28 Kasım 2012 Çarşamba

Hagi'nin Oğlu Ianis

Böyle bir babanın oğlu olarak doğmak varmış. Hagi'nin oğlu olduğunuzda zaten futbola duyarsız olamıyorsunuz, futbolla yaşayıp, büyüyorsunuz. Doğarken sahip olduğunuz futbol genini söylemiyorum bile. Hepsinden ötesi ise ilk teknik direktörünüz Hagi oluyor.

Hagi'nin meşhur bir akademisi var ve şu an geldikleri nokta muazzam. Romanya futboluna tekrar can verecek olan bu akademi, Romanya'nun u15 takımına da 13 futbolcu vermiş durumda. Bu isimlerden biri de Hagi'nin oğlu Ianis.

Geçen gün de Türkiye ile oynadılar ve 4-3 kazandılar. Gollerden biri de Lanis'den geldi ve attığı gole de bakınca tam bir Hagi golü. Top yükseliyor ve birden alçalıyor. Tsubasa'nın drive şutu vardır, top yükselir ve birden alçalır. O anime'nin gerçek dünyaya dönüşmüş hali Hagi'nin bu şutlarıydı.

Şimdi bu tarz bir golü tekrar görmek ve o golü de Hagi'nin oğlunun atması bana tekrar bir heyecan kattı. Futbol bu, bilinmez. Günler, yıllar ne getirir bizlere, Lanis hangi noktaya gelir bunu bilemeyiz. Ne potansiyel futbolcular var, artık günümüzde olmayan ama Ianis'in Hagi gibi bir teknik direktörü olduğundan bu çocuğun geleceği noktayı da az çok tahmin etmek mümkün.

Günün birinde o da Galatasaray forması giyer mi acaba diye düşünmeden edemedim. Gerçi böyle yetenekleri Ajax gibi kurt altyapılar affetmez, neye uğradığınızı anlamadan bir bakmışsınız sizi sömürmüşler. Ama bu akademinin de olayı bu zaten, futbolcu yetiştirmek, o futbolcuları da mümkün olan en üst noktalara getirmek.

Belki teknik direktörlük kariyeriyle değil ama bu akademi ile en az futbolculuk dönemindeki kadar büyük bir hareket yaptı Hagi, Romanya futbolu geleceğe çok parlak bakıyor bu sayede...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir