izledik.

Aynı durum başka futbolcular için de geçerli ama en göze batanı Çağlar Birinci. Bir futbolcu nasıl böyle bir yetenek erezyonuna uğrar anlamak güç, hiç mi çalışmıyor, kendisine bakmıyor?

Değil Galatasaray, herhangi bir Anadolu takımında bile oynayabilecek durumu yok bu adamın. Nasıl olsa Galatasaray forması giyiyorum diyerek, nasıl olsa ülkede de sol bek yok, burada yedek otururum ve keyfime bakarım diye olaya bakan bir futbolcu bana göre, en azından verdiği izlenim bu.

Devre arasında da ilk gönderilmesi gereken futbolcu. Bana göre şu maçların önemi büyük, kimin gitmesi kimin kalması gerektiğini sadece bir maçla bile anlayabiliyorsunuz...

2 yorum:

  1. O değilde Furkan Özçal sizdeydi değil mi ?

    YanıtlaSil
  2. Elde Riera varken artık bu sol beke transfer konusunun kapanması gerektiğini düşünüyorum. Riera ve Hakan Balta sol bek işini götürürler. Kaleci dahil bu kadar defansta bu kadar fazla yabancı oynatan bir takımın hücum bölgesinde yaratıcılık sıkıntısı çekmesinin gayet doğal olduğunu düşünüyorum. seneye yabancı sayısı 5'e düştüğünde esas sıkıntı başlayacak.
    Bence semih'in yanına kesinlikle yerli bir stoper eklenmesi mesela ömer toprak veya serdar taşçı. Hatta talibi varsa muslerayı iyi fiyata satıp kaleye tolga zengin, sinan bolat takviyeleri ile hücum bölgesi için kontenjan yaratılması gerektiğini düşünüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir