12 Kasım 2012 Pazartesi

Çarşamba Maç, Cuma Maç, Peki Rotasyon ve Stad Zemini?


 Çarşamba günü Danimarka karşısında 500. maçına çıkıyor Milli Takım. Bunun bir hazırlık maçı olmasının yanında, nostalji bir havası da var yani. Günlerdir de görüyoruz zaten, Bülent Korkmaz seni çağırıyor, Hakan Şükür seni çağırıyor gibisinden maçın tanıtımları var ama bu hazırlık maçının kaçımız açısından bir önemi var, bu tartışılır.

Milli Takım ötesinde düşünmek durumundayım. Cuma günü Galatasaray'ın Karabükspor'la maçı var ve Milli Takım'ın hazırlık maçı çarşamba günü. A Milli Takım'a da 6 oyuncu vermiş durumdayız. Tabii bunun yanında Dany, Muslera, Amrabat ve Eboue gibi isimler de gitti.

Nasıl bir rotasyon sağlayacağız gerçekten bilmiyorum. Çarşamba günü oynayan futbolcular cuma günü maça nasıl çıkacak. Milli Takım'ların hazırlık maçlarında da 6 tane oyuncu değiştirme hakkı var, bazı futbolcular 90 dakika oynayacak ve bu da cuma günü Galatasaray'ı oldukça zorlayacak.

Artı olarak salı günü oynanacak Manchester United maçı var bir de. Takım olarak 1-2 gün dışında çalışamayacaklar bile, gerçekten Karabükspor maçının zorluk derecesi çok büyüdü.

TT Arena'nın zemin sorununu hiç yazmıyorum bile. Cluj maçının ardından oluşan sorun devam ediyor ve bozuk bir zemin var. Çarşamba günü Milli Takım hem burada oynayacak, cuma günü de Galatasaray bir maça çıkacak, ardından salı günü Manchester United maçı. Bu zemin bu durumu nasıl kaldırabilir hiç bir fikrim yok...

3 yorum:

  1. Bence o kadar da sorun olmaz, Besiktas bu durumu gecen sezon defalarca yasadi. Ekim ayi sonunda Persembe Kiev deplasmani yapip (son dakika golüyle yenildiler), Pazartesi Mersin'de MIY ile (deplasmanda iyi oyun ve tek gollü galibiyet), Persembe Istanbul'da Fenerbahce ile (iyi mücadele, son dakika kaleci hatasiyla yenen beraberlik golü), hemen ardindan pazar günü yine Istanbul'da Sivasspor'la (cok iyi oynamasalar da 3-1'lik galibiyet) oynadilar (10 günde 4 mac). Galatasaray'in bu kadar genis kadrosu varken sorun yasamamasi gerek.

    YanıtlaSil
  2. Birlikte 10 gunde 4 mac yapmak ile milli takim maci yapmak ayni degil.... Sonucta adamlar milli mac icin saga sola dagiliyorlar, birlikte calisamadiklari yetmezmis gibi farkli sistemlerin farkli rollerine adapte olmaya calisiyorlar.

    YanıtlaSil
  3. 1 - Karabük maçının cumaya konulması çok büyük hata. Bunu Galatasaray kulübü istediyse milli takıma giden tüm oyuncularını herhalde Karabük maçında yedek bırakmayı düşündüğü için böyle bir karar aldı diye düşünüyorum. Yoksa 6 tane Türk milli oyuncu dışında yabancı ülkelere giden Muslera, Eboue, Danny, Amrabat'ın cuma günü Türkiye'deki maça yetişmeleri bile zor olurdu. Çözüm maç cumartesi öğlen saatlerinde oynatılırdı; zira Manchester da cumartesi günü oynayıp gelecek.
    2 - Geniş kadrolar bu yopun maç trafiği için kurulmuyor mu? Yedekte bekleyip onca maaş ödediğin bir dolu adamı sadece birileri sakatlandığında veya ceza aldığında mı hatırlacaksın? Oyuncuyu dinlendirmek veya formsuz, kötü oynayan biri ile ikame edebilmek için genmiş kadro kurulmuyor mu? Geçen sezon Galatadaray bir tek ligde oynadığı için 12-13 oyuncu ile sezonu bitirdi. Hiçbir oyuncusu da ciddi uzun süreli sakatlık sorunu yaşamadı. Ama bu yıl ŞL, Mill takım ve lig bindirince Mersin, Ordu, Eskişehir, Gençler maçlarının tamamında puan kayıplarının yaşanması doğal geliyor. Mersin maçında melo, semih, amrabat,hakan balta, sabri, aydın hatta sercan ile direk başlanmayacaksa bu adamlara niye bu kadar para ödeniyor? devre arasında gönderilsin o zaman.Fatih Hoca sadece 3 gün önceki Cluj maçının yorgunluğunu değil 3 gün sonraki milli maç, 5 gün sonraki lig maçı, 9 gün sonraki 10 lig maçı temposuna bedel hayati Manchester maçlarını düşünerek Mersin'de en az 4-5 oyuncusunu dinlendirmeliydi. Bunu yapmadığı için hem 2 puan kaybetti hem de çok zorlu bir kulvara girdi. Sanırım cuma günkü Karabük maçında çok farklı bir 11 izleyeceğiz. ben Muslera dahil tamamen yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkılacağını düşünüyorum.
    3 - Milli maç bir hazırlık maçıdır. Ama eminim ki oynatması gereken maçta Selçuk, Burak'ı oynatmayan Abdullah Avcı bu maçta kesin oynatacaktır. Burada Avcı'nın sorumlu davranıp selçuk ve burak'ı kesinlikle oynatmaması gerekir. Aksi takdirde Selçuk ve Burak'ı Karabük maçında göremeyiz.
    4 - Zemin konusunda sadece buraya maç koyan TFF'ye kızamıyorum. Bence burada kızılması gereken ilk tarafa GS yönetimidir. Sen koca bir mayıs - ağustos arasındaki 3 ay boyunca çim veya drenaj sisteminin bakımını yapmamışsın ve işi Allah'a havale etmişssin şimdi de ona buna saldırıyorsun. İşte çek o zaman cezanı derler adama. Manchester maçı akşamı da öyle bir yağmur yağarsa ne olacak. ki önümüz kış taki Nisana hep bu tehlike var. Hakikaten diyecek bir şey yok bence. BU tam bir fiyaskodur ve rezalettir. TFF'ye kızacak bir şey yok. Bunu çekeceğiz. Demek ki sen 150 milyon€'luk takım kurup bu takımı oynatacak bir zemin yaratamıyorsun. O zaman kusura bakma ama ŞL'De oynamak için daha çok acemisin.
    5-

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir