5 Kasım 2012 Pazartesi

Eskişehirspor'un Yükselişinde Necati Ateş'in Rolü


Necati Ateş'in ayrılmasını hiç istemedim aslında. Değerli bir alternatif çünkü, farklı ve ülkemizde de bu özellikleri barındıran fazla forvet oyuncusu yok. Yaşının da bir önemi olmadığını geçen sezon kanıtladı, şampiyonlukta büyük payı vardı diyebilirim.

O şampiyonluk bir anlamda Necati Ateş'in Galatasaray misyonunu tamamladı sanki ve bu sezon Eskişehirspor yolunu tuttu. Kalsaydı eğer mutlaka tercih edilen bir isim olacaktı ama Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Elmander gibi isimlerin arasında da çok fazla şans bulacağını kendi de tahmin etmiyordu.

Başka bir futbolcu, kenarda beklemeyi göze alır, sezon başında iyi de bir sözleşme almıştı çünkü ve hem parasını kazanır, hem de ona ihtiyaç duyulan anlarda sahneye çıkar. Artı olarak Şampiyonlar Ligi de var. O ise oynamayı, mücadele etmeyi tercih etti, bu kararına da elbette saygım var.

Nitekim görüyoruz, Alper Potuk eğer Necati Ateş daha önce gelmiş olsaydı Avrupa'dan elenmezdik diyor. Ligde de baktığımızda Necati Ateş'in 7 maçta 5 gol attığını görüyoruz, takımının yükselişinde payı büyük. Hem tecrübesi hem de kalitesiyle Eskişehirspor'a büyük fayda sağlıyor.

Geçen sezon geldiğinde şüphelerim vardı ama gösterdiği performans sonrasında da zamanında yaşanan ayrılıktan ötürü kendi adıma özür dilemiştim Necati Ateş'den. Onca sene boşa geçen bir ayrılık olmuş, resmen sürgün hayatı yaşattık kendisine ama Antalyaspor günlerinde de müthiş bir olgunluk kazandığını söylemek lazım.

Bundan sonra bir geri dönüş daha olabilir diyor, Cris 35 yaşında transfer oluyorsa ben de olabilirim diyor ve haklı. Yerli futbolcunun böyle bir geri dönüş yapması daha imkanlı ve geçen sezon olduğu gibi acil bir ihtiyaç doğduysa eğer ama Necati Ateş bundan sonra böyle gider. Eskişehirspor'la 1-2 sezon daha iyi işler yapar, devamında belki bir transfer daha ama bu ülkenin gördüğü en yetenekli forvetlerden biri olarakta tarihe adını yazdırdı bana göre.

3 yorum:

  1. bu yaş meselesi memlekette çok abartılıyor kanımca.yada yanlış yorumlanıyor.futbolcunun genci yaşlısı olmaz.iyisi kötüsü olur.ör.ujfa ve sabri

    son yıllardaki genç fetişizmi yüzünden faydalı olabilecek bir çok oyuncu ya futbolu bırakıyor yada başka takımlara gitmek zorunda kalıyor.

    necati 32 yaşında gönderilirken sercan genç fetişizmi kontenjanından takımda kalıyor.

    ''Yaşının da bir önemi olmadığını geçen sezon kanıtladı, şampiyonlukta büyük payı vardı diyebilirim.''

    hocam bu cümleler 38-39 yaşları için kullanılır dünyada.sanırım türkiyede bu rakkam 32 lere inmiş.enteresan.

    YanıtlaSil
  2. ekleme yapayım.çift forvet oynuyorsam necatiyi takımda tutardım.elmander ve sercanı gönderirdim.burak-umut-baros ve necati 4 lüsü ile yola devam edilebilirdi.ayrıca elmanderi memlekette çok abarttılar.kariyeri belli.zirve takımlarda oynamamış.gol rakamları belli.

    elmanderin sakatlanması hayırlı oldu bence.burak ve umut kafaca daha rahat olurlar.her hafta kim oynayacak belli değildi hocam.

    YanıtlaSil
  3. @Adsız: Necati yaşlı diye gönderilmedi nerden böyle bir kanıya vardın da böyle bir yorum yazdın anlamadım :) Adam yedek kalacağını anlayınca gitmek istedi ve gitti olay bu. Hmm şimdi 2. yorumunu da okudum da Elmander'i yollardım filan yazmışsın görüşlerimiz taban tabana zıtmış meğer..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir