2 Kasım 2012 Cuma

Riera'nın Çabası, İsteği > Baros'un Çabasızlığı



Riera şu an takımın en çok fazla kazanan futbolcusu olabilir, tam rakam aklımda değil ama 2.8 milyon avro gibi bir kazancı vardı. Geçen sezonu da bu adamın hayal kırıklığı ve maliyetiyle de kaynaklı sezon başında istenilmeyen bir futbolcuydu. Eğer talip çıksa ve Riera da gidiyorum deseydi, bire ikiye bakılmadan satılacak futbolcuların başında geliyordu.

Garanti kontratı var, yaş 30 olmuş ve çok rahat şekilde para yatışı denilecek olayın içine girebilirdi. Oynamaz, çalışmaz, tribünde oturur, hatta geçen sezon Melo ile yaşadıkları o olayın ardından Dünya'yı ayağa kaldırır. O ise bunları yapmadı, kötü geçen geçen sezon bile uyumlu bir futbolcuydu, sorunsuz, sıkıntısız, takımla ayağa kalkan, takımla sevinen ve üzülen.

Böyle bir futbolcuyu da belki futboluyla iyi anmazsınız ama arkasından da kötü konuşmazsınız. Bu da önemli bir şey.

Riera'nın bu sezonuna bakalım. Yukarıda da dediğim gibi, para yatışı yapmadan, sezon başında da gözden çıkarıldığını bir anlamda bilmesine rağmen forma için çalışacağım mesajını verdi. 30 yaşında bir futbolcu olmasına rağmen formayı alabilmek adına sol bek olarak evrildi, iyi de maçlar çıkarıyor.

Sol bek olarak ne kadar iyi, kötü tartışırız, bu takıma hala bir sol bek lazım da diyebiliriz {nitekim lazım}, ya da Riera'nın sol bek olarak maksimumu bu ama ortada bir mücadele ve hırs var. Riera'yı takdir etmek gerekiyor, oynadığı takıma, işine ve kendisine duyduğu saygıdan ötürü.

Bir de olayın Baros yüzü. Şampiyonlar Ligi listesinde de yer alan bir isim Baros, yani an gelir ve geçen sezon Mehmet Batdal'a gelen şans misali ona da şans gelebilir. Fatih Terim verir çünkü bu şansı ama Baros bu şansı yakalamak adına ne kadar çabalıyor?

Tecrübesiyle bile şu rotasyonda yer alabilecek bir isim ama paramı alırım, sezon sonunda giderim mantığıyla olaya baktığından Baros'un futbolla pek işi kalmamış. Geçmişine, yaptıklarına saygım büyük, kendisine sevgim de büyük ama Riera'nın şu çabasına bakalım, Baros'un da şu çabasızlığına.

Fatih Terim bir futbolcuyu kolay kolay gözden çıkarmaz ve o gözden çıkardığı futbolcuyu bile takımdan gönderemediği sürece takımla idmanlara çıkartır, onu takımla birlikte tutar. Mehmet Batdal olayı mesela, buna en büyük örnek. Ama o çabayı da görmek ister.

Maalesef Baros bunu yansıtmıyor, Riera ise yükselişine devam ediyor...

2 yorum:

  1. Kadıköydeki maçta Fatih Terim e atılan cisimlere siper olduğu an benim gözümde çok büyümüştü zaten Riera..
    Şimdide elinden geleni yapması onun ne kadar iş ahlakına sahip olduğunu gösteriyor..

    YanıtlaSil
  2. riera kewell'dan esintiler taşıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir