22 Kasım 2012 Perşembe

Mexes Değil de X Oyuncu Atmış Olsaydı?


Kararsız kalacak bir durum yok aslında. Ibrahimoviç'in golü futbol sahnesinde nadir görebileceğimiz gollerden biri. Ibrahimoviç'in attığı bu fantastik goller için ''Ibra'dır bu, atarsa o atar'' tabirini kullanırız ama İngiltere'ye attığı o golü de insan bilimiyle açıklamak güç.

Röveşata golleri futbol sahnesinin en güzel anlarından biridir. Büyük keyif verir bu tip goller ve örneklerine de çok sık denk gelmeyiz. Şu dönem ise bu tip gollerin yoğun olduğu, üstelik bu röveşata gollerinin de biraz insan biliminin dışına çıktığı zaman dilimi.

Dün Mexes'in Anderlecht'e attığı gol mesela. Tamam bence de bir Ibra değil, hatta Mexes'in dediği gibi şans da olabilir {çünkü direk giden bir değil, top yükseliyor} ama düşünülmüş bir gol, cesaret edilmiş. Golü özel kılan unsur ise bir stoperin bu golü atması, düşünmesi, yaratması.

Ibra'nın golü insan bilimiyle açıklanamaz ama o golü atan, cesaret eden isim Ibra. Ibra'dır o diyebiliyoruz ama Mexes'den kaçımız böyle bir gol bekleyebilirdi? Beni Mexes'in golü daha çok etkiledi şahsen. Mexes değil de Messi, C.Ronaldo gibi futbolcular bu golü atmış olsaydı belki de günlerce konuşulacaktı ama golü değerli kılan da onların değil, bir stoperin böyle bir gol atmış olması.

Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum, bu golü nasıl tanımlarsınız ve Ibrahimoviç'in attığı golle bir kıyas içine girerseniz, sizi hangi gol daha çok etkiledi?



3 yorum:

  1. Kesinlikle mexes ya. çünkü ilk olarak ibrahimovic boş kaleye ve sırtında savunmacı yokken atmıyor. Ayrıca birini stoper, birini forvet atıyor.

    YanıtlaSil
  2. İbra'nın golü daha güzel. Adam topu kontrol bile etmeden hayvan gibi vuruyor kimsenin beklemediği anda. Mexes önce kontrol edip kendine hazırlıyo pozisyonu. Ama Mexes gibi kalas ve hantal bi stoperin atması daha büyük olay bence.

    YanıtlaSil
  3. hadi mexes neyse de bekir den kim beklerdi...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir