24 Kasım 2012 Cumartesi

Kaleye Kim Geçer Diye Sorduğumuzda?

Güzel bir hikaye oldu bu. Beşiktaş'ın Pancu efsanesini yıllarca anlatırız, hatta Pancu o gün kaleci olarak yaptıklarıyla da bir sonraki sezon hem takımda kalmış, hem de 1 numaralı formayı giymişti. Böyle bir tablo oluşunca, otomatik olarak pazarlama stratejisi gelişir.

Melo'nun durumu daha farklı tabii, bizim hikaye çok daha farklı. İki olayı karşılaştırmanın, kıyaslamanın manası yok. Üzerine espiriler dönüyor ve bir kaleci hikayesi daha böylece doğmuş oldu.

Sezon başından bu yana ortalarda olmayan, ısrarla aradığımız bir isimdi Melo. Melo'nun varlığı Galatasaray'ı yukarıya taşıyan etmenlerden biri ama kendisini bulması son oynadığımız Manchester United maçına kadar sürdü.

O maçta ortaya çıkan, maçı getiren isimlerden biri olan Melo'yu tekrar hatırladık. Tek başına sonuç değiştirebilen isimlerden biridir. Aynı şekilde Elazığspor maçını da iyi oynadı. İşin savunma kısmına çok daha fazla önem veren Melo vardı bu sefer, onu daha çok 3. bir stoper gibi izledik ve rakibin etkili olduğu anlarda Melo'nun bu görevi üstlenmesi de Elazığspor ataklarını dindiren etmendi.

Cris ağır, rakip sol kanadı koridor yaptı derken, Melo'nun aldığı o sorumluluk ilk yarıda Galatasaray'ı rahatlattı. Bunu görmek güzeldi Melo adına. Hırsını geri kazanmış, saha içerisinde isyan ediyor ve iyi olmaya odaklanmış.

Penaltı olduğunda da kim kaleye geçer diye kendi kendimize sorduğumuzda, hepimizin cevabı Melo olmuştur. Aksini düşünen olduğunu sanmıyorum. Farklı bir çılgın bu adam, hikayeyi de kendisi yazdı. Bundan önemlisi ise moral olarak oldukça yükseldi ve bu Galatasaray adına çok önemli haber.

Ayrıca geçmiş yıllarda da yine bir kalecilik denemesi olmuş ama Ronaldinho affetmemiş orada. Bu maçta da yine aynı köşeye hareketle penaltıyı kurtarıyor, gerçekten müthiş bir hikaye...




1 yorum:

  1. Su sekilde oynanan bir macin boyle bitmesi belki de hayrimiza oldu. Takimin iyi oynamadigini dusunuyorum, arti yanlis hamleler. Ama belki 3-0 bitmesinden de boyle bitmesi hem takimi biraz atesler hem de Melo'ya eski hirsini kazandirir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir